De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. E.J.N. Kronenburg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. E.J.N. Kronenburg"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. E.J.N. Kronenburg
Schriftlezing: Ezechiël 37: 1-14 Efeziërs 4: 17-32

2 Psalm 33: 7 en 8 Heil hem, die hoopt in vrees en beven
Vers 7 Heil hem, die hoopt in vrees en beven op Gods genadig aangezicht. Wie op zijn gunst vertrouwt zal leven, God houdt het oog op hem gericht. Ja, Hij kent de zijnen, Hij laat niet verkwijnen wie zijn hulp verbeidt. Koninklijk van gaven wil de HERE laven wie ontbering lijdt.

3 Psalm 33: 7 en 8 Wij wachten stil op Gods ontferming,
Vers 8 Wij wachten stil op Gods ontferming, ons hart heeft zich in Hem verheugd. Hij komt te hulp en geeft bescherming, zijn heilge naam is onze vreugd. Laat te allen tijde uwe liefd' ons leiden, uw barmhartigheid. God, op wien wij wachten, geef ons moed en krachten nu en voor altijd.

4 Psalm 107: 1 en 9 Gods goedheid houdt ons staande
Vers 1 Gods goedheid houdt ons staande zolang de wereld staat! Houdt dan de lofzang gaande voor God die leven laat. Al wie, door Hem bevrijd uit ongastvrije streken, naar huis werd heengeleid, zal van zijn liefde spreken.

5 Psalm 107: 1 en 9 Waarom sluit gij uw ogen?
Vers 9 Waarom sluit gij uw ogen? Zijn licht ontsteekt het licht, zijn geest komt aangevlogen, verheft uw aangezicht! Dankt dan den HEER als gij de doodsnacht zijt ontvloden - de schemer gaat voorbij, de morgen is ontboden.

6 Gezang 258: 1 en 4 (LvdK) Halleluja, lof zij de Heer!
Vers 1 Halleluja, lof zij de Heer! Aanbidt de Vader, geeft Hem eer, de Schepper aller dingen! De roem van zijn barmhartigheid, zijn wijsheid, macht en majesteit moet al het schepsel zingen.

7 Gezang 258: 1 en 4 (LvdK) Halleluja, lof zij de Heer!
Vers 4 Halleluja, lof zij de Heer! Gelijk door englen word' U eer gebracht door stervelingen! Heer, driemaal heilig, wees geëerd; U, die het gans heelal regeert, moet al het schepsel zingen.

8 Psalm 71: 11 en 12 Ik zie, o Heer, uw trouw oprijzen
Vers 11 Ik zie, o Heer, uw trouw oprijzen tot in de hemel hoog, zij blinkt voor ieders oog. Gij toont uw macht in gunstbewijzen, voor U moet alles wijken, - Heer, wie is uw gelijke!

9 Psalm 71: 11 en 12 Gij die mij onheil en veel noden
Vers 12 Gij die mij onheil en veel noden deedt zien, Gij laat mij niet in donker en verdriet. Gij hebt het dodenrijk geboden mij heelhuids weer te geven, Gij wilt dat ik zal leven.

10 Gezang 252: 1 en 3 (LvdK) Wat zijn de goede vruchten,
Vers 1 Wat zijn de goede vruchten, die groeien aan de Geest? De liefde en de vreugde, de vrede allermeest, geduld om te verdragen en goedertierenheid, geloof om veel te vragen, te vragen honderd-uit;

11 Gezang 252: 1 en 3 (LvdK) En wie zijn ziel niet prijsgeeft
Vers 3 En wie zijn ziel niet prijsgeeft maar vasthoudt tot het eind, wie zijn bestaan niet kruisigt, hoezeer hij levend schijnt, hij gaat voorgoed verloren, het leven dat hij koos is tevergeefs geboren en eindigt vruchteloos.

12 Gezang 86: 1 en 3 (bundel ‘38) Verhef, verhef uw zegezangen,
Vers 1 Verhef, verhef uw zegezangen, uw loflied, Christen, rijz' omhoog! De Kerk heeft 's Vaders Geest ontvangen, Hij daald' op aard' voor aller oog. Aan vuurtong, wind en vreemde talen erkennen wij des Konings trouw, daar Hij de Geest doet nederdalen, de Geest, die Hij ons zenden zou.

13 Gezang 86: 1 en 3 (bundel ‘38) Bewaar ons, dat w' U nooit bedroeven,
Vers 3 Bewaar ons, dat w' U nooit bedroeven, U, die de ware Trooster zijt. Gij weet en schenkt, wat wij behoeven, Gij blijft ons bij in eeuwigheid. Zo maakt G' ons vrolijk, moedig, heilig, en sterkt ons in de bangste nood: in uw geleide zijn wij veilig en overwinnen wij de dood!

14 ELB 226: 1 en 2 Heer, ik kom tot U, neem mijn hart, verander mij.
Vers 1 Heer, ik kom tot U,   neem mijn hart, verander mij.   Als ik U ontmoet vind ik rust bij U.   Want Heer ik heb ontdekt,   dat als ik aan uw voeten ben,   trots en twijfel wijken   voor de kracht van uw liefde.

15 ELB 226: 1 en 2 Houd mij vast, laat uw liefde stromen.
refrein Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast heel dicht bij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend. Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

16 ELB 226: 1 en 2 Heer, kom dichterbij, dan kan ik uw schoonheid zien
Vers 2 Heer, kom dichterbij, dan kan ik uw schoonheid zien en uw liefde voelen, diep in mij. En Heer, leer mij uw wil zodat ik U steeds dienen kan en elke dag mag leven door de kracht van uw liefde. refrein tweemaal

17 ELB 226: 1 en 2 Houd mij vast, laat uw liefde stromen.
refrein Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast heel dicht bij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend. Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

18 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. E.J.N. Kronenburg"

Verwante presentaties


Ads door Google