De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Grip op beleidswaarden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Grip op beleidswaarden"— Transcript van de presentatie:

1 Grip op beleidswaarden
Van vigerend beleid naar de omgevingsvisie en het omgevingsplan

2 Het vertrekpunt Veenendaal is volop aan de slag met de implementatie van de Omgevingswet langs 4 programmalijnen Verantwoordelijk voor regelvernieuwing en omgevingsplan Kaders: Startnotie van de raad: onderscheidende invoeringsstrategie De huidige gemeentelijke regels (bestemmingsplannen, beleidsregels en verordeningen)

3 Het vertrekpunt Gestart met de globale inventarisatie van de regels
Voorlopige scan 2016: ruim 150 bestemmingsplannen, beleidsregels, verordeningen en nota’s Hoe kom je vanuit vigerend beleid ( beleidswaarden) naar een omgevingsvisie en het omgevingsplan?

4 Het vertrekpunt Behoefte aan een grondig inhoudelijk onderzoek: wat is op regelniveau (beleidswaarde) de inhoud van de verordeningen, beleidsregels en bestemmingsplannen Vervolgens ook behoefte aan een inhoudelijke analyse van de beleidswaarden. Deze analyse moet onder meer antwoord geven op de volgende vragen: Zijn er op dit moment tegenstrijdige beleidswaarden? Zijn er soms dubbele beleidswaarden? Ontbreken er soms beleidswaarden? In welk instrument moeten de beleidswaarden worden vastgelegd?

5 Het vertrekpunt Met al die inhoudelijke vragen zijn wij in overleg gegaan met de Antea Group Dit heeft geleid tot de zogenaamde beleidswaardengenerator “Een applicatie waarmee u inzicht krijgt in de waardering van uw fysieke leefomgeving, integrale beleidskeuzes kunt maken en uw bestuurlijke afwegingsruimte kunt bepalen. Een applicatie waarmee u per instrument van de Omgevingswet kunt kiezen uit alle beschikbare beleidswaarden om uitdrukking te geven aan de doelen vanuit uw omgevingsvisie en deze te vertalen in het omgevingsplan” (bron: website Antea Group)

6 Maar eerst…..

7 De beleidswaarden Quiz!
Welke nota / plan / verordening heeft de meeste beleidswaarden? De structuurvisie Het milieukwaliteitsplan De welstandsnota Hoeveel beleidswaarden betreft dat? 350 450 550

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 CONCLUSIE & VRAGEN?


Download ppt "Grip op beleidswaarden"

Verwante presentaties


Ads door Google