HET KLOOSTER EN OMGEVING Vol energie werken aan een nieuwe start.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jeugdzorg en Lang zult u wonen
Advertisements

Wonen, werken en zorgen 50plus de financiële aspecten.
Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
De Horstgemeenschap Van passanten tot participanten.
Kansen voor een duurzaam Hillegersberg-Schiebroek
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Kleine kinderen worden groot WONEN ALS IEDER ANDER
Stationsgebied West ‘Van droom naar werkelijkheid’ of ‘Tussen actie en interactie…..’
VÓÓR Welzijn Loosduinen
De Vonk van Hoogezand-Sappemeer Woldwijkcentrum 13 maart 2013.
WELKOM Vrijwilligersbijeenkomst De WENDE Programma  20.05: Waarom deze bijeenkomst  20.10: Samen vooruit -Huidige situatie & voorstellen -Waar.
Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
Inloopcentrum Viore: Voor mensen die leven met kanker in de Gooi en Vechtstreek Laagdrempelig aanbod voor begeleiding bij alle stadia van de ziekte en.
Gebiedsplan Hillesluis
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
Presentatie varianten Schepenenstraat1 Brede School Schepenenstraat Presentatie 12 februari 2008 raadsbijeenkomst.
MKBA inkoop VvE Woonbron Oud Mathenesse Rotterdam
Huizen van de Wijk Winterconferentie Daniëlle Wijbrans 7 december 2011.
Rotterdammer voorop Geweldige stad: we werken er samen aan
Bedrijvencontactmiddag 1 december 2011 Vergrijzing als kans Vernieuwen en verbinden.
voorzitter Johan Cruyff Foundation
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Presentatie Resultatendag Digidorp/Digitale dorpscafés.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Kanaleneiland Leert ! Wijkactieprogramma 2012 – 2013.
NME: kiezen, leren, meedoen
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Samen werken aan een gezonde regio!
2012 ©LSA BewonersBedrijven ©LSA BewonersBedrijven Principes bewonersbedrijven 1.Werken aan economische, fysieke en sociale ontwikkeling van een.
De Wingerd: een brede school in ontwikkeling….  Ontwikkelingsarrangementen  Buurt  Kunst en cultuur.
Voorontwerpbestemmingsplan “Stationskwartier” Welkom op deze informatieavond Woensdag 11 september 2013.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Platform Religieus Erfgoed ZH Andries Ponsteen, directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 IPVO Werkbijeenkomst Leermiddelenbeleid Leeuwarden Ronald Kool, relatiemanager vo 25 november 2010.
De droom -Een mooie, betoverende plek -Een plek waar mensen welkom zijn, samenwerken en elkaar ontmoeten in activiteit. -Van “ruimte in de wijk” naar.
De openbare bibliotheek in verandering Presentatie bibliotheekvernieuwing in West-Friesland M. van Wijk Mei 2008, Stede Broec.
Blik op de toekomst…?! Blik op de praktijk Centrum Jeugd en Gezin d.d. 18 oktober 2010.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Burgerinitiatieven.
Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:
PROJECT Natuurtuin bij een woon- en zorgcentrum
BIZ: bedrijveninvesteringszone Wat en hoe? Wat: Een instrument voor ondernemers om gezamenlijk te investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving.
MFA Nieuw Welgelegen te Utrecht Expertmeeting Sportieve Buurt, 12 december 2011.
Op weg naar een Samenlevingsgerichte School De [naam school] wil ………………………
Presentatie Groenadoptie
Kennissessie De woonvisie en uw woningcorporatie(s)
Drie sociaal ondernemers die geloven in samenwerken
IKC Klarendal.
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
Een Leven Lang DZC Symposium Achterhoek in Beweging Jeroen Sanders 15 november 2012.
Door: Rixt Wibiër Branding (middengebied) Twekkelerveld.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Ontmoeten, inspireren en genieten bedrijfsplan Dordrechts Museum en Simon van Gijn 24 maart 2009.
Maatschappelijke Stage in de Sport 23 september 2010.
Oecumenisch Citypastoraat en HUISKAMER van de buurt.
Het Carré Een nieuwe visie op het historisch centrum De Heerenveense School 11 juli 2012.
Crabbehoeve biedt kansen! Plan 2016 / 2017 Crabbehoeve 2.0.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
COLLECTIEF WONEN IN ZELFBEHEER
Prestatieafspraken.
Koffieochtend Bibliotheek Hoograven
Evolutie van Nova: Van een zelfregulerend netwerk naar een sturend netwerk De.
Resultaten onderzoek Maatschappelijke Waarde Voorschoten Wassenaar
SNEAK PEEK Workshop: Algemene informatie over de Passie
Transcript van de presentatie:

HET KLOOSTER EN OMGEVING Vol energie werken aan een nieuwe start.

