Verslaving.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Juli 2013.
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Ik wens je De kracht van god.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Praktisch dienstbetoon
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
De allergrootste liefde
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Van harte welkom in deze dienst waarin de doop wordt bediend aan Suze Nuijen en aan Elisa Martina Oostindie.
De lichtstad.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/7 HEER, U BENT ALTIJD BIJ MIJ (Tekst & muziek: Marcel Zimmer) 1.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/5 Heer, U bent altijd bij mij (Marcel Zimmer) 1. Heer, U doorgrondt.
God en ons.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Godsdienst 1 1.
WELKOM TOV’ERS.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV! thema = de kerkdienst.
Hoe kijk je naar anderen? Markus 3 vers 1-6 Jezus geneest een verdorde hand 1. En Hij ging wederom in de synagoge; en aldaar was een mens, hebbende.
Welkom op TOV! Thema: Rouw.
Ons thema is Vriendschap
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
Psalm 1 vers 1 Week 3.
Welkom in de samenkomst
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Komt allen tezamen!.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Kerstbijeenkomst 2014.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
In Uw licht zien wij het Licht
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
VASTEN.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Je naaste als jezelf! Rom. 13: 8-10.
Welkom Voorganger: Ds. M. Rohaan Ouderling van dienst: Peter Nijhuis
Transcript van de presentatie:

Verslaving

Kerstlied: Laat ieder het horen Dat eens werd geboren, De Redder der wereld, De Heer’ van ’t heelal. De engelen melden, In Efratha’s velden, Dat Hij werd geboren in Bethlehems stal.   Refrein: Komt, laten wij eren, De Here der Heren, Zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven, Dicht bij Hem te leven. De Heiland der wereld, Halleluja!

Kerstlied: Laat ieder het horen En herders, zij kwamen Bij ’n kribbe tezamen, Omringden eerbiedig het Kindeke teer. De flonk’rende sterre, Riep wijzen van verre; Zij knielden ontroerd bij het Kindeke neer.   Refrein: Komt, laten wij eren, De Here der Heren, Zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven, Dicht bij Hem te leven. De Heiland der wereld, Halleluja!

Kerstlied: Laat ieder het horen In doeken gewonden, Voor al onze zonden, Ligt hier in een kribbe het Godd’lijk Kind. De sterre gaat stralen, Voor wie moe van ’t dwalen, Bij ’t wonder van Bethlehem vrede vindt.   Refrein: Komt, laten wij eren, De Here der Heren, Zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven, Dicht bij Hem te leven. De Heiland der wereld, Halleluja!

Bidden

Psalm 1 vers 1 Welzalig hij, die in der bozen raad, Niet wandelt, noch op 't pad der zondaars staat, Noch nederzit, daar zulken samenrotten, Die roekeloos met God en godsdienst spotten; Maar 's HEEREN wet blijmoedig dag en nacht Herdenkt, bepeinst en ijverig betracht.

Bijbelteksten - Naaste Luk 10,27   En hij, antwoordende, zeide: Gij zult den Heere, uw God, liefhebben, uit geheel uw hart, en uit geheel uw ziel, en uit geheel uw kracht, en uit geheel uw verstand; en uw naaste als uzelven. Rom 13,9   Want dit: Gij zult geen overspel doen, gij zult niet doden, gij zult niet stelen, gij zult geen valse getuigenis geven, gij zult niet begeren; en zo er enig ander gebod is, wordt in dit woord als in een hoofdsom begrepen, namelijk in dit: Gij zult uw naaste liefhebben gelijk uzelven. Gal 5,14   Want de gehele wet wordt in één woord vervuld, namelijk in dit: Gij zult uw naaste liefhebben, gelijk uzelven. Jak 2,8   Indien gij dan de koninklijke wet volbrengt, naar de Schrift: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven, zo doet gij wel;

Romeinen 13 Liefde tot de naaste 8 Wees niemand iets schuldig dan elkaar lief te hebben; want wie de ander liefheeft, heeft de wet vervuld. 9 Want dit: U zult geen overspel plegen, u zult niet doden, u zult niet stelen, u zult geen vals getuigenis geven, u zult niet begeren, en welk ander gebod er ook is, wordt in dit woord samengevat, namelijk hierin: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. 10 De liefde doet de naaste geen kwaad. Daarom is de liefde de vervulling van de wet.

Romeinen 13 Liefde tot de naaste 11 En dit te meer, omdat wij het beslissende tijdstip kennen, namelijk dat de tijd reeds is aangebroken dat wij uit de slaap ontwaken. Want nu is de zaligheid dichter bij ons dan toen wij tot geloof kwamen. 12   De nacht is ver gevorderd en de dag is nabij gekomen. Laten wij dus de werken van de duisternis afleggen en de wapens van het licht aandoen. 13 Laten wij, als op klaarlichte dag, op een gepaste wijze wandelen, niet in zwelgpartijen, niet in dronkenschappen, niet in slaapkamers en losbandigheden, niet in ruzie en afgunst. 14   Maar bekleed u met de Heere Jezus Christus, en verzorg het vlees niet om begeerten op te wekken.

Zingen - Oth 54 Heer, U doorgrondt en kent mij; Mijn zitten en mijn staan En U kent mijn gedachten, Mijn liggen en mijn gaan. De woorden van mijn mond, o Heer, Die zijn voor U bekend En waar ik ook naar toe zou gaan, Ik weet dat U daar bent.

Heer, U bent altijd bij mij, U legt Uw handen op mij En U bent voor mij en naast mij en om mij heen. En U bent voor mij en naast mij en om mij heen, Elke dag.

Heer, U doorgrondt en kent mij; Wat in de moederschoot Ben ik door U geweven; U bent oneindig groot. Ik dank U voor dit wonder, Heer, Dat U mijn leven kent En wat er ook gebeuren zal Dat U steeds bij mij bent.

Heer, U bent altijd bij mij, U legt Uw handen op mij En U bent voor mij en naast mij en om mij heen. En U bent voor mij en naast mij en om mij heen, Elke dag.

Spreuken 24 vers 11 Red degenen, die ter dood gegrepen zijn; want zij wankelen ter doding, zo gij u onthoud