Hoe kijk je naar anderen? Markus 3 vers 1-6 Jezus geneest een verdorde hand 1. En Hij ging wederom in de synagoge; en aldaar was een mens, hebbende.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
KOM EN KOOP VAN MIJ.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Bijbelhuis Antwerpen (GZB)
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Shalom!.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Welkom op TOV!.
Welkom op TOV! thema = de kerkdienst.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Welkom op TOV! Thema: Rouw.
Ons thema is Vriendschap
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
God is trouw Hij gaf zijn woord
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Verlangen naar licht.
Komt allen tezamen!.
Welkom Israelzondag.
Vers 1 De HEER die leeft, de God der goden spreekt, van waar de zon rijst als de dag aanbreekt, tot waar zij, als de nacht komt, ondergaat, roept Hij de.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. A.G.M. Weststrate De verkondiging als sleutel van de hemel.
Kerstbijeenkomst 2014.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Met foto’s en gedichten.
Strijd tegen de zonde?.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
Zingen Vers 1 Met heel mijn hart heb ik de HEER verwacht,
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Vader Zoon Heilige Geest
Verslaving.
Zingen Vers 1 Ontferm U God, ontferm U, hoor mijn klacht,
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom Israelzondag.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
1 Het visioen van Jesaja, de zoon van Amoz, dat hij gezien heeft over Juda en Jeruzalem, in de dagen van Uzzia, Jotham, Achaz en Hizkia, koningen van Juda.
Transcript van de presentatie:

Hoe kijk je naar anderen?

Markus 3 vers 1-6 Jezus geneest een verdorde hand 1. En Hij ging wederom in de synagoge; en aldaar was een mens, hebbende een verdorde hand. 2. En zij namen Hem waar, of Hij op den sabbat hem genezen zou, opdat zij Hem beschuldigen mochten. 3. En Hij zeide tot den mens, die de verdorde hand had: Sta op in het midden. 4. En Hij zeide tot hen: Is het geoorloofd op sabbatdagen goed te doen, of kwaad te doen, een mens te behouden, of te doden? En zij zwegen stil. 5. En als Hij hen met toorn rondom aangezien had, meteen bedroefd zijnde over de verharding van hun hart, zeide Hij tot den mens: Strek uw hand uit. En hij strekte ze uit; en zijn hand werd hersteld, gezond gelijk de andere. 6. En de Farizeen, uitgegaan zijnde, hebben terstond met de Herodeanen te zamen raad gehouden tegen Hem, hoe zij Hem doden zouden.

 Man met de verdorde(verlamde) hand. al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw, al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als witte wol. Jesaja 1 vers 18

Opwekking tot waarachtige bekering 10. Hoort des Heeren woord, gij oversten van Sodom! neemt ter ore de wet onzes Gods, gij volk van Gomorra! 11. Waartoe zal Mij zijn de veelheid uwer slachtoffers? zegt de Heere; Ik ben zat van de brandoffers der rammen, en het smeer der vette beesten, en heb geen lust aan het bloed der varren, noch der lammeren, noch der bokken. 12. Wanneer gijlieden voor Mijn aangezicht komt te verschijnen, wie heeft zulks van uw hand geeist, dat gij Mijn voorhoven betreden zoudt? 13. Brengt niet meer vergeefs offer, het reukwerk is Mij een gruwel; de nieuwe maanden, en sabbatten, en het bijeenroepen der vergaderingen vermag Ik niet, het is ongerechtigheid, zelfs de verbodsdagen. 14. Uw nieuwe maanden en uw gezette hoogtijden haat Mijn ziel, zij zijn Mij tot een last; Ik ben moede geworden, die te dragen.

Opwekking tot waarachtige bekering 15. En als gijlieden uw handen uitbreidt, verberg Ik Mijn ogen voor u; ook wanneer gij het gebed vermenigvuldigt, hoor Ik niet; want uw handen zijn vol bloed. 16. Wast u, reinigt u, doet de boosheid uwer handelingen van voor Mijn ogen weg, laat af van kwaad te doen. 17. Leert goed te doen, zoekt het recht, helpt den verdrukte, doet den wees recht, handelt de twistzaak der weduwe. 18. Komt dan, en laat ons samen rechten, zegt de Heere; al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw, al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als witte wol. 19. Indien gijlieden willig zijt en hoort, zo zult gij het goede dezes lands eten; 20. Maar indien gij weigert, en wederspannig zijt, zo zult gij van het zwaard gegeten worden; want de mond des Heeren heeft het gesproken.

