Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
Jezus onze Hogepriester
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Genade en veroordeling
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Jezus verliest de liefde van mensen
Tellen onze goede werken mee?
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
In de leerschool van het gebed
God Vertrouwen is Jezus kennen
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Het hart van een mens is als een spons
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Welkom in deze kerkdienst
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Vader Zoon Heilige Geest
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
De doop in de Heilige Geest
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Israël in nood Wie bent U, HERE? ze luisterden niet naar God Gideon Ik sta je bij, vs. 16.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Transcript van de presentatie:

Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag

Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!

Christus en de Geest De Geest is: 1.De Geest van het verbond 2.De Geest van de verzoening 3.De Geest van de heiliging

De Geest is: 1. De Geest van het verbond De OT preek van Petrus: Joël: laatst der dagen = tijd van de Messias Profetie komt nu uit  Messias is gekomen Preek gaat verder over Jezus Verder bewijs: Psalm 16, 132 en 110 Kortom: Jezus is echt de Messias Jezus die jullie gekruisigd hebben! Oproep tot bekering

De Geest is: 1. De Geest van het verbond De OT preek van Petrus: Verbondsmatig: – “Voor u is de belofte” – Geen losse komst van de Geest, maar een komst in het verbond – Een geschenk aan wie in dat verbond zijn Nieuwe fase in het verbond – Nog steeds het verbond met Abraham, David

De Geest is: 2. De Geest van de verzoening Petrus : “Jezus is dus echt de Messias. Jezus – de man die jullie gekruisigd hebben!” Wat moet je doen als je de Zoon van God gekruisigd hebt???

De Geest is: 2. De Geest van de verzoening Bij God is vergeving zelfs als je Jezus gekruisigd hebt!  mensen, die meegewerkt hebben aan Jezus’ kruisiging worden daardoor nu gered.

De Geest is: 2. De Geest van de verzoening Maar ik heb Jezus toch niet gekruisigd? Door mij – vanwege mijn zonden. Voor mij – vanwege mijn zonden. Juist Petrus mag de genade preken! De Geest richt je op Jezus ‘de Geest zal over Mij getuigen’ (Joh. 15,26) de Geest laat je de waarheid zien de Geest doet je zeggen: ‘Jezus is Heer’ (1 Kor. 12)

De Geest is: 3. De Geest van de heiliging Christus helemaal! In het verbond zijn = leven in het verbond, omgang met God In dat verbond wordt nu de Geest erbij gegeven om je leven te heiligen OT: belofte nieuw hart (Ezechiël, Jeremia) ‘want voor uw is de belofte’

Spectaculair? Op de Pinksterdag – ja toen wel. Vandaag is de Geest zeker zo spectaculair! Geloof in woord en daad: Waar vind je dat nog? Bid dat je telkens bijgevuld mag worden! Dan krijg je een gewoon maar tegelijk zo spectaculair leven!