De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt

Verwante presentaties


Presentatie over: "…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt"— Transcript van de presentatie:

1

2 …is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
2 …is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt om de hoop van het evangelie te delen met moslimmedelanders. De stichting Evangelie & Moslims te Amersfoort is sinds 1978 werkzaam om gemeenten en individuele christenen aan te sporen en toe te rusten tot getuigenis en dienst onder moslims in Nederland. In de stichting participeren, de GZB (Gereformeerde Zendingsbond), de IZB (Vereniging voor zending), de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Evangelie & Moslims moedigt christenen aan om moslims te ontmoeten vanuit het evangelie met het evangelie. 2

3 Moslims Bijna een miljoen in Nederland
3 Moslims Bijna een miljoen in Nederland Mensen zoals wij met vreugde en verdriet. Mensen die Jezus niet kennen als hun Redder en Heer. Wie deelt het evangelie met hen in woord en daad? Wereldwijd vragen moslims vandaag veel aandacht. Helaas heeft dat vaak met geweld te maken. Het is belangrijk om te blijven realiseren dat het om mensen gaat, mensen die net als wij door God geschapen zijn. Mensen die we als onze naasten behoren lief te hebben. De aanwezigheid en religieuze ijver van moslims zetten ons aan het denken over ons eigen geloof. Met name onze jongeren krijgen steeds meer te maken met moslims leeftijdgenoten die hen vragen stellen over het christelijke geloof. Zijn wij bereid verantwoording af te leggen van de hoop die in ons leeft?

4 Wat vraagt God van ons? Herkenbaar volgeling van Jezus zijn
4 Herkenbaar volgeling van Jezus zijn Werken aan goede relaties op school, werk, en in de buurt De stap maken om het evangelie te delen Gastvrije gemeente zijn

5 Evangelie & Moslims biedt
5 Evangelie & Moslims biedt Themadagen, toerustingsavonden en cursussen. Begeleiding van missionair, diaconaal en pastoraal werk Wat kan Evangelie & Moslims voor u betekenen? Een belangrijke taak van deze organisatie is het verzorgen van voorlichtingsavonden en cursussen met het oog op de toerusting van christenen. Via het kantoor te Amersfoort kan men een beroep doen op de verschillende medewerkers die ook kunnen helpen bij missionair gemeentewerk. Elk jaar is er een Zomerschool, een week van intensieve studie en uitwisseling van ervaringen. Er zijn ook veel brochures en boeken uitgegeven die achtergrondinformatie geven over de islam en de leefwereld van moslims in Nederland. Evangelie & Moslims voorziet ook in christelijke materialen die gebruikt kunnen worden in de contacten met moslims.

6 Evangelie & Moslims biedt
6 Evangelie & Moslims biedt Uitgave en verspreiding van bijbels en christelijke lectuur Pastoraat en geloofsopbouw voor moslims die christen werden Evangelie & Moslims verkoopt materiaal dat speciaal gemaakt is voor moslims in Nederland. De eerste taal is voor velen nog de taal van hun thuisland, zoals Arabisch, Turks of Farsi (de taal van Iraniërs). Evangelie & Moslims verkoopt materialen in deze talen; sommige producten zijn meertalig zoals een startbijbel in zes talen. Veel, vooral jonge, moslims lezen echter het makkelijkst in het Nederlands. Vandaar dat er ook materialen in het Nederlands zijn speciaal voor deze doelgroep. Bijvoorbeeld het boekje ‘Wat zijn de zuilen van het christelijke geloof?’ waarin 100 vragen van moslims over het christelijke geloof kort beantwoord worden. Evangelie & Moslims geeft ook pastorale zorg aan christenen uit de wereld van de islam en organiseert bijeenkomsten voor hen. De foto toont een christen uit Marokko en Libanon die zo’n conferentie meemaakten.

7 Dank voor uw steun Bidt mee voor het werk Blijf op de hoogte via
7 Dank voor uw steun Bidt mee voor het werk Blijf op de hoogte via ons kwartaalblad Oriëntatie Doneer: NL51 INGB 7


Download ppt "…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt"

Verwante presentaties


Ads door Google