Werkdocument meerjarenaanpak NME - NH versie november 2011 1 meerjarenaanpak  Voor een duurzame samenleving is commitment nodig van maatschappelijke organisaties,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Makelaar Informele Zorg’
Advertisements

Vrijwilligers in de geestelijke verzorging?
Het Groeiboek: Wat staat er in en wat kan je ermee?
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Centrale werkwinkel D:
Hoe ontstond dit initiatief ?
Ontwikkeling van het Netwerk Naamkunde
Stichting Dijk van een Kust
Naar een portfolio Water in Zuid-Holland The continuing story.
Informatie over project vrijwillige ouderenadviseur
SOCIAL MEDIA EN DE BESTUURDER 2 oktober Wildeman #VvG2012
Netwerk Bijeenkomst Pelgrimvaderskerk, Delfshaven/Rotterdam 18 november 2010.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
Onderwijs & Arbeidsmarkt Jaap Bond, gedeputeerde Provincie Noord-Holland.
Startbijeenkomsten ondersteunings programma Energie
Leer- werkplaats MPG aanpak
its academy Betapartners Outreach UvA / FNWI
Stimuleringsprogramma Welzijn Nieuwe Stijl Dinsdag 11 mei 2010.
BROM Brede School Molenbeek Infodag Brede School 16 mei 2008.
LPM bijeenkomst 10 november 2005 Welkom. LPM bijeenkomst 10 november 2005 Landelijk Platform Mechatronica 2005 Structuur 2005/2007 Peter van Ierland.
Inter-provinciale studie detailhandel
NME: kiezen, leren, meedoen
DoorSTROMEN STROOM Water … naar een vervolg van het grootste water-arrangement in Nederland.
Regionale betrokkenheid bij de beroepskolom Een casus… Dag van de Beroepskolom 5 oktober 2012.
Participatie en een Klantenraad
Groningen = Oranje = VVD. In beweging  We kunnen niet alles.  We zijn vrijwilligers.  Geen uitgebreide plannen of beleidsstukken.  Welke accenten.
Wikiwijk Tilburg helpt de burger zelfredzaam te zijn gebaseerd op Slimme Zorg - project “7 x 24 uur zorg- & welzijnscentrale in Tilburg”
Steeds krachtiger bestuur in:
“Let’s talk about you & me”
Professie & Hoger Onderwijs Programmagroep Professie & Hoger Onderwijs Informatiebijeenkomst 21 juni 2011 Arjan van Bommel.
Lokaal Makelaarschap en Maatschappelijke Stage = 3 Driebergen, 7 oktober 2008 José Roelands Mieke Erlings.
De Marketingroute In vijf stappen naar succes. Thema marketing leeft bij veel ondernemers Project De ToekomstBedrijven: 1281 termen COMMERCIEEL bij 774.
Start kennispraktijknetwerk Vraag- en aanbodanalyse
Themabijeenkomst 1oktober 2009
Deep Dive ABP Door: Leo Lenssen. ABP: Wat te doen? Het ABP als maatschappelijke projectontwikkelaar? Het ABP als maatschappelijke projectontwikkelaar?
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Communitybijeenkomst 21 april 2009 Kies Kleur in Groen.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
DuurzaamDoor Regionale netwerken en Duurzaamheidknooppunten Ad Bijma, programmacoördinator.
Beleidsnota  Deel 1: organisatie  Deel 2: evaluatie  Deel 3: beleidsplan.
De pedagogische civil society en het CJG.  Sociale omgeving = belangrijk voor advies over opvoeden  Minder mogelijk door: - Maatschappelijke ontwikkeling.
Leren in de regio Marc van Rooden, 26 mei Wat is RegioLeren Regio Leren is het ontwikkelen, uitbouwen en onderhouden van een regionale kennisinfrastructuur.
Sessie ‘Cursussen’ IVN Ledendag NH 4 oktober 2014.
Werk maken van een groene economie! Hoe de AOC’s groen ondernemen! Samen werken aan sterk groen onderwijs! 12 november 2014 Sophie van Kasteren, Citaverde.
Burgerinitiatieven.
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
1 Activiteiten SFRecreatie Bijeenkomst Recreatie ondernemers RECRON 4 november 2015.
Visie Praktijk Regiobijeenkomst Regiobijeenkomst: Begeleiding.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
3 t/m 14 oktober Inhoud  Alert Online 2016  Thema  Communicatie en Onderzoek  Hoe meedoen?
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Leefbaarheid Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid ‘Samen voor Het Groene Woud’ Anja Verweij, Bart van Nuland.
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
Vlaamse NME-dag Natuur- en milieueducatie (NME) in Vlaanderen: een druppel op een hete planeet? Brussel, 20 oktober 2009.
Matching ideals stichting laluz & logo IO invoegen!! Contactgegevens account manager.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Priorities (Edith Schippers) Regering voor Nederland Statistiek ontwikkelen Speerpuntenplan Aanbod aantrekkelijker maken Statistiek zichtbaar maken.
Circulaire economie in onderwijs en mkb “Parels zonder ketting”
Versterken samenwerking lerarenopleidingen scholen
Plaats, datum bijeenkomst
De toekomst van de maatschappelijke stage
Leefbaarheid Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid
HBO Netwerk Ruimtelijke Adaptatie
Welkom bij DAIly NURSE.
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Titel project die kort aangeeft waar het om gaat
Transcript van de presentatie:

