Expertiseplatform Jeugdzorg. MISSIE Het Expertiseplatform Jeugdzorg wil de sector van de jeugdzorg ondersteunen en begeleiden in het ontwikkelen en aanbieden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
Advertisements

Implementatie van IPS in Nederland: is het uitvoerbaar?
Resultaatgericht Samenwerken
QUICK SCAN OP KWALITEIT EN EFFICIËNTIE VAN DE SERVICES
Alert4you Wethouders voor Kindcentra 3 februari 2012.
Centrale werkwinkel D:
Zijn er al effecten te zien in de samenwerking CLB – school ?
Met vereende kracht naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen
“ - een platform voor ICE in Vlaanderen” Dries Van Den Broucke – 14/09/2012.
Outcome monitoring van gedragsproblemen via een leerlingvolgsysteem Jan Willem Veerman Intervisiedag Leerlijnen, Utrecht, 4 maart 2009.
HoekscheWaardDuurzaam
Van visie naar actie.
WMO en de kerken.
1 Resultaat bevraging ter voorbereiding van deze studiedag door Steven De Looze, stafmedewerker financieel beleid van het Vlaams Welzijnsverbond.
SAMENWERKING FOCUS - FONTYS
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Psychologie van de beweging: afspraken
Effectiviteit en efficiëntie vanuit overheidsperspectief Sofie De Smet Afdeling Beleidsontwikkeling Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Programma Zichtbare schakel De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt
© Kars cum suis bv Benchmarking publiekszaken Workshop Procesmanagement 7 februari 2007.
Kenniscentra en de Associate degree Een arbeidsmarktrelevante kwalificatie tussen MBO-4 en de Bachelor Wim Streumer, 1 april 2008 te Amersfoort.
Missie, visie & jaarplan
Missie, visie, strategie & jaarplan
Transitie op Maat Coaching voor jongeren die uit (dreigen te) vallen en vastlopen in de versnipperde bureaucratie integraal (één coach) langdurig intensief.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
MODEL ONDERSTEUNINGSPLAN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs April 2012 Auteurs: Ron Benjamins, Dick Rasenberg.
Recht in de roos?! Waardegebaseerde professionalisering en effectiviteit 14 oktober 2009 BINCdag - Gent.
Zorgnetwerk Midden-Brabant. Inwoners: Zorgnetwerk Midden- Brabant Historie 28 december februari 2003.
Fier congres ‘Elan is te organiseren’ 12 oktober 2010.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Het Boerhaavedistrict
‘ActiZ geeft kleur aan de zorg’ 12 mei 2009 Rohina Raghoebier, senior beleidsadviseur.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 IPVO Werkbijeenkomst Leermiddelenbeleid Leeuwarden Ronald Kool, relatiemanager vo 25 november 2010.
FLOW WEP Toepassing bij [corporatie].
HET BIJSTANDSTEAM Thuisloosheid beantwoorden met outreaching.
Mediawijs.be Stuurgroep Plan Geletterdheid. Definitie Mediawijsheid ‘Het geheel van kennis, vaardigheden en attitudes waarmee burgers zich bewust en kritisch.
Naar een duurzaam HRM beleid
Regiobijeenkomst Zuidweg & Partners Jannie van den Berg.
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
POP3. Programma Rol van provincie, SNN en RVO Veenkoloniën maatregel 1 Veenkoloniën maatregel 7 Subsidie aanvragen POP3 agenda Vragen Europees Landbouwfonds.
Inleiding Wij zijn Zuidwester Aankondiging decentralisatie, wat nu? Proces van pionieren en verbinding zoeken Stappenplan transitiebureau Positionering.
ThemaTafel Duurzame Inzetbaarheid TT DI WARGAME gedaan dd 10 maart jl. Het doel: Testen activiteiten aanpak en doelstelling TT DI Hoe: in een rollenspel.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Kennismarkt Susan Osterop Landelijke coördinator Taskforce Integrale Vroeghulp 18 november 2013.
Ervaring regio met ESF actie J Karin van Meer. Beeld van de regio Noordoost Brabant.
REGIO RONDE NAJAAR 2015 Groningen, 28 oktober 2015, uur Dagvoorzitter: albert boelen, eric rietkerk.
Algemene Ledenvergadering 19 mei Agendapunt 1 Opening en mededelingen bestuur - Hoger beroep dhr. Alsemgeest.
Doelen Inspanningen Netwerk
Kindcentrum De Troubadour samen aan het roer Mirjam Brussée Afdelingsmanager 0-6.
Fix it! De Energieke Samenleving als context en als bijdrage Maarten Hajer Naar een Energieakkoord voor duurzame groei, 16 nov 2012.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
Resultaatgericht Samenwerken
Verwijzen naar kookboek.
Visie op zorg DOOSG – IVA SOG
MEE maakt meedoen mogelijk
Workshop 5: Diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg
OCMW LEUVEN 40 JAAR OCMW.
Progressief universalisme
Voorbereiding ledenforum 23 januari 2017
Welkom! Nieuwe vormen van medezeggenschap
Visieontwikkeling Les
Reintegratie binnen SOS Kinderdorpen Internationaal
Cliëntenraad Sociaal Domein
Vol van verwachting? Studie naar de (mis)match tussen de verwachtingen ten aanzien van de etnisch-culturele federaties en hun mogelijkheden om daar aan.
Wijkaanpak Gedeelde uitgangspunten: top-down en bottom-up benadering.
Overlegplatform Aide à la Jeunesse / OCMW's
FLOW WEP Toepassing bij [corporatie].
SOS Schulden Op School Voorstelling werking
Onderzoeksproject Service’
Transcript van de presentatie:

Expertiseplatform Jeugdzorg

MISSIE Het Expertiseplatform Jeugdzorg wil de sector van de jeugdzorg ondersteunen en begeleiden in het ontwikkelen en aanbieden van een maximale kwaliteitsvolle hulp- en dienstverlening aan kinderen en jongeren in een moeilijke leefsituatie. Daartoe zal het expertiseplatform expertise en kennis in en over de sector verwerven, desgevallend ontwikkelen en verspreiden.

Expertiseplatform Jeugdzorg VISIE Een ontmoetingsplaats waar expertise en kennis wordt samengebracht Doel: Beleidsontwikkeling en –ondersteuning Hulp- en dienstverlening van het werkveld Evenwaardigheid van de verschillende partners (werkveld, onderzoekswereld en overheid) Uitbouw van een kennisinfrastructuur gericht op kennisontwikkeling en kennisoverdracht Bijzonder aandacht voor bottom-up en top-down werken en voor samenwerking

Expertiseplatform Jeugdzorg Effectieve en plaatsvervangende leden van het Expertiseplatform Jeugdzorg Effectief lidVertegenwoordigingPlaatsvervangend lid Eddy Van den HoveVlaams Welzijnsverbond Jan Bosmans Sieg PauwelsVlaams WelzijnsverbondMarleen Lemmens Wim TaelsPPJ Wim Van Esch Hans ParedisJongerenbegeleidingRudy Van Eeckhout Eef GoedseelsNICCIsabelle Detry Joost BronselaerKenniscentrum WVGVeronique Vandezande Valérie CarretteSteunpunt WVG David DebrouwereJongerenwelzijnEls Meert Karel HenderickxJongerenwelzijn Chris Smolders Eric BerxJongerenwelzijnLucien Rahoens Sofie De Smet Integrale JeugdhulpCarine De Wilde

Expertiseplatform Jeugdzorg Organisatie Secretariaat en praktische organisatie: agentschap Jongerenwelzijn Financiering werking platform: werkingskredieten agentschap Jongerenwelzijn Financiering onderzoek of andere activiteiten georganiseerd door het platform: subsidiekredieten fonds Jongerenwelzijn Elke partner draagt de kosten van de eigen (personeels)inzet

Expertiseplatform Jeugdzorg EXPERTISEPLATFORM ≠ 11 man en een spionkop EXPERTISEPLATFORM = ALLE BELANGHEBBENDEN IN DE JEUGDZORG

Expertiseplatform Jeugdzorg Studiedag Effectiviteit & Efficiëntie DOEL Presentatie van de resultaten van recente onderzoeken = kennisontwikkeling en – overdracht Reflectie over deze resultaten = vertaling naar de werking van voorzieningen, reacties van de betrokken partijen, niet in het minst de cliënten Brainstorming: hoe hiermee verder aan de slag? Post Its, mailing, ….