Angstige gastheren … - Gastvrij voor God -. Eren door angst … …and I said to you, I am Jehovah your God; you shall not fear the gods of the Amorites,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Visie, missie en kernwaarden
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Evangelie der genade Vragen :
De Heilige Geest in het Oude Testament
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Preek: Jaap de Schipper.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Richteren 6. Israël… onderdrukt en geplunderd roept de HERE aan de HERE verschijnt aan Gideon.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
1. 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 1Korinthe
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
is groter dan de grootste…
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Met de vriend van mijn beste vriend…
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Welkom in de samenkomst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
De doop in de Heilige Geest
Welkom Israelzondag.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Transcript van de presentatie:

Angstige gastheren … - Gastvrij voor God -

Eren door angst … …and I said to you, I am Jehovah your God; you shall not fear the gods of the Amorites, in whose land you dwell. But you have not listened to my voice. (ASV) Judges 6:10 En Ik heb tot u gezegd: Ik ben de HERE, uw God; eert dan niet de goden van de Amorieten, in wier land gij woont. Maar gij hebt naar mijn stem niet geluisterd. (NBG) Richteren 6:10

Vrees en aanbidding Wat je vreest wordt snel voorwerp van aanbidding Vrees voor tekort en een fixatie op geld of eten Vrees voor fouten en een fixatie op controle Niemand kan twee heren dienen, hij zal òf de ene haten en de andere liefhebben, òf zich aan die ene hechten en de andere minachten; gij kunt niet God dienen èn Mammon Mat. 6:24

Gastheer 1: Gideon De Engel des HEREN verscheen hem en zei tot hem: De HERE is met u, gij dappere held. Maar Gideon zei tot hem: Och, mijn heer, indien de HERE met ons is, waarom is dit alles ons dan overkomen? Waar zijn dan al zijn wonderen, waarvan onze vaderen ons vertelden… Richteren 6:12-14 Held of beetje dom dat hij in discussie gaat met een engel … ? Een dappere held die zich verbergt voor de midianieten … ?

Warm ingepakt … Toen vervulde de Geest des HEREN Gideon: hij blies op de hoorn, en de Abiëzrieten werden opgeroepen …. Richteren 6:34 Staat in de Bijbel als iemand een onmogelijke opdracht krijgt ‘Lâbesh’ ( לָבַשׁ ) = ‘to put on a garment or clothe oneself with’ De Geest des Heren kleedde zich met Gideon

Handschoenen … … en zij werden allen vervuld met de heilige Geest en begonnen met andere tongen te spreken, zoals de Geest het hun gaf uit te spreken. Hand.2:4 Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt. 1 Cor. 6:19

Gastheer 2: Jona Het woord des HEREN kwam tot Jona, de zoon van Amittai: Maak u op, ga naar Nineve, de grote stad, en predik tegen haar, want haar boosheid is opgestegen voor mijn aangezicht. Maar Jona maakte zich op om te vluchten naar Tarsis, weg van het aangezicht des HEREN … Jona 1:1-3

Datering Nineve is hoofdstad van het Assyrische rijk Bestond al sinds 2300 v. Chr. Had haar grote bloeiperiode tussen 900 en 620 v. Chr. Daarom schat men Jona op 700 v. Chr.

De stad & het volk Absoluut onneembare stad door: 1.Groot & selfsupporting (akkers & vee binnen muren). 2.Zeer brede muren (2 span paard & wagen naast elkaar) 3.Tigris (gebouwd in meander, daarna is rivier doorgetrokken). 'Wee de bloedstad, louter leugen, vol van verscheuring, zonder ophouden rovend.’ Nahum 3:1

Het einde Eeuwen later voorspeld door Nahum – (1:8 met een overstromende vloed maakt Hij haar plaats geheel teniet) In 612 v. Chr. werd Nineve verwoest. – Niet door mensenhanden, maar door Gods ingrijpen. – Een natuurramp tijdens een belegering – Tigris trad zo buiten oevers dat muren instorten en belegeraars (Babyloniers) stad binnen konden varen

Juda & Jona Juda sinds 734 v. Chr. vazalstaat van Assyrie Israël in 840 door de Assyriers onderworpen – voor een groot deel gedeporteerd. Jona profeet in vazalstaat Juda, krijgt deze opdracht: 'Maak u op en ga naar Nineve, de grote stad, en predik tegen haar, want haar boosheid is opgestegen voor mijn aangezicht.’

Dwarse (hand)schoen Spannend beeld: God die je aantrekt als een handschoen … Gideon: in discussie met Gods tegenwoordigheid Jona: rent weg van Gods tegenwoordigheid Jij … ? Toen wendde de HERE Zich tot hem en zei: Ga heen in deze uw kracht en verlos Israël uit de greep van Midjan. Ik zend u immers …

Dwarse (hand)schoen Vrees niet, want Ik heb u verlost, Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn … Jes. 43:1b Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader. Die Geest getuigt met onze geest, dat wij kinderen Gods zijn. Rom. 8:15-16