natuurKUNST BIJ RUSTPUNTEN

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Visie ‘t Haarhoes Noordijk 24 april 2013.
Advertisements

De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Structuurvisie Buitengebied Limburgs Kwaliteitsmenu
Kleine kinderen worden groot WONEN ALS IEDER ANDER
Nima. Wel coach. Geen heilige. Wat is het doel van coaching? Leerlingen in het primair of voortgezet onderwijs worden gedurende het schooljaar gecoacht.
Net(Anders)Werken in theaters Congres Cultuur in Beeld.
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
Kringloop Organisatie Tynaarlo een jonge maatschappelijke organisatie ontstaan door de belangstelling van inwoners van de gemeente Tynaarlo. 112 januari.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Nieuwe Natuur Flevoland Durf groots te kiezen, kies voor grootse Natuur! Huib Hermus 20 februari 2014.
Marco Oving Projectleider
Mariska Warnars Coördinator SBIR cyber security Agentschap NL
Relatiebijeenkomst toeristisch-recreatieve ondernemers Conferentiecentrum De Kroeze Danne
De kern van Corio-Glana
BERENSCHOT | VAN DOOREN ADVIES | CHARISTAR
Presentatie varianten Schepenenstraat1 Brede School Schepenenstraat Presentatie 12 februari 2008 raadsbijeenkomst.
Multifunctioneel centrum
NVPMT Werkveldgroep Revalidatie Bijeenkomst vrijdag 24 mei.
Agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Firma Kager.
Wat kost de EHS ons als de EHS klaar is ? Een verkenning Aris Gaaff, Henk Smit, Arianne de Blaeij Ruimteconferentie 3 november 2009.
Inhoud Triodos Bank (kort) Raakvlakken met mijnbouw/goud
HoekscheWaardDuurzaam
Inhoud presentatie  Problematiek  Doel “PB-inkoopshop”  Het concept  Conclusies  Planning.
LeerKansenProfiel op De Buutplaats Harro Veerman - coördinator
Wat betekent “Europa” voor het Sallandse platteland?
Kulturhus Olst-Wijhe: ontwikkelaar in dienstverlening Kulturhus Beraad 16 maart 2010 Kulturhus Olst-Wijhe.
Fietsbeleid in de Stadsregio Arnhem Nijmegen
Samenwerkend leren Docenten die teveel doceren, leren net zoveel als hun leerlingen: niet veel.
Gemeente en woningbouwcorporatie
Thema 7 Les 6a Smaak. de kwaliteit = als iets mooi / goed gemaakt is = hoe iets is.
Bewoners Collectief Nieuwegein Welkom.
Domela Nieuwenhuis Plantsoen
WERKPLAATS KANSRIJK PLATTELAND SAMEN AAN HET WERK VOOR EEN DUURZAAM EN KANSRIJK PLATTELAND.
Hebben dorpen toekomst?
Saskia Best HRO – CMD Lente 2010 Concept Development – 29 maart 2010.
Stimuleringskader Groen-Blauwe diensten Stika Kempenland 16 April 2014
Aan de slag met een 6 Minuten Zone!
Plattelandsontwikkeling in de Kromme Rijnstreek
KUNSTgROEP staat open voor alle actieve kunstenaars uit onze gemeente podium en beeldende kunsten professioneel en amateur klassiek en alternatief sluit.
Dorpsdagvoorziening Egchel
Presentatie: Bedrijven InvesteringsZone
Informatiebijeenkomst >Datum>. Programma 1. Korte toelichting op het instrument BIZ 2. Het opstarten van een BIZ 3. Ondersteuning 4. Vragen.
Rotary Water Platform District 1570: ”Adopteer een School in Ghana” Contact: Rotary Water Platform Aqua For All m.de
KANSEN VOOR KINDEREN EN OUDERS.
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
Conny Schiere Landelijk adviseur werkgevers Agrarische Sector Samenwerking in de regio nader belicht De toekomstige arbeidsmarkt en rol van.
Crowdfunding en subsidies
 Gegeven door Patricia Cools › Ervaren in communicatie en social media  Deelnemers: max 20 personen › Zelfde niveau op social mediavlak › Persoonlijke.
Cultuureducatief Projectplan Leren met en van elkaar, kunst als middel!
“Slootje springen, een vuurtje stoken of fruit plukken van de boom… Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Is het belangrijk om te doen? Ja! Want.
Presentatie Raadscommissie Verkeer en Vervoer – gemeente Dordrecht
Evangelisch Begeleidingscentrum Klaas van der Hoeven.
Ouderinitiatief Delft Uitgangspunten  Inclusie: deelnemen aan de samenleving  Zelf bepalen hoe, waar en met wie ze willen wonen  Redelijk.
Hoofdprogramma’s wonen Dure woonmilieus centrumstedelijk Dure woonmilieus aan de rand Meer aandacht voor bestaande wijken.
Woonvisie Drechtsteden Presentatie Infokamer Raad 30 maart 2010.
1 Landerd 2020 Levendig en natuurlijk ondernemend Voorbereidende raadsvergadering
van visie naar realisatie
Crowdfunding.
Oprichting van de BIZ Krabbepolder/Zeehavengebied (Zuid)
Naastenbest.
Voorstellen LDW+ gemeentelijk aanspreekpunt
Beste havo 4..
Informatie & Interactie-avond - LJOCHTSTILL
Jaarverslag W4F 2016.
Anjeractie Prins Bernhard Cultuurfonds.
Natuurliefhebbers en wandelaars  komen er graag omdat het er mooi is en diverse natuur Geschiedenisliefhebbers  willen graag de tastbare sporen uit.
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
Traject De Beleverij WELKOM!.
Discussiegroep Erfgoed(koepel) Hoeksche Waard
Ontdek ons thuis en ontwikkel het samen verder!
Transcript van de presentatie:

