BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H.2.3 ondernemingen met rechtspersoonlijkheid
Advertisements

Verzekeringen, hypotheken en financieringen. Met een spaarloonregeling kunnen werknemers met loon uit tegenwoordige dienstbetrekking belastingvrij een.
Voorlopige bijdrage: - hetzij op een forfait -hetzij op een hoger geschat inkomen Voorlopige bijdrage: - hetzij op een.
Sociale dienst Liliane Moons
Infosessie betaald educatief verlof BEV
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
Motivering van het ontslag
Bedrijfswagens: een nieuwe fiscale regeling Vanaf 1 januari 2012 wijzigt de berekening van het belastbaar voordeel bij privégebruik van een bedrijfswagen.
Hoe is het opgebouwd Een eenvoudige uitleg
De valorisatie van salarissen
Info obligaties aanschaf Probounce banen 8 en 9
 (het wordt niet makkelijk…)
SUBROGATIE Aon Risk Services.
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
Agenda:  Voorstellen  Het Hyundai Mobiliteitsplan; Zorgvrij leasen  Rekenvoorbeeld  Eventuele bezwaren  Het vervolg…
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
H 12: Vreemd vermogen lang
Outsourcing 21 augustus 2008 Download op:
De Belastingdienst Leuker kunnen we het niet maken... Ook in Wognum
15.000,00 korting , % ,00 AAN TE GEVEN WAARDE (ATW) ATW = Catalogusprijs =Prijs excl. korting BTW ,00 BTW catalogusprijs Totale.
Juridisch en financieel kader Rony Baert (Partena)
Specialist in sportkader
Regels Collectieve Zonne-Energiecentrale 10 mei 2014.
Van harte welkom ! Eddy De Wit Syndicaal vrijgestelde militant.
Investeringsanalyse Sabine Berendse. Gegevens bij vraag 1: Een bedrijf overweegt een deel van de administratie te automatiseren. De directie heeft de.
Agenda  Les 13  wkn 13 2e  hs 2.4 overige kosten
Inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
10? fiscale DI RUPO maatregelen Simon Claeskens District Manager Zuid Antwerpen Vrije Beroepen.
Vrijheid van vestiging
Afschaffing ziektekostenbijdrage gepensioneerden
Het statuut van de zelfstandige versus werknemer
Toepassing 30% regeling TU/e Bert Voets 12 juni 2007.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Motivering van het ontslag.
Vzw CISO Toepassing ‘rechtspositieregeling’ Informatiesessie 9 december 2008.
Inleiding Truus Remkes Dienstverlening en Sociale gevolgen
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Nieuwe opzeggingstermijnen.
DE VOORZIENINGEN.
Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum.
Het statuut van de zelfstandige versus werknemer
Kinderopvangtoeslag voor de peuterspeelzaal/peuteropvang
Presentatie Merk Personeelsdiensten. Nieuwe wetgeving 2015 Wil je niet weten wat er wordt veranderd voor de werkgever in 2105 kijk dan even de andere.
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 Workshop Alfaconstructie.
Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Waar dient u na 1 juli 2015 rekening mee te houden als u personeel in... dienst heeft ? Evonne van der Pol 2 juni 2015.
Zorgverzekeringswet sociale verzekeringen die de risico’s van ziektekosten dekken
SpaarBV presentatie november 2015 Algemeen telefoonnummer:
Inhoud  Waarom een dak isoleren?  De Vlaamse dakisolatienorm  Hoe kan men een dak isoleren?  Het Sociaal Dak isolatie Project (SDIP): Wat en voor.
Erven en schenken en aanverwante zaken Dina van Linge Van Linge en Tillema notarissen Hoogeveen.
Wegenwerken voor uw deur? Uw winkel voor een lange periode onbereikbaar voor het verkeer? Dan kan u financiële steun krijgen van de Vlaamse en federale.
PROGRAMMA ^ Adminance in het kort ^ Grijs kenteken regeling ^ Bijtelling grijs kenteken.
Mobiliteitsbudget & bedrijfswagens EEN LIBERAAL VOORSTEL VAN AANPAK.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
1 De P&V Groep bestaat uit de merken P&V, VIVIUM, Actel, PNP, Euresa-Life en Arces Le Groupe P&V est composé des marques P&V, VIVIUM, Actel, PNP, Euresa-Life.
Uw salarisstrook Voorbeeld salarisstrook Gegevens werknemer Gegevens van de werknemer. Verlaagt de in te houden loonheffing: Slechts bij één werkgever.
IBO Individuele beroepsopleiding. DE IBO Individuele beroepsopleiding Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming: - opleiding van de CURSIST in de.
Agenda Wat is Bovag Leasefiets Welke producten Verrekening tussen werkgever en werknemer Rondvraag.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Uw veiligheid, onze zorg. Bereken je autopremie Baloise Insurance brengt klanten tot bij u Uw veiligheid, onze zorg.
V IDEO 1: VERSCHIL ARBEIDER EN BEDIENDE. 2 soorten werknemers ArbeiderBediende Soort arbeidHandarbeidHoofdarbeid Naam van de vergoeding voor werk LoonWedde.
Welkom havo 4..
Levensverzekering als belegging ?
Welkom havo 4..
Tijdelijke Werkervaring (TWE)
Sociaal statuut student-ondernemer
Informatieblad van BBTK Inbev Leuven
Dit is een overzicht van kosten en opbrengsten (omzet)
Collectieve sessie Financieel plaatje.
Opname in een woonzorgcentrum
Defensie en fiscaliteit
Transcript van de presentatie:

BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens Welkom! | 00/00/0000 |

BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens Hoe ziet de structuur er bij ons uit? Wat is het? Wie kan er gebruik van maken? Kostenplaatje? Waarop moet men letten? Waarom is de directie met dit voorstel gekomen? Korte uitleg nieuw loonsysteem Waarom heeft ACLVB niet ondertekend? Motivatie | 00/00/0000 |

BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens Hoe ziet de structuur er bij ons uit? Wat is het? Een groen mobiliteitspakket (zowel voor professionele als privémobiliteit) Ter beschikking gesteld door het afsluiten van een leasingcontract bij Arval, filiaal van BNP Paribas. De looptijd van het leasingcontract is maximum 5 jaar.  De keuze van het voertuig is vrij rekening houdend met een maximale CO2 uitstoot: 115 g/km (cat. I en II) en 120 g/km (cat. III en IV). Wie kan er gebruik van maken? Alle medewerkers die effectief actief in dienst zijn, na hun eventuele proefperiode volgend op hun aanwerving. | 00/00/0000 |

BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens Kostenplaatje? Persoonlijke bijdragen: Standaard bijdrage: maandelijks = een vast bedrag voor de terbeschikkingstelling van een bedrijfswagen.; Bijkomende bijdrage: maandelijks voor medewerkers waarvan hun maandelijkse basisbezoldiging lager ligt dan een bepaald bedrag; Upfront: eenmalig bedrag voor de aankoop van een bedrijfswagen van een hogere categorie (max. 5.000 EUR, BTW inbegrepen) Brandstofkosten: De privé brandstofkosten zijn ten laste van de medewerker Professionele verplaatsingen: Onkostennota tegen het tarief van 0,10 EUR/km. Dit tarief komt overeen met het aandeel ‘brandstof’ in deze vergoeding. Er is geen tussenkomst voor professionele verplaatsingen met een privévoertuig indien de medewerker over een bedrijfswagen beschikt. De professionele verplaatsingen met het openbaar vervoer worden eveneens terugbetaald. De kosten van een jaarabonnement voor het openbaar vervoer voor de verplaatsingen woon-werkverkeer worden door de werkgever ten laste genomen: De parkingkosten bij professionele verplaatsingen worden eventueel terugbetaald. | 00/00/0000 |

BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens Waarop moet men letten? De opschorting van de maandelijkse forfaitaire tegemoetkoming in de vervoerskosten woon-werkverkeer. Het voordeel van alle aard gekoppeld aan het privégebruik van een bedrijfswagen maakt deel uit van de belastbare basis van de medewerker, op dezelfde wijze als het loon. De verschillende maandelijkse persoonlijke bijdragen worden onmiddellijk afgehouden van het voordeel van alle aard in de berekening van de loonfiche. De andere kosten van de medewerker (privé brandstofkosten, upfront, …) worden eveneens in rekening gebracht door de werkgever bij de opmaak van de fiscale fiche. In elk geval dient de medewerker de bewijzen van deze kosten te bewaren teneinde deze te kunnen voorlegen bij een eventuele fiscale controle. | 00/00/0000 |

BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens Waarom is de directie met dit voorstel gekomen? Korte uitleg van twee elementen van ons nieuw loonsysteem: 13de maand: Staat gelijk aan 7,5 % van het jaarlijks loon en wordt nu opgedeeld in twee delen: 3 % wordt gebruikt als maandelijkse compensatie voor het verlies aan vast loon (*) 4,5 % wordt bij het individueel variabel inkomen gevoegd en zal uitgekeerd worden hetzij onder de vorm van een "cafetariaplan" (leasingwagen of pensioenbonusplan) hetzij onder de vorm van cash als een verhoging van onze bonus. Variabel loon: Individueel compartiment 5.5% / 7,5% naargelang de functie ‘Sustainability’-compartiment 2% van uw jaarlijkse basisbezoldiging als min. 3 van de 6 duurzaamheidsdoelstellingen worden bereikt. Klantentevredenheid – Ecologische voetafdruk – Tevredenheid collega’s Opleiding compliance / risk – Welzijn op het werk - Diversiteit. ‘Performance’-compartiment 2,5% van uw jaarlijkse basisbezoldiging als Fortis Bank nv een nettowinst boekt. (*) Na juridisch advies is de werkgever verplicht om een volledige 13de maand uit te keren aan alle werknemers uit de banksector, bijgevolg zullen ze geen 40 % van de 13de maand afhouden maar het maandelijks loon zal met 3 % worden verlaagd. Om dit verlies te compenseren zal een gedeelte van de 13de maand maandelijks bij het loon worden gevoegd. | 00/00/0000 |

BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens Waarom heeft ACLVB niet ondertekend? Motivatie: 1/ Geen aantasting van het vast loon. 2/ Transparantie en wettelijkheid : Onduidelijkheid over de rechtsgeldigheid van de verschillende voorgestelde CAO’s in hun totaliteit 3/ Waarborgen: Geen garantie dat ons nettoloon in geval van niet betaling van de CAO 90 en/of winstdeelneming verzekerd blijft. Ook een terugkeer naar het oude loonmodel in geval van fiscale of sociale wetswijzigingen wordt niet gegarandeerd. De Directie voorziet een waarborg van niet-ontslag tot 2016: Maar er is geen waarborg dat het aantal werkplaatsen blijven. hetzelfde aantal werknemers blijven. dat niemand zal worden ontslagen. Het betreft hier enkel een verbintenis om een supplement van 25 % uit te betalen bovenop de bestaande ontslagvergoeding (alleen in het geval van een ontslag om economische redenen, bij herstructurering ...) In de inleiding van de CAO niet-ontslag staat ook vermeld dat de (Belgische) Directie niet zal overgaan tot outsourcing van activiteiten maar ook daar bestaat geen zekerheid over. | 00/00/0000 |

BNP Paribas Fortis – Fiscaliteit en Bedrijfswagens BEDANKT! | 00/00/0000 |