Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kmo-portefeuille Afhandeling steunaanvraag in 3 stappen
Advertisements

Hoe vul je een aangifte goed in ? Gelieve de richtlijnen op te volgen. Er is geld mee gemoeid. Deze dossiers moeten aanvaard worden door het Federaal Solidariteitsfonds.
Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA
UITZONDERLIJK VERVOER Update via View > Header and Footer2 UITZONDERLIJK VERVOER Nieuwe reglementering sinds 1 juli 2010.
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
GEZINSHERENIGING met subsidiair beschermden
Beleidsbeïnvloeding door VGC-jeugdraad VGC-jeugdraad juni 2013.
De levensverzekering (Deel 3)
Samenstelling college : A. Van Steirteghem, Voorzitter B. Lejeune, Vice-président D. De Neubourg, Secretaris C. Wijns, Secrétaire M. Dhont, Lid.
OCMW Kortrijk Opvolging medische zorgen E-carmed Provinciale ontmoetingsdagen, voorjaar 2012.
1 Fonds voor de medische ongevallen. 2  Opdrachten  Toepassingsgebied  Vergoedingsvoorwaarden  Raad van bestuur Fonds voor de medische ongevallen.
Sociaal Recht Deel 5.
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA
Probus Leuven Vesalius bezoekt Lier op
Provinciaal Bibliotheekcentrum Vrieselhof Schildesteenweg 99 | 2520 Ranst | T | S ubsidiereglement voor bibliotheekinnovatie.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
Informatie besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ)
Acuut vs. Chronisch Terugbetalingsmogelijkheden
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Codering Medische Gegevens (MG-MZG)
De Patiëntenrichtlijn
Project: Elektronische medische kaart Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Febelfin – Studiedag “De beurs vandaag” Leen Van Wambeke Retail Marketing Services Euronext Brussels.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Comenius monitoring dagen oktober, Alden Biesen 6 november, Brugge.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
EFFECTIEVE MEDEZEGGEN- SCHAP Vereniging voor Pensioenrecht 6 juni 2006 Mr. R.J.G. Veugelers.
Aanvraagprocedure Indien van toepassing Initiatief of inbreng onderneming Legende.
Dinsdag 8 oktober  Toelatingsvoorwaarden Lager Onderwijs  Nu ook geldig : bewijs van genoten Nederlandstalig onderwijs in de wereld.  Taalproef.
Het statuut van de zelfstandige versus werknemer
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 14 april 2010.
Nieuw in België Exclusief via ADMB
Aansprakelijkheid van de organen van de VME na de WET van 2010
BCIE – 14 mei 2009 De nieuwe wet op de gerechtelijke expertise in de IT sector Flip Petillion Partner Crowell & Moring.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Wachtdienstregeling.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
Algemene bepalingen Team Implantaten.
Het statuut van de zelfstandige versus werknemer
De (T)OR en de bestuurder
Gemeenschappelijke werkgroep 13 december Agenda Verdere bespreking discussiedocument “rollen in de markt” -> presentatie Eandis - Infrax –De rol.
De Vlaamse Energielening: voor wie? Werkingsgebied: 25 gemeenten IOK + 4 gemeenten stadsregio Turnhout (Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar) Woning.
Overlegplatform Dementie 12 maart 2015
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
REGELING VOOR DE AMBTENAAR/GELIJKGESTELDE Presentatie m.b.t. de aanvullende voorzieningen ziektekosten augustus 2015 Gepresenteerd door mw. Milva Zimmerman.
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.
Rekenen met negatieve en positieve getallen
Toepassing van het handvest van de sociaal verzekerde in functie van de uitbetalingsinstellingen in de sector werkloosheid Vrijdag 23/10/2015 Auditorium.
PROCEDURE SCi-547 BEOORDELING. WAARVOOR IS DE SCi-547? Het SCi-547 protocol is er voor: valideren van nieuwe werkmethoden.
Schending van leefregels en evaluatie: regelgeving, beroepsprocedure en checklist samenstelling dossier beroepscommissie Ontmoetingsdag Coördinerend Directeurs.
Wat is een vluchteling? Asielzoeker Erkende vluchteling Subsidiair beschermde.
Huurachterstallen Wie? Uitvoering binnen de sociale dienst. Sofie Van Den Berghe Colinne Devroede.
WELKOM Werkgroep Activering 28 juni 2016
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Sociaal statuut student-ondernemer
S. Baré Sociaal verpleegkundige UZ Brussel
Praktijkcase: GAS-verkeer Mechelen studiedag Lamot
Mediprima en Dringende Medische Hulp
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
LEKDETECTIE.
ASGB-symposium voor de startende arts
Hoe vul je een aangifte goed in ?
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Spaarplan Ontvang intrest van 1 % op jaarbasis op de gestorte bedragen. Enkel toegekend bij deelname aan de reis Verrekend met de factuur aan de groep.
Sociaal tolken en vertalen
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Transcript van de presentatie:

Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum dat patiënten kan doorverwijzen voor hadrontherapie (het “verwijzend centrum”). Ook voor een niet oncologische CNS tumor is een multidisciplinair verslag vereist. 2.Het verwijzend centrum stuurt een vraag naar het RIZIV, Dienst Geneeskundige Verzorging (DGV) om een dossier te openen (via en vraagt in parallel een advies tot behandeling aan een “hadroncentrum”. DGV geeft een dossiernummer in afwachting van het volledige 3.Het hadroncentrum geeft zijn akkoord tot behandeling (of niet) aan het verwijzend centrum. Bij een negatieve antwoord wordt door het verwijzend centrum advies gevraag aan een andere hadroncentrum. 4.Het verwijzend centrum stuurt het volledige gemotiveerde aanvraagdossier en het positief advies tot behandeling in het hadroncentrum, met kostenramingen, naar DGV (per aangetekend schrijven). 5.DGV bezorgt het volledige aanvraagdossier binnen 5 werkdagen na datum van ontvangst aan de leden van de Akkoordraad ter advies (via “beveiligde site”).

Beslissing akkoordraad(1) 6. Binnen 5 werkdagen na ontvangst van het dossier bezorgen de leden van de Akkoordraad hun advies aan DGV. De beslissing is: a.Een positieve beslissing in geval van unaniem positief advies (min. 2 adviezen per “bank”) b.Een vraag om bijkomende inlichtingen, waarna de procedure per mail zich herhaalt c.In geval van negatieve adviezen (te motiveren) zonder consensus, uitstel van beslissing tot na samenroeping in persoon van de akkoordraad op het volgende voorziene vast vergadermoment (2x per maand voorzien). 7.DGV deelt de definitieve beslissing binnen vijf werkdagen mee aan het verwijzend centrum die de beslissing,met betaalgarantie, aan het hadroncentrum meedeelt. Het verwijzend centrum deelt de beslissing ook mee aan de patiënt en bij positief advies ook aan zijn VI. Indien de beslissing van de akkoordraad positief is worden de kosten van de behandeling en het verblijf, met mogelijk ook de reiskosten, van de rechthebbende en zijn (eventuele) begeleider ten laste genomen. Het RIZIV geeft een betaalgarantie (de mogelijkheid tot voorschot betalen is voorzien).

Minstens 2 leden van elke vertegenwoordigde “bank” moeten een advies geven om de Akkoordraad toe te laten een geldige beslissing te nemen per mail. De Riziv vertegenwoordigers brengen geen advies uit. Elk negatief advies moet gemotiveerd worden. Elk niet unaniem negatief advies geeft aanleiding tot een tweede ronde om advies te vragen. Indien geen consensus per mail wordt bekomen, zal het dossier tijdens de eerstvolgende plenaire vergadering (vast geprogrammeerd) besproken worden; in geval van blijvend meningsverschil neemt de Voorzitter (RIZIV) een beslissing. Er is geen beroepsprocedure bij de Akkoordraad voorzien. Beslissing akkoordraad(2)

Facturen 8.Factuur voor het positief behandelingsadvies en voor de behandelingskosten door het hadroncentrum 9.Facturen van het hadroncentrum (zie punt 8) en een factuur voor vergoeding coördinatie door het verwijzend RT centrum 10.Facturen van eventuele reis- en verblijfskosten van de patiënt en zijn eventuele begeleider, die via het verwijzend RT centrum naar het Riziv worden gestuurd

Betalingen 11.Betaling van de kosten van de behandeling* aan het behandelend hadroncentrum (*rekening houdende met een eventueel betaald voorschot) 12.Vergoeding van de reis- en verblijfskosten van de patiënt (en eventuele begeleider) 13.Betaling van advies aan het behandelend hadroncentrum 14.Betaling van coördinatie aan het verwijzend RT centrum

Reis- en verblijfskosten Verblijfskosten: vergoeding tot een maximum bedrag van 40,00 euro per dag per persoon. Deze kosten worden vergoed voor de patiënt en voor één persoon die hem/haar vergezelt voor de duur van de behandeling ingeval van een kind (< 15 jaar) of in geval van een volwassene mits medische noodzaak. Buitenlandse verplaatsingskosten : vanaf 350 km afstand vanuit Brussel in vogelvlucht wordt een onkostenvergoeding voorzien van 0,25 euro per km (wagen) of terugbetaling van de trein- of vliegreis (“economy class” tarieven), voor de volledige verplaatsing.