natuurKUNST BIJ RUSTPUNTEN SALLAND: NATUURLIJK GASTVRIJ natuurK Salland: Natuurlijk Gastvrij

rustpunten in Salland Salland telt momenteel ruim 60 rustpunten. Een rustpunt biedt de mogelijkheid tot een korte stop bij bewoners in het buitengebied. De locaties liggen vaak aan mooie wandel- of fietsroutes. Bij een rustpunt staat een tafel met twee banken, een thermoskan met koffie, thee en limonade en een offerblok voor een bijdrage. Soms is er een koffieautomaat en worden eigen agrarische producten te koop aangeboden of kan het pand bezichtigd worden. De rustpunten liggen in het buitengebied van Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten en Hellendoorn. De organisatie van de rustpunten ligt bij een taakgroep die valt onder de Stichting Recreatie Deventer Buiten. Voor alle informatie : www.rustpunt.nu

natuurkunst In het buitengebied zijn weinig horecagelegenheden. Met rustpunten wordt in een behoefte voorzien en de rust en kleinschaligheid benadrukt. Op deze wijze wordt uitdrukking gegeven aan het motto van Salland : Natuurlijk Gastvrij Door toevoeging van kunst wordt de waarde en de identiteit van de plek versterkt en de promotie van het gebied vergroot. Inzet van kunstenaars bevordert de kwaliteit Op 4 rustpunten zijn kunstwerken gerealiseerd. Uitbreiding daarvan blijkt te duur en is voor sponsoren niet aantrekkelijk (op particulier terrein). Gezocht is naar een alternatief, dat niet duur is maar wel uitgaat van de plek zelf en omringend landschap. We noemen het natuurkunst, waarbij door kunstenaars gebruik wordt gemaakt van natuurlijk materiaal en/of spullen op het erf: stenen; bomen; takken; werktuigen e.d. Het kunstobject hoeft niet duurzaam te zijn.

10 locaties Het kunstwerk blijft op het erf en wordt eigendom van de bewoner en wordt in nauw overleg met de bewoner ontworpen. Het kunstwerk behoeft niet ‘hufterproof’ te zijn Planning : zomer 2010 bij 10 rustpunten Bij succes is uitbreiding in de toekomst een mogelijkheid Boekje met route, foto’s en verhalen en gedichten. Kunstenaarsvereniging Flevoland heeft ervaring met deze vorm van kunstbeoefening. Alle foto’s zijn van hen afkomstig. Kunstenaar Baltus Wigersma heeft in Flevoland ervaring opgedaan en zal de kunstenaars werven en begeleiden. Hij woont zelf in Salland. Voor de financiering willen wij een beroep doen op subsidiepotjes ; gemeente Deventer en andere partijen zoals Stichting IJssellandschap e.a.

Kostenraming en dekking Uitgaven en kostenraming Inkomsten en dekking Benodigde inzet kunstenaars: 2 dagen/4 dagdelen = 16 uur x 50 euro = 800 + 100 (materiaalkosten) = 900 euro per opdracht. 10 rustpunten x 900 = 9.000 Uitgave verhalen boekje 4000 Presentatie/publiciteit/organisatie 2000 Totaal : 15.000 euro Bijdrage uit Programma Cultuur; Recreatie en Landschap : 12.000 Bijdrage Stichting IJssellandschap 2.000 Stichting Recreatie Deventer Buiten 1. 000

voorbeelden

voorbeelden

informatie voor meer informatie over rustpunten: zie www. rustpunt.nu Organisatie Project Natuurkunst Salland: Taakgroep Rustpunten van de Stichting Recreatie Deventer Buiten Florimond Fick (florimondfick@hotmail.com) Baltus Wigersma (baltusw@planet.nl)