CROWDFUNDING VAN EEN ZONNEPANELENINSTALLATIE OP HET GEMEENTEHUIS VAN DE GEMEENTE NEDER-BETUWE IN OPHEUSDEN INFORMATIE MEMORANDUM.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
voor financiële rapportages
Advertisements

Joris Lensink Juridisch perspectief
IGL Algemene Vergadering vergadering 21 juni 2013
FFEGBE Jaarverslaggeving -- Hoofdstuk 19
De taal van het toezicht
De Geefwet staat in het Staatsblad, hoe nu verder?
Boekhouding.
Kick off periode 8 April FM Bouw BV •Periode 5 : informatie vastleggen •Periode 6: de organisatie rond de informatie •Periode 7: Interne informatievoorziening.
Info obligaties aanschaf Probounce banen 8 en 9
Elimineer het dollarrisico uit uw portefeuille
Hoofdstuk 11deel 2 handel en marketing
Aanbesteding of Subsidie
De ANBI mr. A.B.M. (André) Loesink.
1 De wijzigingen in de Regeling Beleggen en Belenen per 1 januari 2010 Presentatie 18 en 19 november 2010 voor KBO/KBVO.
JURIDISCH KADER ELEKTRONISCH GELD
Hoofdstuk 6 - Boekhouden
Informatie besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ)
Investeren in duurzaamheid en de financiële kaders: ‘waar gaat het mis en waar liggen kansen! ‘ dr. Mark Schweitzer 17april 2012.
3T Nask1 Hoofdstuk 1 Elektriciteit
Wetgeving financiële markten Bonaire, Sint Eustatius en Saba Wat gaat er veranderen? Bert Hiensch, Beleidsadviseur, Financiële Markten Februari 2012.
Jasper Dekker consultant Agentschap SZW
Zon  Energie Inspiratie   Realisatie
Motie Bij politiek relevante aanbestedingen de gemeenteraad in de gelegenheid stellen vooraf kaders te stellen ten behoeve van het op stellen van het Programma.
Highlights flex-BV Masterclass M&A Café, Joyce Leemrijse
Handreikingen Voor de C-kandidaat
Lomoz, 16 maart 2011 Analyse jaarrekeningen in de zorgsector
FFEGBE Jaarverslaggeving -- Hoofdstuk 8
1 Sustainable cities in Europe: Oostende Bart Van Camp Directeur AG EOS 29 november 2012.
EXTERNE AUDIT INZAKE DE JAARREKENING VAN OCMW’S. INLEIDING 1.Situering externe audit in geheel van NOB 2.Werking, verloop en doelstellingen externe audit.
Niet-commerciële organisaties
Externe verslaggeving
Agenda  Lessen 34 tm 35  7 en 8 december 2011  hs 31  bestuderen 31.1 tm 31.4 maken 31.1 tm 31.5.
Externe verslaggeving
Hoofdstuk 13 Directe werking van richtlijnen. (2/13) In hoofdstuk 4 hebben we gezien dat: De in een richtlijn opgenomen normen door de lidstaten moeten.
Open Universiteit Nederland WFDWFD Anka Ernes Rechtswetenschappen Rechtswetenschappen.
Inkomen Begrippen + 6 t/m 10 Werkboek 6. 2 Begrippen Arbeidsverdeling Verdeling van het werk in een land.
BSN - Financieel Management Executive A 8 april 2009
Vergelijkend overzicht CVBA/BVBA/NV
Congres Bedrijfsopvolging
Cijfers lezen en kritisch interpreteren
Regelgeving staatsteun Uitgangspunt : verbod op staatssteun Staatssteun is steun die mogelijks de vrije markt verstoord, doordat bepaalde bedrijven voordelen.
Wijziging Wet toezicht kredietwezen 1992 (“Wtk 1992”) in verband met de invoering van bedrijfseconomisch toezicht op instellingen voor elektronisch geld.
Asset protection: Curaçao Trust naast SPF, DPF en Stichting mr
Algemene Vergadering vergadering 20 juni Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau 2 stemopnemers Secretaris.
FINNIUS | page 1 Regulering bitcoin in Nederland NVvIR 12 juni 2014.
Hoofdstuk18. Concernverslaggeving §18. 1 Wettelijk kader § 18
 Nieuw Duurzaamheidsbeleid 2010 Gemeentelijke speerpunten:  Zonnepanelen  Led verlichting  Woningisolatie.
Programma EFMB bijeenkomst 17 december 2014
Klik op één van de hoofdstukken voor meer informatie of klik op de volgende knop om de web handleiding te starten. 1.IntroductieIntroductie 2.Juridische.
Vastgoedforum, DeNieuweStad Presentatie
1 CCC & CCM - Mod IBA Integrale Bedrijfsanalyse H0. Inleiding Drs. J.H. Gieskens AC CCM QT.
1 CCP Module 1: Theorie H2. Financiële overzichten Introductie Basisbegrippen Bedrijfseconomie & Bedrijfsadministratie Drs. J.H. Gieskens AC CCM QT.
Crowdfunding & Duurzame Energie De burger aan zet! Dorpskracht in Drenthe KNHM Sander Kooper, 24 maart 2014 Van NIMBY (Not In My BackYard) naar OIIO (Only.
Eigen vermogen Indeling van vermogen Eigen vermogen
1 Eigen vermogen Indeling van vermogen Verschaffers Eigen vermogen Typen aandelen BEA: Specifieke boeking bij de NV en BV.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
HET JAARVERSLAG BE Heezen – Hoofdstuk 14. Onderdelen verslaggeving HAN - ILS - Ec - KPSW Het Jaarverslag - Bedrijfseconomische analyses Hoofdstuk 14 2.
Beleggingsvoorstel Limburgse gemeenten Carolus van de Ven Gemeente Nuth, 24 november 2009 Carolus van de Ven Gemeente Nuth, 24 november 2009.
Wet financieel toezicht Vereniging voor Compliance Officers 26 september 2006 Christel Grundmann – van de Krol.
Informatiebijeenkomst Toelichting op criteria, voorwaarden, procedure en planning HFA 9 juli 2016.
Isabelle Stevens, Manager Mortgage Loans François Jacquet, Head of Real Estate Nieuwe woonvormen CD&V studiedag
Coöperatieve Vereniging BRES U.A.
E = P × t.
De Rechtspersoon voor Doordecentralisatie
H7 eigen vermogen ( pf 7.1 en 7.2)
Stichting Vrienden van De Oase
Opfriscursus kengetallen
Voorlichting Keuzemiddag 3 havo
Financiële overzichten en vreemd vermogen
Transcript van de presentatie:

