De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VÓÓR Welzijn Loosduinen

Verwante presentaties


Presentatie over: "VÓÓR Welzijn Loosduinen"— Transcript van de presentatie:

1 VÓÓR Welzijn Loosduinen
“Bewoners avond Nieuw-Waldeck” Door: Joannemie van Dijk Barry van Straten Sabine Wenneker

2 Wie is wie? Barry van Straten: Kinderwerker 4 t/m 12 jaar
Sabine Wenneker: Jongerenwerker 12 t/m 20 jaar Joannemie van Dijk: Ouderenwerker 55+

3 Huidige aanbod kinderwerk De Geest
Dinsdag: Sport & Spel (i.s.m. Basisschool het Lichtbaken) kinderen 4 t/m 12 jaar Kookinloop kinderen 7 t/m 12 jaar Woensdag: Inloop kinderen 4 t/m 12 jaar Donderdag: Volgt nog. Vrijdag: - Houtbewerking kinderen 7 t/m 12 jaar

4 Huidig aanbod jongerenwerk
Dinsdag: - Jongereninloop, middag 12 t/m 20 jaar Woensdag: - Jong kookt voor oud, middag Donderdag: - Jongereninloop middag en avond met gelegenheid om te koken. Vrijdag: - Super Woman voor meiden van 12 t/m16 jaar.

5 Huidig aanbod ouderenwerk
Woensdag: Jong kookt voor oud Vanaf uur inloop, eten om uur. 3 gangen voor € 5,- Maandag – vrijdag: Praktische diensten: mantelzorgaflossing, telefooncirkel, boodschappendienst, (computer-)klussendienst, huisbezoekdienst Voorlichting en ondersteuning groepen en individueel Vrijwilligersondersteuning

6 Wat gaat er veranderen In welzijn gaat er een en ander veranderen.
De overheid heeft besloten dat de burger meer eigen verantwoordelijkheid dient te nemen. Hiervoor zijn de 8 bakens voor Welzijn nieuwe stijl in het leven geroepen.

7 8 bakens welzijn nieuwe stijl
Gericht op de vraag achter de vraag; Gebaseerd op de eigen kracht van de burger; Direct er op af; Formeel en informeel in optimale verhouding; Doordachte balans van collectief en individueel; Integraal werken; Niet vrijblijvend, maar resultaatgericht; Gebaseerd op ruimte voor de professional.

8 Gebaseerd op de eigen kracht van de burger.
Hoe ziet dit er in de praktijk uit in Nieuw-Waldeck. We hebben in de Geest een mooie keuken. Wijkbewoners kunnen hier gebruik van maken door zelf met kookactiviteiten te starten. We hebben een mooie grote zaal, die is nog niet elke avond bezet, en ook in het weekend beschikbaar. Ook de jongerenruimte is geschikt voor andere activiteiten.

9 Eigen kracht van de burger
Wil u iets organiseren in de wijk of straat. U kunt altijd in de Geest terecht bij medewerkers/ vrijwilligers van het Wijkberaad, Boog, Stichting Activiteiten de Geest en VÓÓR Welzijn. Heeft u ideeën om iets met jeugd of jongeren te doen, kom naar de Geest en praat met Barry of Sabine. Bij VÓÓR Welzijn zijn we ook vaak op zoek naar betrokken vrijwilligers. (jong kookt voor oud en andere activiteiten)

10 Eigen kracht van de burger
Kortom, als u een idee, vraag of klacht heeft dan kunt u in de Geest terecht bij Wijkberaad, Stichting Activiteiten de Geest, Boog en VÓÓR Welzijn. De vragen die we dan zullen stellen zijn; Wat heeft u precies in gedachten Wat wordt uw eigen inbreng hier in Hoe kunnen wij u daarbij ondersteunen.

11 Folderrek + Beheer In de hal van de Geest staat een folderrek waar heel veel folders liggen van activiteiten die door de diverse organisaties worden aangeboden. Bij de beheerders Patrick en Wilma kunt u terecht als u vragen heeft over beschikbaarheid en gebruik van ruimtes in de Geest.

12 Joannemie van Dijk Barry van Straten Sabine Wenneker
Dank voor uw aandacht Joannemie van Dijk Barry van Straten Sabine Wenneker


Download ppt "VÓÓR Welzijn Loosduinen"

Verwante presentaties


Ads door Google