De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie & Interactie-avond - LJOCHTSTILL

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie & Interactie-avond - LJOCHTSTILL"— Transcript van de presentatie:

1 Informatie & Interactie-avond - LJOCHTSTILL
Wolkom Informatie & Interactie-avond - LJOCHTSTILL

2 LJOCHTSTILL Ljochtstill wil door middel van Stills (verstilling) de focus leggen op de waarde van identiteit, landschap en kwetsbaarheid. Hiervoor verschijnen in Earnewâld en omgeving NP de Alde Feanen, glazen turven waarin kunstenaars kunnen werken en exposeren. Tevens zal gebruik worden gemaakt van lokale gebouwen zoals musea, kerken, Sayter boerderij. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe kunstwerken maar ook van werk uit bestaande Friese collecties.

3 LJOCHTSTILL Het Fryske Gea en het Nationaal Park de Alde Feanen zijn belangrijke participanten voor wie een hoofdrol is weggelegd voor de inrichting van twee glazen turven. Het dorp Earnewâld wordt nauw bij het project betrokken. Het project Ljochtstill heeft een bestuur, werkgroep en gaat werken met veel vrijwilligers uit dorp en regio. Ljochtstill wil naast het culturele aspect ook de lokale economie stimuleren en na 2018 als zelfstandige beweging doorgaan.

4 Impressie van een glazen turf
Glazen turven in het landschap

5 Glazen turven in het landschap
Impressie van een glazen turf Glazen turven in het landschap

6 Impressie beeld Hans Jouta

7 Impressie kunst en landscap

8 Impressie kunst en landscap

9 Locatie E6 E5 D E4 E3 E2 E1 O Eilânsgrien Camping Parkeren Ringfeart
Princenhof

10 Planning Demoruimte: 1 feb 2018 Technisch ontwerp basis: 1 feb 2018
Realisatie Maart 2018 Uitvoer 1 fase Uitvoer 2 fase

11 Belangrijk uitgangspunten
Betrekken dorp en regio Duurzaamheid van materialen en gebruik van lokale gebouwen – Earnewâldster musea, kerken en Sayter boerderij. Samenwerking scholen en meerdere doelgroepen binnen de maatschappij, bijvoorbeeld ouderen en inzet mensen met beperking (Inter)nationale uitwisseling in project en kunstenaars Gebruik bestaande faciliteiten in Earnewâld (horeca, parkeer, toilet, …) Betrekken jeugd o.a. Via demo-ruimte

12 Voordelen Ljochstill Verbreding aanbod toeristendorp Earnewâld waardoor aantrekkingskracht ook buiten seizoen wordt vergroot Vergroting aantrekkingskracht bestaande voorzieningen Earnewâld, zoals wandelpaden, natuur, water, lokaal MKB. Platform voor gevestigde als wel beginnende kunstenaars om hun werk aan een breed publiek te tonen. Lichtvervuiling is een groeiend Europees probleem waardoor dit project een interessante toevoeging op het programma van de culturele hoofdstad 2018 vormt. Project is gericht om na 2018 zelfstandig verder te kunnen waardoor het een blijvende toegevoegde waarde aan cultureel Friesland biedt. Nadruk op de unieke kwaliteiten die Friesland cultureel biedt, de waarde van landschap, lichtstilte, identiteit, kunst en kwetsbaarheid.

13 Vragen?

14 Appendix

15 Benodigde support? Partners Bewoners van Earnewâld en omstreken
It Fryske Gea Culturele Haadstêd Ljouwert 2018 Nationaal Park De Alde Feanen Ljochtstill is gesprek met verscheidene partijen voor sponsoring, financieel dan wel op andere manieren. Financieel (2018) Euro(s) Budget (inclusief vrijwilligersuren) Kostprijs turf 9.500 Benodigde financiering, koepels, marketing, logistiek, kunstenaars, etc. 40.000 Verwachte bezoekers, op basis van 200 dagen seizoen waarvan 65% regio, toeristen en 35% als gevolg culturele hoofdstad. 25.000 Omzet, op basis van een ticketprijs van 5 euro Verwachte meeropbrengst voor het dorp Earnewâld, op basis van bezoekers * 10 euro (bijvoorbeeld cafetaria, beeldvorming, etc)


Download ppt "Informatie & Interactie-avond - LJOCHTSTILL"

Verwante presentaties


Ads door Google