De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen kende M. het vak ICT door en door. Dat was immers zijn vak. Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen kende M. het vak ICT door en door. Dat was immers zijn vak.

3 M. gaf op meerdere momenten aan dat hij vooral nood had aan een goede planning. Hiervoor zocht hij vooral naar hulp bij het opstellen van zijn planning. Het studeren moet jezelf doen, maar een goede planning helpt je al een hele stap vooruit. M. gaf op meerdere momenten aan dat hij vooral nood had aan een goede planning. Hiervoor zocht hij vooral naar hulp bij het opstellen van zijn planning. Het studeren moet jezelf doen, maar een goede planning helpt je al een hele stap vooruit.

4 M. ziet ADHD als een deel van zichzelf, een deel van zijn persoonlijkheid. Hij zal maar weinig zaken wijten aan ADHD of dit als excuus gebruiken. “Ik ben wie ik ben” M. ziet ADHD als een deel van zichzelf, een deel van zijn persoonlijkheid. Hij zal maar weinig zaken wijten aan ADHD of dit als excuus gebruiken. “Ik ben wie ik ben”

5 Dit is een van de eerste uitspraken die M. deed en dit is me gedurende het hele proces van portraiture bijgebleven. Het is voor M. nooit te veel om iets uit te leggen, als het moet wel 100 keer na elkaar en indien nodig steeds op een verschillende manier. Dit merkte ik ook tijdens het klasbezoek. Leerlingen konden steeds op ieder moment om uitleg vragen. Dit is een van de eerste uitspraken die M. deed en dit is me gedurende het hele proces van portraiture bijgebleven. Het is voor M. nooit te veel om iets uit te leggen, als het moet wel 100 keer na elkaar en indien nodig steeds op een verschillende manier. Dit merkte ik ook tijdens het klasbezoek. Leerlingen konden steeds op ieder moment om uitleg vragen.

6 Instaan voor en de verwerking van de hele administratie, die naast de stage erbij kwam, was niet vanzelfsprekend. Ook wanneer er nu een stagiair in M. zijn klas staat, ziet hij enorm op tegen de hele papierwinkel die er bij komt kijken Instaan voor en de verwerking van de hele administratie, die naast de stage erbij kwam, was niet vanzelfsprekend. Ook wanneer er nu een stagiair in M. zijn klas staat, ziet hij enorm op tegen de hele papierwinkel die er bij komt kijken

7 Leerkracht ICT - Techniek Studeerde Regentaat Informatica – Technologische Opvoeding 25 jaar

8 Wanneer de leerlingen binnenkomen in de klas, spreekt M. enkele leerlingen afzonderlijk aan, ‘ Heb je dit weekend gewonnen ? ’, ‘ Heb je een zwaar weekend achter de rug ? ’. Uit de gesprekken blijkt dat M. heel wat van zijn leerlingen weet, hoewel ze elkaar maar 1 of 2 uurtjes in de week zien. Deze zomervakantie zal M. de leerlingen begeleiden op een door de school georganiseerde reis. Wanneer de leerlingen binnenkomen in de klas, spreekt M. enkele leerlingen afzonderlijk aan, ‘ Heb je dit weekend gewonnen ? ’, ‘ Heb je een zwaar weekend achter de rug ? ’. Uit de gesprekken blijkt dat M. heel wat van zijn leerlingen weet, hoewel ze elkaar maar 1 of 2 uurtjes in de week zien. Deze zomervakantie zal M. de leerlingen begeleiden op een door de school georganiseerde reis.

9 M. beschrijft zichzelf als te sociaal. Iemand die zich heel graag laten omringen door verscheidene personen. Er zijn maar weinig weekendavonden dat M. doorbrengt in de zetel. M. vreest soms dat het ‘ te sociaal’ zijn als een last wordt ervaren door zijn vrienden. M. beschrijft zichzelf als te sociaal. Iemand die zich heel graag laten omringen door verscheidene personen. Er zijn maar weinig weekendavonden dat M. doorbrengt in de zetel. M. vreest soms dat het ‘ te sociaal’ zijn als een last wordt ervaren door zijn vrienden.

10 Zijn ongestructureerd hoofd beschouwt hij als het voornaamste kenmerk van zijn ADHD.

11 Waarom M. ervoor koos om leerkracht te worden ? Mede dankzij zijn middelbare school. Hij beschrijft dit als een fantastische tijd en zat er zeker niet mee in om af en toe eens ‘ het zwijn’ uit te hangen. Tijdens zijn schoolcarrière had hij enkele goede voorbeelden van leerkrachten. Dit heeft zeker en vast zijn keuze voor leerkracht beïnvloed. Waarom M. ervoor koos om leerkracht te worden ? Mede dankzij zijn middelbare school. Hij beschrijft dit als een fantastische tijd en zat er zeker niet mee in om af en toe eens ‘ het zwijn’ uit te hangen. Tijdens zijn schoolcarrière had hij enkele goede voorbeelden van leerkrachten. Dit heeft zeker en vast zijn keuze voor leerkracht beïnvloed.

12


Download ppt "Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen."

Verwante presentaties


Ads door Google