19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Bidden of danken? 2 febr Rotterdam.
Welkom op TOV! Bekering.
Geheimzinnig en onzichtbaar
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
De allergrootste liefde
Welkom.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
De visie is Jezus One for all.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Schriftlezing: Handelingen 25: 23 – 26: 32 Zingen: Psalm 67 : 1, 2, 3
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Tekst: 1 Sam. 1:1-20. Niet terugslaan, maar bidden.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Welkom in de samenkomst
Hartelijk welkom in deze dienst
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Verlangen naar licht.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Leven zoals past bij God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Preek Jakobus 2:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
O Heer, wat ben ik moe!.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Les 8 Bidden kun je leren.
Transcript van de presentatie:

19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig jaar; en hij stierf. 21 Henoch leefde vijfenzestig jaar, en verwekte Methusalach. 22 En Henoch wandelde met God, nadat hij Methusalach verwekt had, driehonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 23 Al de dagen van Henoch waren driehonderdvijfenzestig jaar. 24 Henoch wandelde met God, en hij was niet meer, want God nam hem weg. 25 Methusalach leefde honderdzevenentachtig jaar, en verwekte Lamech. 26 En Methusalach leefde, nadat hij Lamech verwekt had, zevenhonderdtweeëntachtig jaar; en hij verwekte zonen en dochters.

19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig jaar; en hij stierf. 21 Henoch leefde vijfenzestig jaar, en verwekte Methusalach. 22 En Henoch wandelde met God, nadat hij Methusalach verwekt had, driehonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 23 Al de dagen van Henoch waren driehonderdvijfenzestig jaar. 24 Henoch wandelde met God, en hij was niet meer, want God nam hem weg. 25 Methusalach leefde honderdzevenentachtig jaar, en verwekte Lamech. 26 En Methusalach leefde, nadat hij Lamech verwekt had, zevenhonderdtweeëntachtig jaar; en hij verwekte zonen en dochters.

1 Lofprijzing en aanbidding!

2. Belijden van zonde!

Lucia de B!

Efeze 4:26 26 ……laat de zon niet ondergaan over uw boosheid!

Hebreeën 12:15 15 Zie erop toe dat niemand achteropraakt in de genade van God, en dat er geen enkele wortel van bitterheid opschiet en onrust veroorzaakt zodat daardoor velen bezoedeld worden.

1 Johannes 1:9 9 Maar als wij onze zonden bekennen, is God zo trouw en rechtvaardig ons die te vergeven. Hij reinigt ons van alle zonde.

1 Johannes 1:9 9 Maar als wij onze zonden bekennen, is God zo trouw en rechtvaardig ons die te vergeven. Hij reinigt ons van alle zonde. Psalm 103:12 12 Hij neemt onze zonden van ons af en doet ze zo ver weg dat wij het niet kunnen peilen. Eigenlijk net zo ver als het oosten van het westen verwijderd is.

1 Johannes 1:9 Psalm 103:12 Micha 7:19 9 Maar als wij onze zonden bekennen, is God zo trouw en rechtvaardig ons die te vergeven. Hij reinigt ons van alle zonde. Psalm 103:12 12 Hij neemt onze zonden van ons af en doet ze zo ver weg dat wij het niet kunnen peilen. Eigenlijk net zo ver als het oosten van het westen verwijderd is. Micha 7:19 19…….U zult onze zonden vertrappen onder Uw voeten. Ja, U zult ze allemaal in de allerdiepste zee gooien.

3. Dankzeggen!

4. Voorbede!

Mattheüs 7:7-8 7 Bid en u zult ontvangen wat u bidt. Zoek en u zult vinden wat u zoekt. 8 Klop en de deur zal voor u worden opengedaan. Want ieder die bidt, ontvangt. Wie zoekt, vindt. En voor wie klopt, gaat de deur open.

Mattheüs 7:7-8 7 Bid en u zult ontvangen wat u bidt. Zoek en u zult vinden wat u zoekt. 8 Klop en de deur zal voor u worden opengedaan. Want ieder die bidt, ontvangt. Wie zoekt, vindt. En voor wie klopt, gaat de deur open. Johannes 16:23 23 …..Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Alles wat u de Vader zult bidden in Mijn Naam, zal Hij u geven.

Onverhoorde gebeden!

De Here God is geen geestelijke Albert Heijn!

Jacobus 4:3 3 U bidt wel, maar u ontvangt niet, omdat u verkeerd bidt….

Onverhoorde gebeden! Zuiver je motieven!

Onverhoorde gebeden! De Here God is nooit te vroeg of te laat!

Onverhoorde gebeden! De Here God gaat anders te werk!

Onverhoorde gebeden! Hij wil nog aan ons werken!

2 Korintiërs 12:9 9 En Hij heeft tot mij gezegd: Mijn genade is u genoeg, want de kracht openbaart zich eerst ten volle in zwakheid.

Geloof wat je bidt!

Mattheüs 17:20 20 …..Als jullie geloof maar zo klein is als een mosterdzaadje en je zegt tegen deze berg: 'Ga weg,' dan gaat hij weg…..

Mattheüs 13:32 32 Het is een bijzonder klein zaadje, maar het wordt een heel grote struik. Net een boom. De vogels komen zelfs in zijn takken schuilen."

5. Luisteren naar God!

Hooglied 1:4 4 …...De koning nam mij mee naar zijn vertrekken.

1. Lofprijzing en aanbidding

1. Lofprijzing en aanbidding 2. Zonde belijden

1. Lofprijzing en aanbidding 2. Zonde belijden 3. Wees dankbaar

1. Lofprijzing en aanbidding 2. Zonde belijden 3. Wees dankbaar 4. Voorbede

1. Lofprijzing en aanbidding 2. Zonde belijden 3. Wees dankbaar 4. Voorbede 5. Luisteren