Stand van zaken Risicokaart Klaas Bokma 20 november 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Landelijke basis verdrogingsmonitoring
Advertisements

Risico- & crisiscommunicatie in de Wet Veiligheidsregio’s
Startconferentie provincie Groningen 2013
Voorbereiding stelselwijzigingen Transitiebureau en VNG
Samen kunnen we meer … Partindag 2013 Workshop beleidsplan schrijven Lucy Engelen, Partin.
Slim samenwerken Op weg naar de grote doorbraak?
Opsomming Gebruik de knoppen op het Start-lint in de sectie ‘Alinea’. REGISSEREND OPDRACHTGEVERSCHAP OnderhoudNL congres 25 november Marc Calon Voorzitter.
Realisatie kindcentrum
RGVO Stadhuis Almelo Betrokken partijen: Gemeente Almelo: Dhr. J.W. Spanjer Mulder Schilders Twente B.V. : Dhr. M.W.B. Jansen.
Project VOCATIO Camille Delbecque Communicatie en contact laureaten
Ontwikkelplan MFC De Kreek Visie en rendement Presentatie Commissie Samenleving en Financiën Gemeente Maasdriel, 21 augustus 2012 door Leendert de Jonge.
Verfijning knelpuntenanalyse Mogelijke strategieën
Internet beveiliging checklist. Overzicht Wensen Internetgebruik Risico’s Internetgebruik Oorzaken van onveilige situaties Beveiligingsbeleid Checklist.
de manier waarop een bedrijf onderweg wil zijn
FysioGroepTwente : Ondersteunen, Delen en Verbinden FysioGroepTwente September 2010.
Mid- en Front Office TOEKOMST, PLANNING EN OVERLEGMODEL DIGITAAL SOCIAAL HUIS NA DECEMBER 2013 Koen Renders, team Mid- en Front Office, CIPAL dv.
Doelstelling Joure Ambachtstad: juni 2012 juli
Accommodatiebeleid Inspraak en informatiebijeenkomst Overige accommodaties 30 januari 2013.
Decentralisatie Wmo in de Drechtsteden: innovatiekracht Regio Drechtsteden, Innovatieagenda Wmo, 5 december 2013.
Programma RegioAanpak waar staan we nu? Ambtelijk overleg 4 juni 2013.
Mensen maken de wijk Herijking wijkgericht werken Wim Kemp Wethouder voor welzijn, onderwijs, cultuur en wijkontwikkeling 10 december 2010.
Projectmatig werken...en dan?
24 september 2007 Introductie op het onderwerp van de dag Peter Michielsens (vertegenwoordiger) Minister F. Vandenbroucke Het thema “zelfevaluatie en doorlichting.
Werkmodel 8 domeinen van Schalock
Studie werklastmeting Werkgroep activering 18/04/2013.
Validiteit, betrouwbaarheid en casemixcorrectie
Samenwerking in het sociale domein ‘ over bestuurlijk lef en ambtelijke onrust in de regio’ Debat "De Sociale Gemeente" Dick van Maanen.
Waarom applicatie rationalisatie een slimme keus is
De toekomst van het vmbo
Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting.
Europaplein.
Kaderstelling 2014: stap 3 Commissie ABZ 17 april 2013.
Partnerschap voor Europese Fondsen | 4 juni 2013 Partnerschap voor Europese Fondsen Meerwaarde van synergie, meerwaarde voor groei. Eva Reuling Coördinatiepunt.
Nr. 3, augustus 2013 ‘Ruimte om te leven met water’ PROJECT KOSTVERLORENSTRENG en KLOOSTERZIELSTRENG Waar staan we nu? In de afgelopen periode is gewerkt.
Strategisch Overleg Stand van zaken decentralisatie AWBZ Woensdag 4 juli 2012.
Organisatieontwikkeling NPO (1)
Xeikon N.V. Bava 8 november Agenda Opening Voorstel tot aanpassing van de statuten van de vennootschap Aftreden en verlenen van decharge aan de.
Transitiearrangement Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley
Hoe is het gesteld met het lokaal veiligheidsbeleid? Sjaak van der Tak, burgemeester gemeente Westland Voorzitter commissie Bestuur en Veiligheid van de.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Beste BOEBS-trekker, Na het invullen van het invulformulier gemeenteprofiel en eventueel ook de checklist voor een leeftijdsvriendelijke gemeente, kan.
Schoolmodellen LOB Frans van Hoek, 20 juni 2014.
Sociale teams wat werkt (en in welke situatie)?
Netwerkanalyse Zuidvleugel
Vernieuwing Leidseplein Voorstel verplaatsing tramhaltes
“Krachtig bestuur in Brabant” een project van provincie en VBG
1. 2 JAARVERSLAG  Wat vooraf ging  Missie  Doel  Structuur en Organisatie  Projecten  SWOT.
Samenwerking Wagenborgen September 2014
Effectief vergaderen Goed vergaderen is een kunst. Zowel van de voorzitter als van de deelnemers wordt een grote mate van vergaderdiscipline gevraagd.
50.
Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Rapportage ‘Over leven met dieren’ “Na zaaien komt oogsten”
DAIR Conferentie 3-4 November 2004 IR project gezamenlijke instellingen.
Integraal benchmarkanalysemodel genereert strategische stuurinformatie en faciliteert veranderingen Robbert-Jan Poerstamper PricewaterhouseCoopers.
Abstract I&I-conferentie Wat maakt een LeerlingVolgSysteem (LVS) tot een succes binnen de organisatie? Natuurlijk moet er worden voldaan aan tal van randvoorwaarden,
Presentatie Adviescommissie Ruimtelijke Ordening Stand van Zaken Maasterras 20 januari 2009 inleiding > wat vooraf ging > huidige proces > visie > uitgangspunten.
Van AWBZ naar Wmo begeleiding Van AWBZ begeleiding naar Wmo ondersteuning 24 januari 2012.
Lokale invulling betrokkenheid raad bij decentralisaties Datum 4 april 2013.
Kansen en bedreigingen Interne analyse
Laagveengebied Groningen
Subsidiemogelijkheden voor inkoopprofessionalisering
Wanneer een project? Als het gecompliceerd en enigszins riskant is.
SWOT-analyse = kijk naar de sterke en zwakke kanten in je plan
AmsterdaMaps Delen is beter dan vermenigvuldigen
Werksessie Informatievoorziening Wvggz Regiobijeenkomst
Grip op beleidswaarden
EnergieOnderzoek en Innovatie
Flits-sessie Het verhogen van de aantrekkingskracht van de instelling
Transcript van de presentatie:

