WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
De les van de graankorrel
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
… en wat wil Jezus van jou?
De woomplaats van God in de Geest
Jezus onze Hogepriester
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
4 De kracht van de Geest.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
NIET OP DOOIEND IJS !!.
GLORIE AAN GOD (Mark Williams. Ned. tekst: Jan Visser)
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Leven door Christus’ dood
Zingen Refrein Jezus leeft in eeuwigheid.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
‘De vreugde des Heren’ The joy of the Lord.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Welkom op TOV! GOEDE VOORNEMENS??.  Afvallen…  Stoppen met roken…  Beter mijn best doen op school…  Minder ruzie maken thuis…  Invullen….  God.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
“De andere kant van de medaille”
Wat doet de Heilige Geest?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
De wedstrijd van het leven
Welkom in ‘De Voorhof’! Hoe kijk je naar de kerkdienst?
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
“Met Christus gezeten in de hemel”
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Leven zoals past bij God
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Deel worden van Gods familie
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Welkom in de samenkomst
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
Verspil ik mijn leven ?? Vrijheid Gebondenheid SEKS Waar streef je naar …..?
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Jezus leeft in eeuwigheid opwekking 71 Refrein: Jezus leeft in eeuwigheid, zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Pro-actief achter ons doel
De kracht van Goddelijke blijdschap
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Transcript van de presentatie:

WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??

2 Tekst Efeziers 1:12a “opdat wij zouden zijn tot lof Zijner heerlijkheid….”

3 WAT DOE IK HIER NOG.... ??

4 Verzuchtingen vanwege tegenslagen … Gezin Gezin Huwelijksrelatie Huwelijksrelatie Familie Familie Werk / school Werk / school Lichaam Lichaam Omgeving Omgeving Gemeente / kerk Gemeente / kerk

WAT DOE IK HIER NOG...??5 WAT DOE IK HIER NOG…..?? Zin van het leven ? Zin van het leven ? Schuldige ! Schuldige ! Alles Alles Iedereen Iedereen God God

WAT DOE IK HIER NOG...??6 HET (ENIGE ??) ANTWOORD.. GEESTELIJKE OPLOSSINGS RICHTINGEN: GEESTELIJKE OPLOSSINGS RICHTINGEN: GEBED GEBED GELOOF GELOOF INCL. EXTRA’S ALS: INCL. EXTRA’S ALS: GAVEN VAN DE HEILIGE GEEST GAVEN VAN DE HEILIGE GEEST ZIEKENZALVING ZIEKENZALVING

WAT DOE IK HIER NOG...??7 Het heeft mij niet gebracht wat ik zocht en dus..... Opnieuw dezelfde verzuchtingen vanwege: Opnieuw dezelfde verzuchtingen vanwege: Gezin Gezin Huwelijksrelatie Huwelijksrelatie Familie Familie Werk / school Werk / school Lichaam Lichaam Omgeving Omgeving Gemeente / kerk Gemeente / kerk

WAT DOE IK HIER NOG...??8 WAT DOE IK HIER NOG…..?? Van oplossings - denken naar aanvaardings - denken Van oplossings - denken naar aanvaardings - denken(Fil.4:11-12) WAT DOE IK HIER NOG…..?? WAT DOE IK HIER NOG…..?? In Hem zijn !!! In Hem zijn !!! Efeze 1 Efeze 1

WAT DOE IK HIER NOG...??9 I N H E M zijn…… Verlossing door Zijn bloed (Ef.1:7) Verlossing door Zijn bloed (Ef.1:7) Vergeving van de overtredingen (Ef.1:7) Vergeving van de overtredingen (Ef.1:7) In Christus’ liefde zijn.. (Rom. 8:39) In Christus’ liefde zijn.. (Rom. 8:39) In Adam allen / ik gezondigd en dus miste ik Gods HEERLIJKHEID… (Rom.3:23) In Adam allen / ik gezondigd en dus miste ik Gods HEERLIJKHEID… (Rom.3:23) Tot lof van Zijn HEERLIJKHEID (Ef.1:12) Tot lof van Zijn HEERLIJKHEID (Ef.1:12) Waar..???? Waar..???? Daar waar JEZUS is Daar waar JEZUS is Hemel Hemel Boven Boven NIET HIER ! NIET HIER !

WAT DOE IK HIER NOG...??10 Verschil tussen hier & daar…. HIER: HIER: Dagelijks geconfronteerd worden met de gevolgen v.d. zonde Dagelijks geconfronteerd worden met de gevolgen v.d. zonde Lijden Lijden Verdriet Verdriet DAAR: DAAR: Heerlijkheid Heerlijkheid Vreugde Vreugde Erfenis (1 Petr.1 :3-6) Erfenis (1 Petr.1 :3-6)

WAT DOE IK HIER NOG...??11 HOE van hier naar daar..?? Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods. Hebr.12:2 Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods. Hebr.12:2

WAT DOE IK HIER NOG...??12 HOE van hier naar daar..?? Realiseren dat ik HIER ben en DAAR thuishoor Realiseren dat ik HIER ben en DAAR thuishoor Dat ik dus onderweg ben van HIER naar DAAR Dat ik dus onderweg ben van HIER naar DAAR Oog gericht op J e z u s Oog gericht op J e z u s HIJ is de volbrenger van mijn geloof HIJ is de volbrenger van mijn geloof HIJ is aan de Rechterhand Gods HIJ is aan de Rechterhand Gods HIJ is in de Hemelse vreugde HIJ is in de Hemelse vreugde HIJ is MIJN reisdoel ! HIJ is MIJN reisdoel !

WAT DOE IK HIER NOG...??13 WAT DOE IK HIER NOG…..?? één ding (doe ik): vergetende hetgeen achter mij ligt en mij uitstrekkende naar hetgeen vóór mij ligt, jaag ik naar het doel, om de prijs der roeping Gods, die van b o v e n is, I N Christus Jezus. één ding (doe ik): vergetende hetgeen achter mij ligt en mij uitstrekkende naar hetgeen vóór mij ligt, jaag ik naar het doel, om de prijs der roeping Gods, die van b o v e n is, I N Christus Jezus.

WAT DOE IK HIER NOG...??14 k Ben reizend naar die stad, waar Christus ’t licht zal zijn Om eeuwig daar te zijn bij hem bevrijd van zorg en pijn refrein Geen smart meer daar omhoog, geen smart meer daar omhoog. God zelf wist daar de tranen droog, geen smart meer daar omhoog. refrein Al ’t schoon op aarde kleeft de vloek der zonde aan Maar in die reine stad kan nooit de zonde binnengaan refrein Daar is de strijd voorbij Daar wacht de glorie kroon Daar vindt de ware strijder rust En God zelf is zijn loon refrein