Is het allemaal wel waar?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Welkom op TOV! Bekering.
Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Het dak eraf Marcus21-12.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Welkom.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Power of Your Love © 1992 Word Music / Universal Songs 1/6 DE KRACHT VAN UW LIEFDE.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Power of Your love © Word Music / Universal Songs 1/1/ HEER IK KOM TOT U
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Deel II verzoening.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Groot geloof 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Geloven en nu….
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Zie hoe Jezus daar loopt....
Preek.
Zondag 16 mei 2010 Belijdenisdienst Hennie Schoonhoven en Lydia Vermunt Ruth 1: 16,17 In het leven van mensen moeten.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Psalm 77 vers 8&4 Week 4.
Genade schenken 1.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Opwekking 488 De Kracht van Uw Liefde
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Welkom in deze eredienst
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Standvastig... waarin?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
O Heer, wat ben ik moe!.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Na het luiden van de klok zingen wij: Opw. 573
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Transcript van de presentatie:

Is het allemaal wel waar? Twijfel

Bidden

Zingen psalm 77: 6 en 8 Zou God Zijn gena vergeten Nooit meer van ontferming weten Heeft Hij Zijn barmhartigheen Door Zijn gramschap afgesneen ‘k Zei daarna dit krenkt mij ‘t leven Maar God zal verand’ring geven D’allerhoogste maakt het goed Na het zure geeft Hij ‘t zoet Heilig zijn o God uw wegen Niemand spreek Uw hoogheid tegen Wie, wie is een God als Gij Groot van macht en heerschappij Ja, Gij zijt die God die d’oren Wond’ren doet op wond’ren horen Gij hebt uwen roem alom Groot gemaakt bij ‘t heidendom

Waar twijfel jij aan?

Ik weet zeker dat…. Ik op school goed les krijg Ik een goede tandarts heb Ik het juiste profiel gekozen heb Mijn vrienden me helpen als ik een lekke band heb Ik op het feestje van mijn vriend(in) mag komen Ik uit kan leggen waarom ik geloof Jona in de walvis zat God bestaat

Lukas 3;19-20 19 Maar als Heródes, de viervorst van hem bestraft werd, om Heródias’ wil, de vrouw van Filippus, zijn broeder, en over alle boze stukken, die Heródes deed, 20 Zo heeft hij ook dit nog boven alles daar toegedaan, dat hij Johannes in de gevangenis gesloten heeft.

Lukas 7:18-23 18 En de discipelen van Johannes boodschapten hem van al deze dingen. 19 En Johannes, zekere twee van zijn discipelen tot zich geroepen hebbende, zond hen tot Jezus, zeggende: Zijt Gij Degene, Die komen zou, of verwachten wij een anderen? 20 En als de mannen tot Hem gekomen waren, zeiden zij: Johannes de Doper heeft ons tot U afgezonden, zeggende: Zijt Gij, Die komen zou, of verwachten wij een anderen? 21 En in dezelfde ure genas Hij er velen van ziekten en kwalen, en boze geesten; en velen blinden gaf Hij het gezicht. 22 En Jezus, antwoordende, zeide tot hen: Gaat heen, en boodschapt Johannes weder de dingen, die gij gezien en gehoord hebt, namelijk dat de blinden ziende worden, de kreupelen wandelen, de melaatsen gereinigd worden, de doven horen, de doden opgewekt worden, den armen het Evangelie verkondigd wordt. 23 En zalig is hij, die aan Mij niet zal geërgerd worden.

Johannes Johannes zit in de gevangenis en schrijft…….

18 En de discipelen van Johannes boodschapten hem van al deze dingen. 19 En Johannes, zekere twee van zijn discipelen tot zich geroepen hebbende, zond hen tot Jezus, zeggende: Zijt Gij Degene, Die komen zou, of verwachten wij een anderen? 20 En als de mannen tot Hem gekomen waren, zeiden zij: Johannes de Doper heeft ons tot U afgezonden, zeggende: Zijt Gij, Die komen zou, of verwachten wij een anderen?

Wat doet Jezus? 21 En in dezelfde ure genas Hij er velen van ziekten en kwalen, en boze geesten; en velen blinden gaf Hij het gezicht.

Jezus antwoordt: KIJK EN LUISTER 22 En Jezus, antwoordende, zeide tot hen: Gaat heen, en boodschapt Johannes weder de dingen, die gij gezien en gehoord hebt, namelijk dat de blinden ziende worden, de kreupelen wandelen, de melaatsen gereinigd worden, de doven horen, de doden opgewekt worden, den armen het Evangelie verkondigd wordt. KIJK EN LUISTER

23 En zalig is hij, die aan Mij niet zal geërgerd worden Zalig is hij die geen aanstoot aan mij neemt. Jezus vermaant! ook

Twijfel Is niet erg, maar wat doe je er mee? Leg je ze naast je neer? Ga je er mee naar God? Wat moet je doen? Leren van Jezus Kijk en Luister

Zingen; Heer, ik kom tot U (216) Heer ik kom tot U; neem mijn hart, verander mij, als ik U ontmoet vind ik rust bij U. Want Heer ik heb ontdekt, dat als ik aan Uw voeten ben, trots en twijfel wijken voor de kracht van uw liefde. Houd mijn vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

Heer, kom dichterbij dan kan ik uw schoonheid zien en uw liefde voelen, diep in mij. En Heer, leer mij uw wil, zodat ik U steeds dienen kan en elke dag mag leven door de kracht van uw liefde. Houd mijn vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde. dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

Mededelingen:

Fijne avond