Jesaja 1 vers 17 HSV leer goed te doen, zoek het recht! Help de verdrukte, doe de wees recht, bepleit de rechtszaak van de weduwe!

Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld. Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld. En uw blijdschap wordt vervuld, En uw blijdschap wordt vervuld. Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld.

God is eeuwig trouw 1. Hallelujah! O mijn ziel! prijs den Heere. 2. Ik zal den Heere prijzen in mijn leven; ik zal mijn God psalmzingen, terwijl ik nog ben. 3. Vertrouwt niet op prinsen, op des mensen kind, bij hetwelk geen heil is. 4. Zijn geest gaat uit, hij keert wederom tot zijn aarde; te dienzelfden dage vergaan zijn aanslagen. 5. Welgelukzalig is hij, die den God Jakobs tot zijn Hulp heeft, wiens verwachting op den Heere, zijn God is; 6. Die den hemel en de aarde gemaakt heeft, de zee en al wat in dezelve is; Die trouwe houdt in der eeuwigheid. 7. Die den verdrukte recht doet, Die den hongerige brood geeft; de Heere maakt de gevangenen los. 8. De Heere opent de ogen der blinden; de Heere richt de gebogenen op; de Heere heeft de rechtvaardigen lief. 9. De Heere bewaart de vreemdelingen; Hij houdt den wees en de weduwe staande; maar der goddelozen weg keert Hij om. 10. De Heere zal in eeuwigheid regeren; uw God, o Sion! is van geslacht tot geslacht. Hallelujah!

Halleluja = prijs den HEER 't Is de HEER, die 't recht der armen, Der verdrukten gelden doet; Die, uit liefderijk erbarmen, Hongerigen mild'lijk voedt; Die gevang'nen vrijheid schenkt, En aan hun ellende denkt. Prijs den HEER met blijde galmen; Gij, mijn ziel, hebt rijke stof; 'k Zal, zo lang ik leef, mijn psalmen Vrolijk wijden aan Zijn lof; 'k Zal, zo lang ik 't licht geniet, Hem verhogen in mijn lied.

Rondbrengen programmaboekjes kerstfeest bij allen die aan huis gekluisterd zijn. Uitdelen programmaboekjes voor de kerstfeest4ing bij de ingangen van de kerk.

Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld. Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld. En uw blijdschap wordt vervuld, En uw blijdschap wordt vervuld. Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld.

Tip van Joris………… 10 cent per pc per dag= 0.10 x 365 = € x 67 TOV gasten = 2.445,50……….

Laat ieder het horen, Dat eens werd geboren, De Redder der wereld, De Heer’ van ’t heelal. De engelen melden, In Efratha’s velden, Dat Hij werd geboren in Bethlehems stal. Refrein: Komt, laten wij eren, De Here der Heren, Zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven, Dicht bij Hem te leven. De Heiland der wereld, Halleluja!

En herders, zij kwamen Bij ’n kribbe tezamen, Omringden eerbiedig het Kindeke teer. De flonk’rende sterre, Riep wijzen van verre; Zij knielden ontroerd bij het Kindeke neer. Refrein: Komt, laten wij eren, De Here der Heren, Zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven, Dicht bij Hem te leven. De Heiland der wereld, Halleluja!

In doeken gewonden, Voor al onze zonden, Ligt hier in een kribbe het Godd’lijk Kind. De sterre gaat stralen, Voor wie moe van ’t dwalen, Bij ’t wonder van Bethlehem vrede vindt. Refrein: Komt, laten wij eren, De Here der Heren, Zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven, Dicht bij Hem te leven. De Heiland der wereld, Halleluja!

Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld. Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld. En uw blijdschap wordt vervuld, En uw blijdschap wordt vervuld. Dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt En uw blijdschap wordt vervuld.