Historie 1900:Klooster voor de nonnen van St Hildegardis, kleuterschool en basisschool voor meisjes en jongens 1980: Wijkgebouw en 48 HAT eenheden ‘jaren 90:Jongerencentrum 2007 / 2008:Start Alliantie Kloosterbuurt 2011: Wijkgebouw

Betrokkenen bij vernieuwing Eigenaren Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (wijkgebouw) Woonstad (woningen) Alliantie Kloosterbuurt Deelgemeente Noord Sport en Recreatie Speelparadijs Meidoorn Van Veldhuizenstichting Sonor Stichting Buurtwerk Alexander Bibliotheek …

Bewoners Betrokkenheid Gebruik van het gebouw Ideeën aanleveren bij planvorming - open deuren dag Pleinontwerp door kinderen Activiteiten voor en door bewoners Verantwoordelijkheid Lid stichting Vrienden van het Klooster Beheergroep onderhoud pleinen en schooltuinen

Visie van Vrienden van het Klooster Het Klooster heeft lange tijd functies gehuisvest die in het teken stonden van ontmoeting, geborgenheid en levensontwikkeling. De ‘Vrienden van het Klooster’ willen voortbouwen op deze thema’s. In de toekomst leveren de activiteiten in het wijkgebouw een bijdrage aan de ontwikkeling van de bewoners in het Oude Noorden en aan de wijk als geheel.

Wat te doen in het Klooster? Het Klooster: – levert een bijdrage aan talentontwikkeling van bewoners – biedt ruimte aan initiatieven die de leefbaarheid in de wijk versterken – biedt een plek waar bewoners voor elkaar van betekenis kunnen zijn – brengt kennis en wijsheid in de wijk bij elkaar en draagt dit over – betrekt bewoners actief bij alles wat er in het Klooster gebeurt. In het Klooster kunnen wijkbewoners terecht voor: – ontmoeting met anderen onder het genot van een kopje koffie of thee – leerzame activiteiten op het terrein van cultuur, educatie en sport & spel – een vergaderplek, een oefenruimte of …

Functies van het Klooster Foyer Ontvangst en ontmoeting, recepties en een goed gesprek na afloop Opvoedwinkel Informatie en advies Diverse activiteitenzalen en vergaderlocaties Workshops, scholing en educatie, bewonersinitiatieven, spreekuren Kapelzaal Actieve en passieve cultuurbeleving, presentaties, workshops en evenementen

Gebruikers van het Klooster Vaste gebruikers – Jongeren- en kinderwerk – Opvoedwinkel – Kinderdagverblijf – Sportstimulering – Kunst- en cultuurprogrammering Incidentele gebruikers -Buurtsoap Hotel het Nieuwe Klooster -Kinderpersbureau (Hoedje van Papier) -Pleinactiviteiten -Basisscholen -I-Lab – Hogeschool Rotterdam Doel: van 500 naar bezoekers per week!

Aandachtspunten Communicatie Website WijkkrantNoorderzon Mond tot mond reclame Beheer Gastvrijheid en passend bij de buurt

De exploitatie Deelgemeente Noord Huurt het gebouw van OBR Stuurt beheerder (Sport en Recreatie) aan Ruimtes worden doorverhuurd door beheerder Jongerenwerk functioneert zelfstandig Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam Verantwoordelijk voor groot onderhoud wijkgebouw Vaste en incidentele gebruikers Budget beschikbaar voor kunst- en cultuur programmering Budget beschikbaar voor programmering kloosteralliantie Gebruikers huren ruimtes

Verantwoordelijkheid Vrienden van het Klooster Stichting Vrienden van het Klooster Fondsenwerving Bezit inventaris en stelt dit beschikbaar aan gebruikers Bewaakt het concept en toezicht op programmering Steunpilaar, luis in de pels, ambassadeur, verbindende schakel, …

Toekomst van het Klooster Ontwikkeling centraal (leren, wonen en werken) Ruimte geven aan pedagogische civil society Bruisend centrum voor het hele Oude Noorden Zelfbeheer door bewoners? Multi community service centrum