WisFaq “Wat kan je afleiden uit gestelde vragen?” Willem van Ravenstein april 2007.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT …. een succesvolle combinatie?
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
De nieuwste uitspraken
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
De normering van de examens in vogelvlucht
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Reflectievaardigheden en instrumenten
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Schoolboeken de klas uit? Een korte inleiding…… Michiel Maas, programmamanager VO 23 januari 2008.
De rekentoets.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Beelden storm.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
De internet-encyclopdie voor kinderen
VOORSTELLING WILLEM VAN RAVENSTEIN 56 jaar 25 jaar onderwijs… HML lerarenopleiding sinds 2011 terug…
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Wie is aan zet ? - 1 jaar BYOD op het Liemers. Stand van zaken: – Devices mógen: iedereen weet dat – Regels hanteren ? – Neemt het aantal devices toe.
Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Henk te Ronde ICT coördinator CSV. Inleiding  Onderwijs concept “Levensecht leren” Meer zelfwerkzaamheid minder doceren Samenwerken van leerlingen Combinatie.
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
Anne-Frank.
Project Sponsoring Kenia
Het oude Egypte Frankie Schram 1 Het oude Egypte Werken met een website-onderdeel Fr. Schram 29/011/2003.
Hoe word ik uitgenodigd voor een gesprek?
L.S. Via deze weg vraag ik u, uw school en uw leerlingen om medewerking, misschien is hulp in deze wel een beter woord. Ik ben naarstig op zoek naar Nederlandse.
Reflectievaardigheden en instrumenten
Onderwerp Vraagstelling Theorie Methodiek verslaglegging
IKL project door: Kiki Pappers
De Wiskunde B-Dag 2002.
DE STUDIESTIJGERS VERTELLEN:
Nieuwe encyclopedie van de Vlaamse Beweging Frankie Schram 1 Nieuwe encyclopedie van de Vlaamse Beweging Werken met een webstek Fr. Schram 26/02/2000.
Hulpwerkwoorden can must may etc.
Trefwoorden overbodig? De gebruiker aan het woord Annemieke Jurgens InfoManagement 27 april 2006.
Afscheid Tot ziens Afscheid learning circle: Flora & Fauna Adieu Auf wiedersehn Goodbye.
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
Het Sectorwerkstuk.
Ontwikkelingsgericht Competentie Onderzoek
Van doelen naar reflectie
kennisdelen voor rekencoördinatoren
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
JAMMER MAAR HELAAS! “En meestal aan die gesprekken zelf heb ik geen slechte herinneringen, dat ging vaak heel vlot. Maar het was dan gewoon van … en.
Voorlichtingsavond klas 4 welkom
Wat is een webkwestie?. Wat is een webkwestie?
Dit digitale prentenboek staat op
INLEIDING Murat en Dave.
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
WisWeb op KIC2002 woensdag 10 april Freudenthal Instituut.
WELKOM! Bedrijfsbezoeken & Gastlessen Wie? Wat? Hoe?
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
A. Heck Startbijeenkomst,  dissemineren van projectresultaten binnen en buiten deelnemende instellingen  verspreiding van ontwikkelde e-learning.
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
Harry Potter Studios.
4.2: De geschiedenis van de NL democratie
Typ hier je eigen naam Naam van de school
Welkom bij deze mini-beurstraining.
TOMnibus op de Regenboog De TOMnibus op de Regenboog 9 maart 2005.
De niveaus. De niveaus Advies van de basisschool Werkhouding, huiswerkhouding en zelfstandigheid van het kind Intelligentie en leerprestaties van het.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Specht en de wezel samen door de lucht Mediabegrip week 11/12.
Basisschool Op De Horst
RAAR MAAR WAAR! QUIZZZ KINDERBOEKENWEEK 8A Gemaakt door Tim Scheepers In de quizz moet je de antwoorden opschrijven op je wisbordje!
Ervaringen van en met PCL EXTRA STEUN. Ervaringen Onderwijs Transparant 1.Vul bij over Mijn Gegevens de juiste gegevens in 2.Vul de namen en gegevens.
Bètadidactiek Beschrijving vak en NLT competenties die aan bod komen.
Informatie avond over het Voortgezet Onderwijs.
Lesverslagen Rik Santegoets groep 3
Bs Petrus en Paulus en bs Edith Stein
Transcript van de presentatie:

