“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Geheimzinnig en onzichtbaar
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Welkom.
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Power of Your Love © 1992 Word Music / Universal Songs 1/6 DE KRACHT VAN UW LIEFDE.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Power of Your love © Word Music / Universal Songs 1/1/ HEER IK KOM TOT U
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Welkom in deze kerkdienst
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Met de vriend van mijn beste vriend…
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
BE3GER EN 8TERBAKS.
Welkom.
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Zondag 16 mei 2010 Belijdenisdienst Hennie Schoonhoven en Lydia Vermunt Ruth 1: 16,17 In het leven van mensen moeten.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Vervuld zijn in de Geest
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Verlangens van God.
Welkom op TOV!.
Leven zoals past bij God
Strijd tegen de zonde?.
Opwekking 488 De Kracht van Uw Liefde
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Welkom in deze eredienst
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Verslaving.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
O Heer, wat ben ik moe!.
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De doop in de Heilige Geest
ouderling van dienst: W. Verkerk
Welkom in deze kerkdienst
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Thema : “ L E E F ” Doopdienst - 11 oktober 2015
Na het luiden van de klok zingen wij: Opw. 573
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. E.J.N. Kronenburg
Transcript van de presentatie:

“Werpt een duidelijk licht op de zaak!” Welkom op TOV! De Heilige Geest “Werpt een duidelijk licht op de zaak!”

Bidden

Wie bent U, en wat doet U eigenlijk precies?? De Heilige Geest Wie bent U, en wat doet U eigenlijk precies?? Laten we eens kijken wat de Heere Jezus hier over zegt!

Johannes 16: 5-15 5 En nu ga Ik heen tot Degene, die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat Gij henen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u gesproken heb, zo heeft de droefheid uw hart vervuld. 7 Doch Ik zeg u de waarheid: Het is u nut, dat Ik wegga; want indien Ik niet wegga, zo zal de Trooster tot u niet komen; maar indien Ik heenga, zo zal Ik Hem tot u zenden. 8 En Die gekomen zijnde, zal de wereld overtuigen van zonde, en van gerechtigheid, en van oordeel: 9 Van zonde, omdat zij in Mij niet geloven; 10 En van gerechtigheid, omdat Ik tot Mijn Vader heenga, en gij zult Mij niet meer zien; 11 En van oordeel, omdat de overste dezer wereld geoordeeld is. 12 Nog vele dingen heb Ik u te zeggen, doch gij kunt die nu niet dragen. 13 Maar wanneer Die zal gekomen zijn, namelijk de Geest der waarheid, Hij zal u in al de waarheid leiden; want Hij zal van Zichzelve niet spreken, maar zo wat Hij zal gehoord hebben, zal Hij spreken, en de toekomende dingen zal Hij u verkondigen. 14 Die zal Mij verheerlijken; want Hij zal het uit het Mijne nemen, en zal het u verkondigen. 15 Al wat de Vader heeft, is Mijn; daarom heb Ik gezegd, dat Hij het uit het Mijne zal nemen, en u verkondigen.

Maar hoe werkt Hij dan in mijn leven? Hij is altijd bij je…. Hij is de Geest van de Waarheid! Hij zorgt dat je meer begrijpt…. Hij leert je kiezen…. Hij maakt dat je gelooft! Hij troost je in je verdriet…

Stel je vraag aan: ………… Wie je wilt!!!

Psalm 119 : 3 Och, schonkt Gij mij de hulp van uwen Geest, Mocht die mij op mijn paan ten leidsman strekken. ‘k Hield dan Uw wet, dan leefd’ ik onbevreesd; Dan zou geen schaamt’ mijn aangezicht bedekken, Wanneer ik steeds opmerkend waar’ geweest, Hoe Uw geboon mij tot Uw liefde wekken.

Heer ik kom tot U Heer ik kom tot u, Neem mijn hart verander mij. Als ik U ontmoet vind ik rust bij U Want Heer ik heb ontdekt, Dat als ik aan Uw voeten ben, Trots en twijfel wijken Voor de kracht van Uw liefde.

Heer ik kom tot U Refrein: Houd mij vast, laat Uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dicht bij Uw hart. Ik voel Uw kracht en stijg op als een arend Dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw Geest en de kracht van Uw liefde.

Heer ik kom tot U Heer kom dichterbij, Dan kan ik Uw schoonheid zien. En Uw liefde voelen, diep in mij. En Heer leer mij Uw wil, Zodat ik U steeds dienen kan En elke dag mag leven door de kracht van Uw liefde

Heer ik kom tot U Refrein 2x Houd mij vast, laat Uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dicht bij Uw hart. Ik voel Uw kracht en stijg op als een arend Dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw Geest en de kracht van Uw liefde. Slot 2x Dan zweef ik op de wind gedragen door Uw geest en de kracht van uw liefde. (2x)