Stand van zaken Risicokaart Klaas Bokma 20 november 2014

Twee problemen met de risicokaart 1. Technische problemen 2. Niet toekomst bestendig

Technische problemen met de risicokaart -oorzaak: doorvoeren van allerlei wensen van gebruikers; -toename aantal gebruikers; -downloaden van grote hoeveelheden data; Risicokaart is gebouwd op een fundament van een vakantiewoning maar is een flat geworden Daarnaast loopt de migratie naar Atos niet volgens plan Fase 1: Eind 2014 een stabiele omgeving

Fase 2 De kring van commissarissen heeft in 2013 de inspectie VenJ gevraagd een onderzoek naar de risicokaart te doen. Op 5 dec 2013 is het rapport “Scan Risicokaart, onderzoek op hoofdlijnen naar de risicokaart” verschenen. Conclusie: -gebrek aan afstemming en regie; -de betrouwbaarheid van de gegevens laat te wensen over; -In de huidige vorm geen effectief instrument binnen de risicocommunicatie richting burgers.

In de Kring afgesproken dat Commissaris Smit (ZH) bestuurlijk aanspreekpunt is en neemt het initiatief tot een bestuurlijk afstemmingsoverleg met bestuurlijke vertegenwoordigers vanuit het Veiligheidsberaad, IPO en VNG om een integraal verbeterprogramma voor de risicokaart tot stand te brengen. Daarnaast heeft com. Smit toegezegd in het najaar 2014 met een visie te komen.

Visie Risicokaart 2020 In het visiedocument worden het streefbeeld en de uitgangspunten van de toekomstige “risicokaart” beschreven. De sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen van de huidige risicokaart worden vastgelegd. Deze analyse vormt het vertrekpunt voor de toekomstige “risicokaart”. De reikwijdte van de toekomstige risicokaart wordt beperkt gehouden tot het verschaffen van alle informatie over risico’s voor de burger.

De visie wordt in de vergadering van de Kring van commissarissen van de Koning vastgesteld, waarna de Colleges van Gedeputeerden Staten worden geïnformeerd. Medio 2017 nieuwe risicokaart klaar