WAT BEDREIGT ONS ? Over geestelijke verleidingen in de eindtijd [deel 4] Door: Feike F. ter Velde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
WAT BEDREIGT ONS ? Over geestelijke verleidingen in de eindtijd [deel 2] Door: Feike F. ter Velde.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welkom in deze kerkdienst
Gods geboden, geen commando’s
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Welkom Thuis Karpos Leerhuis.
Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen.
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Een Bijbelstudie om Gods Waarheid te leren kennen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
WAT BEDREIGT ONS ? Over geestelijke verleidingen in de eindtijd
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de.
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Bij een koninkrijk horen:    een koning  een gebied  onderdanen
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Psalm 72.
“De andere kant van de medaille”
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Gondel of roeiboot?.
Openbaring 2 & 3: 7 Gemeenten. Let op positieve en negatieve dingen in deze Gemeenten…… Openbaring 2 & 3: 7 Gemeenten. Let op positieve en negatieve dingen.
Bouwstenen voor Gemeenterlaties
Zingen: Ps. 2: 4 en 5 Lezen Openbaring 12. vooroefening.
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Met handen en voeten geloven 1
“Met Christus gezeten in de hemel”
“Met Christus opgestaan”
In deze dienst zal Ds. Van de Wetering voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 252: 1,2 Schriftlezing: Mattheüs 3: 16 en 17 Johannes 15: 9-14 Fillipenzen.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Preek Hebreeën 4:
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
In deze dienst zal Ds. K. van Hoek voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 148 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Lucas 4 : Tekst: HC Zondag 12.
Gods stem verstaan 1. Geloof je in de bijbel? 2. Heb je de bijbel nodig? 3. Hoe moet je de bijbel lezen? Gods stem verstaan (leerdienst 1/3)
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
Om U woord zal ik…. Om u woord Here zal ik… U liefhebben met geheel mijn hart, geheel mijn ziel en met geheel mijn verstand. (Math. 22:37)
DE BERGREDE (4) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan,  wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Positie en bediening v/d vrouw in de gemeente
De goede strijd! 26 februari 2017 Zoetermeer.
Bescherming van ons denken
Transcript van de presentatie:

WAT BEDREIGT ONS ? Over geestelijke verleidingen in de eindtijd [deel 4] Door: Feike F. ter Velde

Er komt een tijd…! In de eindtijd gebeurt wat Paulus zegt in 2 Tim. 4:3 De kerk als plaats voor bevrediging van eigen [vermeende] geestelijk behoeftes

Kan dit nog veranderen? Ja…!...maar hoe? Efeze 5 : 15 – 17 Zonder heldere definiëring van de levensdoelen verdwaalt ieder mens! Ook iedere christen / gemeente

De Bijbel is het Woord van God De Schrift bestuderen en toepassen! Ik verblijd mij over Uw Woord, als iemand die rijke buit vindt [Ps. 119:162] Elke uitleg van de tekst moet in harmonie zijn met het geheel van de openbaring Maak er ernst mede u wèl beproefd ten dienste van God te stellen, als een arbeider, die zich niet behoeft te schamen, doch rechte voren trekt bij het brengen van het woord der waarheid. [2 Tim. 2 :15]

Het ontdekken van de Bijbelse principes voor je leven 1. Het ontbreken hiervan verzwakt het christendom [Grootste wapen van de duivel] 2. Jongeren haken vandaag massaal af 3. Christenen worden vaak gezien als huichelaars 4. Christenen raken verveeld in de kerk 5. Er ontstaat kritiek en daarna [persoonlijke] conflicten

Enkele voorbeelden 1. Wij zoeken snelle uitwegen uit problemen; 2. Gods principe is: deze problemen te gebruiken. Ps. 119 : 67 :71 :75 om ons te veranderen! Verdrukking door: omstandigheden/mensen

Weerstand tegen Gods principes 1.De Bijbel losgelaten als Gods Woord 1.Een geest van ongezeglijkheid * hoogmoed * onbeleden zonde * verborgen bitterheid 3. Een dubbel leven

Verootmoediging 1.Gezamenlijk gebed [definieer de onderwerpen] 2.Belijdenis van zonden 3.Blijdschap in het doen van Gods gebod 4.Bemoediging i.p.v. geklets over niets 5.Deel je wandel met God 6.Wees 100% betrouwbaar en integer 7.Bid voor opwekking in je kerk