CROWDFUNDING VAN EEN ZONNEPANELENINSTALLATIE OP HET GEMEENTEHUIS VAN DE GEMEENTE NEDER-BETUWE IN OPHEUSDEN INFORMATIE MEMORANDUM

Informatie Memorandum Stichting Green Crowd (een stichting naar Nederlands recht, gevestigd te Arnhem, Nederland) Dit informatiememorandum wordt gepubliceerd in verband met de aanbieding en uitgifte van maximaal leningen van minimaal EUR 10,- per stuk hierna te noemen ‘Leningen’ Totaal EUR ,- Tegenpartij Green Spread InEnergie BV Juli 2012 Stichting Green Crowd is ter zake van de aanbieding van de Obligaties niet vergunningplichtig ingevolge de Wet op het financieel toezicht (Wft) en staat niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

Inhoudsopgave 1.Definities 2.Belangrijke informatie 3.Inleidende samenvatting 4.Risicofactoren 5.Kerngegevens van de obligaties 6.Zonne-energie 7.Beschrijving van het project Opheusden 8.Obligatie-uitgifte door de uitgevende instelling 9.Voornaamste financiële informatie 10.Fiscale aspecten 11.Juridische aspecten 12.Adressenlijst 13.Beschikbare informatie Bijlagen

1.Definities Aanvangsdatum Aflossingsdatum AFM Bijlage Boekjaar Euro Hoofdsom Informatiememo- randum de dag waarop de Lening aanvangt; de vastgestelde aflossingsdatum van de lening; de Stichting Autoriteit Financiële Markten, een stichting naar Nederlands recht, met statutaire zetel in Amsterdam; een bijlage bij dit Informatiememorandum; het boekjaar van de Uitgevende Instelling, welke gelijk is aan het kalenderjaar; euro, het wettelijk betaalmiddel van de Europese Monetaire Unie; de nominale waarde van een Lening; dit informatiememorandum, inclusief alle Bijlagen; Jaarstukken kW kWh Lening de jaarrekening van de Uitgevende Instelling, met inbegrip van de balans en de winst- en verliesrekening, een vermogensmutatie-overzicht, een kasstroomoverzicht, de grondslagen voor financiële verslaggeving en de toelichting daarop, alsmede het verslag over enig Boekjaar; Kilowatt, een eenheid van vermogen; Kilowattuur, een eenheid van arbeid of van energie; de lening in hoofdsom groot EUR ,-, verstrekt door Stichting Green Crowd (als leninggever) aan de Uitgevende Instelling (als leningnemer) ten behoeve van het project; De hierna gedefinieerde begrippen beginnen met een hoofdletter en hebben in dit Informatiememorandum, tenzij uit de context uitdrukkelijk het tegendeel blijkt, de betekenis die daaraan is toegekend. Definities in enkelvoud worden geacht mede de meervoudsvorm en definities in meervoud worden geacht mede het enkelvoud te bevatten.

1.Definities Leningsovereen- komst de overeenkomst inzake de Lening d.d. XXX tussen Stichting Green Crowd en de Uitgevende Instelling;

2.Belangrijke informatie