WisFaq “Wat kan je afleiden uit gestelde vragen?” Willem van Ravenstein april 2007

NKBW & WisFaq Bij het opzetten van de nieuwe portal (website) voor NKBW was rekening gehouden met het opzetten van een 'forum' (mensen kunnen vragen stellen via de website). Dit is een essentieel onderdeel bij een actieve en dynamische website. In een gesprek tussen WisFaq en NKBW is afgesproken dat in eerste instantie het NKBW-forum (het stellen van vragen over wiskunde) via WisFaq gaat lopen. BRON: Eh… maar zoiets bestaat toch al?

Wat is WisFaq? Een (digitale) vraagbaak voor het wiskundeonderwijs in Nederland en België. Bezoekers kunnen vragen stellen. Deze vragen worden vervolgens door 'deskundigen' beantwoord. Vragen en antwoorden worden op de website gepubliceerd.

Techniek

Stand van zaken Stand op maandag 9 april 2007 Database

Categorieën

F.A.Q.’s

Vragenstellers

De vragen…

Top 10 1Functies en grafieken18417% 2Vergelijkingen16766% 3Goniometrie16616% 4Integreren15466% 5Kansrekenen13865% 6Vlakkemeetkunde12635% 7Formules11954% 8Ruimtemeetkunde10764% 9Differentiëren10554% 10Statistiek9554%

Voorbeelden Integreren Nummerborden

..en nog zo wat…

Wat is een boek?

Wat is breuksplitsen?

Werkt het ook?

Is het leuk? Wie van de wiskundigen herkent dit getal: ? Zijn het kwadraten, constanten, iets dergelijks? “ : de moeilijkste, gemeenste en briljantste vraag in de King William's Trouw Test 2002 die eind december gepubliceerd werd. Zeker was dat het antwoord iets met '2' te maken moest hebben. Postcodes, rekenkundige trucs en internet zoektochten mochten niet helpen.” 14 Feb Het antwoord: de streepjescode van Duo Penotti.

Leidt het ergens toe?

Wat heb je er aan?

..en dat kan ook…

…en nog meer? In het kader van een enquete onder lerarenopleiders zijn respondenten gevraagd naar gebruikte informatiebronnen. De volgende bronnen konden worden aangekruist: kennisbank wiskunde, kennisnet, kennislink, mile, nieuwe wiskrant, nkbw, nvorwo, nvvw, panama post, pythagoras, rekenweb, volgens bartjens, wisbase, wiscom, wisfaq, wisweb. Bron: ELWIeR

Is het relevant? Uit de mail gevist: "Ik wilde u nog even laten weten dat ik de toets heb gehaald met een 9 en dat ik dus informatica mag gaan studeren! Echt heel erg bedankt voor alle hulp van u en het WisFaq-team anders had het mij nooit gelukt om in 6 weken op het niveau van 6 vwo wiskunde te komen!" Met vriendelijke groet, Natalie

De samenwerking van WisFaq met NKWB: Door deze samenwerking gaan misschien meer docenten uit het hoger onderwijs mee doen met WisFaq. Het lesmateriaal van NKWB kan interessant zijn voor leerlingen of docenten in het voortgezet onderwijs. WisFaq kan de weg wijzen. WisFaq zou een unieke bron van onderzoek naar aansluitingsproblematiek kunnen zijn/worden. Mogelijk krijgt NKWB een vervolg en geeft deze pilot voldoende aanleiding om…

Einde Meer informatie op “Afgelopen jaar stonden we aan de rand van de afgrond, maar sindsdien hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt!” Vragen?