De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkmodel 8 domeinen van Schalock

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkmodel 8 domeinen van Schalock"— Transcript van de presentatie:

1 Werkmodel 8 domeinen van Schalock

2 8 domeinen Schalock

3 S.O.A.P. Methode van diagnose en plan opstellen S = Subjectief wat de cliënt zegt over zijn eigen beleving O = Objectief De directe observatie van de situatie door de medewerker. Met andere woorden: het gedrag van de cliënt zoals de medewerker dit waarneemt. A = Analyse Een conclusie getrokken uit de subjectieve en objectieve gegevens die de medewerker heeft verzameld. P = Planning van de ondersteuning (Perceptie)

4

5

6 Zelfbeoordeling De cliënt wordt uitgenodigd, met behulp van de 8 domeinen van Schalock, om zelf zijn visie op zijn leven te beschrijven en indien mogelijk regie over eigen leven te nemen. Hiermee kan de cliënt functioneren verbeteren of in stand houden

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Objectief De begeleider schetst aan de hand van de beschreven vragen een zo objectief mogelijk beeld van de cliënt.

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41 Werkmodel Schalock Lees eerst het werkmodel Theorie van Schalock door. Beoordeel in samenspraak met je begeleider op welke domeinen de cliënt de regie meer in eigen handen zou kunnen hebben. Vul onderstaand schema in voor die domeinen. Huidige situatie: Bij de huidige situatie beschrijf je hoe de situatie nu is. Dus op welke manier kan de cliënt nu invloed uitoefenen op het domein? Wenselijke situatie: Bij de wenselijke situatie beschrijf je welke invloed de cliënt in de toekomst, op basis van de mogelijkheden en beperkingen van de cliënt, volgens jou zou moeten kunnen uitoefenen op dit domein. Omschrijf de wenselijke situatie als een doelstelling en dus volgens SMART. Afspraken: Beschrijf bij de afspraken welke ondersteuning de cliënt nodig heeft om de wenselijke situatie te bereiken en wie die ondersteuning gaat bieden. Dit kunnen ook derden zijn (familie, wettelijk vertegenwoordigers, vrijwilligers enzovoort). Evaluatie: Beschrijf bij de evaluatie de termijn waarna de evaluatie wenselijk is en de evaluatiecriteria. Beschrijf zowel proces- als productcriteria voor de evaluatie.

42


Download ppt "Werkmodel 8 domeinen van Schalock"

Verwante presentaties


Ads door Google