Thema voor vanavond = Somberheid/Dipje

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Het dak eraf Marcus21-12.
Hij wacht alleen nog maar
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Les 17 deel 1a Welke Psalm ken jij uit je hoofd?
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
Voorganger: Ds. A. Verbree Sing-inn voor de dienst Votum en Zegengroet
De visie is Jezus One for all.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Bij het kolenvuur Johannes
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Verpakt.
Proclameer Psalm 23 over je leven. Vul je eigen naam in de stippellijn…………
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Godsdienst 1 1.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Voorbeelden Genesis 19: En die twee engelen kwamen te Sódom in den avond; en Lot zat in de poort te Sódom; en als Lot hen zag, stond hij.
WELKOM OP TOV!.
GENADE IS VOOR VANAVOND ONS THEMA Welkom op deze tov avond.
WELKOM TOV’ERS.
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
BE3GER EN 8TERBAKS.
Check morgen weer: !!! Welkom op TOV! Check morgen weer: !!!
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Welkom op TOV!.
Donderdag 8 juli RUTH 4: Dit zijn nu de afstammelingen van Perez: Perez verwekte Hezron. 19. en Hezron verwekte Ram, en Ram.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Welkom op TOV! Thema: Rouw.
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
De doodstraf... Jannie. Deze inleiding gaat over de doodstraf. We willen dit doen in verband met de lijdensweken. De Heere Jezus heeft ook de doodstraf.
Verlangen naar licht.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Geest beweegt nog steeds gelovigen
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Preek Hebreeën 4:
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
Welkom op TOV! Thema = Jong.
Welkom!.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
Welkom in deze eredienst
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
DE HERE IS MIJN HERDER (Willy Appermont)
Zingen Vers 1 Ik sla mijn ogen op en zie
“de liefde van God”.
O Heer, wat ben ik moe!.
Zingen Vers 1 Loof nu, mijn ziel, de Here,
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Thema : “ L E E F ” Doopdienst - 11 oktober 2015
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Transcript van de presentatie:

Thema voor vanavond = Somberheid/Dipje

BIDDEN

THEMA INTRO

Uitkomst Dip Test 5 tot 6 zonnetje’s 4 of minder zonnetje’s

Dip of Depressie Als het regent Als het altijd regent

Petje op Petje af 1 Wat is een Dip? A: Niet hetzelfde als een depressie (pet op) B: Wel hetzelfde als een depressie (pet af)

Petje op Petje af 2 Hoeveel mensen hebben jaarlijks last van een dip of depressieve gedachten A: Ongeveer 500.000 (pet op) B: Meer dan 700.000 (pet af)

Petje op Petje af 3 Hoeveel jongeren hebben last jaarlijks last van een dip of depressieve gedachten A: 40.000 of minder(pet op) B: 80.000 of meer (pet af)

Petje op Petje af 4 Sporten kan helpen om uit je dip te komen is dat: A: Waar (pet op) B: Grote onzin (pet af)

Petje op Petje af 5 Wie hebben er meer kans op een depressie? A: Jongens (pet op) B: Meiden (pet af)

Petje op Petje af 6 Onderzoekers denken dat als je bepaalde voeding eet je kans op een depressie kleiner is. Geld dit voor: A: Vis (pet op) B: Groente (pet af)

Hoe snel kan het gaan: A: Wat vooraf ging B: Sterke Elia C: Nooit meer twijfelen?

Wat zegt de bijbel? We lezen 1 koningen 19:1-8 den berg Gods, Horeb. Wat zegt de bijbel? We lezen 1 koningen 19:1-8 Elía's vlucht 1 En Achab zeide Izébel aan al wat Elía gedaan had, en allen, die hij gedood had, te weten al de profeten, met het zwaard. 2 Toen zond Izébel een bode tot Elía, om te zeggen: Zo doen mij de goden, en doen zo daartoe, voorzeker, ik zal morgen omtrent dezen tijd uw ziel stellen, als de ziel van een hunner. 3 Toen hij dat zag, maakte hij zich op, en ging heen, om zijns levens wil, en kwam te Ber-séba, dat in Juda is, en liet zijn jongen aldaar. 4 Maar hij zelf ging henen in de woestijn een dagreis, en kwam, en zat onder een jeneverboom; en bad, dat zijn ziel stierve, en zeide: Het is genoeg; neem nu, HEERE, mijn ziel, want ik ben niet beter dan mijn vaderen. 5 En hij legde zich neder, en sliep onder een jeneverboom; en ziet, toen roerde hem een engel aan, en zeide tot hem: Sta op, eet; 6 En hij zag om, en ziet, aan zijn hoofdeinde was een koek op de kolen gebakken, en een fles met water; alzo at hij, en dronk, en legde zich wederom neder. 7 En de engel des HEEREN kwam ten anderen male weder, en roerde hem aan, en zeide: Sta op, eet, want de weg zou te veel voor u zijn. 8 Zo stond hij op, en at, en dronk; en hij ging, door de kracht derzelver spijs, veertig dagen en veertig nachten, tot aan den berg Gods, Horeb.

1: Wat doet God bij Elia 2: Tips voor Dips 3: Gouden Tip

We zingen Psalm 23 : 1 De God des heils wil mij ten Herder wezen; 'k Heb geen gebrek, 'k heb geen gevaar te vrezen. Hij zal mij zacht, in liefelijke weiden, Aan d' oevers van zeer stille waat'ren leiden. Hij sterkt mijn ziel; richt, om Zijn naam, mijn treden In 't effen spoor van Zijn gerechtigheden.

We zingen Psalm 23 : 2 Ik vrees niet, neen, schoon ik door duistre dalen; In doodsgevaar, bekommerd om moest dwalen, Gij blijft mij bij in alle tegenspoeden; Uw stok en staf zal mij altoos behoeden. Gij troost mijn ziel, en richt, in mededogen, De tafel aan, voor mijner haat'ren ogen. .

We zingen nog voordat je bestond Nog voordat je bestond, kende Hij je naam. Hij zag je elk moment en telde elke traan. Omdat Hij van je hield, gaf Hij zijn eigen zoon. Hij wacht alleen nog maar tot dat je komt.

En wat je nu ook doet, Zijn liefde blijft bestaan En wat je nu ook doet, Zijn liefde blijft bestaan. En niets wat jij ooit deed, verandert daar iets aan. Omdat Hij van je houdt, gaf hij Zijn eigen Zoon. En nu is alles klaar wanneer jij komt.

Kom tot de Vader kom zoals je bent Kom tot de Vader kom zoals je bent. Heel je hart, al je pijn is bij hem bekend. De liefde die Hij geeft, de woorden die Hij spreekt. Daarmee is alles klaar wanneer jij komt.