werkdocument meerjarenaanpak NME - NH versie november meerjarenaanpak  Voor een duurzame samenleving is commitment nodig van maatschappelijke organisaties, bestuurders, het onderwijs, bedrijven en instellingen om NME duurzaam op de kaart te zetten.  NME opereert onafhankelijk en organiseert zichzelf op gemeentelijk en regionaal niveau. Met vrijwilligers en beroepskrachten en met plaatselijke financiering.  Vanuit provinciaal niveau oppert de overheid thema’s waarbij plaatselijke activiteiten kunnen aansluiten. De provincie ondersteunt initiatieven die de communicatie tussen NME partners bevorderen.  Uitgangspunt is het faciliteren en stimuleren van NME activiteiten in de provincie zonder centrale regie te voeren op de inhoud.  Voor het NME werkveld geldt dat onderlinge afstemming en samenwerking als zinvol wordt ervaren om nieuwe activiteiten te initiëren en continuïteit te waarborgen.  Een netwerk van en tussen NME partners in de provincie werkt op basis van vrijwillige onderlinge serviceverlening.  Voor de opzet en proceskant van het NME netwerk is moderatie en vraaggestuurde ondersteuing nodig. Er zijn bijeenkomsten en internetsessies  Het NME netwerk functioneert op het gebied van professionalisering, communityvorming, activiteitenoverzicht, dataverzameling en analyse.

werkdocument meerjarenaanpak NME - NH versie november netwerk NME

werkdocument meerjarenaanpak NME - NH versie november netwerk vormen  Professionalisering met ad hoc workshops en nascholing voor beroeps en vrijwilligers met vraaggestuurde inhoud. Uitwisseling van kennis en vaardigheden in het werkveld. In een mix van bijeenkomsten, trainingen, conference calls en internetmeetings. Actief netwerkleren rond thema’s, vraagstukken oplossen en ideeën generen. Uitbouw van deskundigheid vindt plaats in de communities.  Communities vormen met beroeps, vrijwilligers, bestuurders, leraren en ondernemers. Aandacht voor vernieuwing en het succes van bestaande activiteiten. Een goede gelegenheid om geïnteresseerden uit politiek en bedrijfsleven in contact te brengen met het werkveld en om nieuwe initiatieven te stimuleren. Aandacht voor de opbrengsten van stimuleringsmaatregelen en duurzaamheids-projecten. Input voor de kalender met provinciebreed overzicht van locale activiteiten.  Kalender om de verzamelde NME agenda’s te koppelen en als gegevensverzameling aan printmedia, mailings, social media en websites aan te bieden. Werkt als proeverij van NME producten; van activiteiten, lessen, gidsen, wandelkaarten tot vacatures en stageplaatsen..Een slimme openbare webdatabase voor uploaden van gegevens en het downloaden van overzichten.  Monitor met kwantatieve en kwalitatieve analyse op basis van periodieke enquêtevragen over NME trends, plannen, wensen. Vragenlijst met een vaste opzet in een ruime verspreiding in het NME netwerk. Ingepast of als aanvulling op bestaand statistisch onderzoek. Een graadmeter met kengetallen om te weten wat er in de provincie speelt. Gegevensverzameling via internettools. De resultaten zijn openbaar. Input voor professionalisering. vaardig initiatievenanalyse vernieuwen het principe de toepassing

werkdocument meerjarenaanpak NME - NH versie november

5 netwerk thema’s  Onderwerpen komen uit de doorlopende inventarisatie en behoefepeiling in het NME netwerk.  Thema’s worden op provinciaal niveau bepaald in een Stuurgroep en Programmagroep en zijn meerdere jaren geldig.  Thema’s werken als vliegwiel om in het netwerk nieuwe initiatieven te nemen en inhoudelijke accenten of prioriteiten te continueren.  Thema’s legitimeren de financiele ondersteuning van de provincie voor facilitering en stimulering van de netwerkondersteuning (zie onderstaande rekenvoorbeeld met willekeurig gekozen thema’s).  De netwerkfacilitatoren worden op basis van een meerjarenafspraak met de provincie ingezet.  Gebruik van standaard internetprogramma’s voor de webactiviteiten uitgaande van minimale communicatiekosten en maximaal gebruikgemak.  De netwerkfacilitatoren werken in een team en hebben een onderlinge taakverdeling op basis van thema danwel netwerkvorm.