Dansen made by: Eva Heeremans.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
DOOF ZIJN BIJ ONS WAAR OF NIET WAAR
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Sporten.
Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]. Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Woorden en tijd.....
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Hoofdstuk 2 de tijd van jagers en boeren
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
De tijd van de wereldoorlogen
Het verleden en de toekomst van muziek.
Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]. Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen.
Een verhaal om te onthouden
Poëzie December.
So You Think You Can Dance theatertour. De theatertour vond plaat in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. SYTYCD is een danswedstrijd die op de Nederlandse.
Levensvragen Over geluk…..
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Heksen in de Middeleeuwen
Het Leven /04/2017.
Street dans is een helle leuke sport om te doen je leert heel veel
Azië is het grootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Oceaan, in het oosten en zuidoosten.
Oud en wijs.....
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Glow.
Glow.
Een kasteel in de provincie Dorset in Zuid-Engeland.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
THIS IS ISH Regisseur / choreograaf: Marco Gerris Tekst & dramaturgie: Dunya Khayame Muziek: Rik Ronner Cinematic DJ: Cinematic Deejay Irie.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Opdracht: brief aan de redactie van een krant.  Graag wil ik volgende ten sprake brengen.
Ik doe mijn presentatie over…
Alexander, Napoleon en Joséphine
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Herinneringskamp Westerbork
De profeet Pablo Gargallo ( ).
2VMBO B/K Mens & maatschappij
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Stage: Basisschool de Klingerberg
Een kennismaking met de cello
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Talent 1 Ik heb talent, ik heb talent Ja dat is algemeen bekend
THEATERSHOW VAN VELZEN RUSH OF LIFE. Van Velzen Geboren op 20 maart 1978 in Delft Getrouwd en heeft (bijna) 2 kindjes Singer songwriter van beroep Waarom.
Door Arian den Hollander IT15AMO1B
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Thema 4.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Podiumkunsten.
Ballet Spreekbeurt, Lieke.
Margot, Femke, jasmijn, Kyra, Gabi, Brianna en Marieke
Cursus 2.2 Het Leven van de Eerste Mensen Klas 2 BK Lesweek 2
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
Dans.
Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit.
Transcript van de presentatie:

dansen made by: Eva Heeremans

Het begon toen ik 4 was. Ik zal jullie in de volgende dia’s vertellen over dans en alles wat daar bij hoort.

Als er vragen zijn over iets of je kan iets niet lezen vraag het dan even en ik probeer alles duidelijk te maken. Veel kijk en- luisterplezier!

Wat? Dansen is het ritmisch bewegen met het lichaam. Dat wil zeggen dat het te maken heeft met een gevoel voor ritme en op het ritme kunnen dansen in een bepaalde dansstijl.

Hoe? Meestal wordt er gedanst op muziek maar dat is niet noodzakelijk, in sommige verre landen danst men gewoon zonder muziek.

Je kan dansen: - ofwel alleen - ofwel in groep. - het meest voorkomende bij volwassenen: met 2.

Waar? Er wordt over de hele wereld gedanst. De manier waarop men danst verschilt van land tot land. Het verschilt ook per werelddeel bijvoorbeeld Afrika en hier.

soorten? Er zijn zoals iedereen al weet veel verschillende soorten dansen. Maar wat bijna niemand weet, welke?

Hier een paar soorten dansen: Volksdansen, Stijldansen, Ballroom, Latijns-Amerikaanse dansen (tango), moderne dansen en ten slotte Ballet. Er zijn er natuurlijk nog veel meer.

tango De tango is een Latijns-Amerikaanse dans. Het is een typische dans voor jonge verliefde koppeltjes want het is een dans met veel expressie, emotie en gevoel.

Sommige dansen zijn sexy bedoeld zoals buikdansen en paaldansen. De paaldanseressen moeten wel goed getrainde spieren hebben.

Moderne dansen zijn dan bijvoorbeeld Jumpen. Dat is ook een periode heel populair geweest maar nu is dat vervangen door Tecktonik

kledij? Om te dansen heb je aangepaste kledij nodig. Tango: een glitterkleedje voor de dame en voor de heer een kostuum. Sexy dansen: weinig kledij zodat je lichaam goed zichtbaar is.

Moderne dansen: gemakkelijke loszittende kledij. Ballet: men gebruikt een tutu en de schoenen, de sur pointes. Ten slotte tecktonik: gewoon trendy kledij.

bedoeling? Dans wordt op verschillende manieren gebruikt. -Als hobby voor plezier. -Als sport, want dansen op muziek is een goede training. -Als beroep, zoals Sterren op de dansvloer, waar ervaren dansers (als beroep) onervaren bekende Vlamingen opleiden.

geschiedenis van het dansen? De Franse koning Lodewijk XIV gaf graag feestjes met muziek en dans. De koning danste zelf ook mee, daardoor werd ballet heel populair.

Vroeger dansten de mensen nog veel stijver en precies. Vroeger mochten ook alleen de mannen dansen en toneel spelen. Als er een rol voor de vrouwen was, werd dat gewoon door een man gespeeld! Waarom ik de vrouw?

Later mochten ook de vrouwen op het podium Later mochten ook de vrouwen op het podium. Een heel bekende was de ballerina Marie Camargo. Ballerina is een ander woord voor balletdanseres. In 1721 liet zij de hele ballet wereld schrikken. Om te laten zien dat vrouwen ook zo mooie sprongen kunnen maken als mannen, knipte ze een stuk van haar rok af. Dat was een schande in die tijd dat je de onderbenen van een vrouw kon zien. Camargo danste zoals iedereen in die tijd heel technisch. Iedere beweging werd juist uitgevoerd.

Dat veranderde pas rond 1830. Dichters, muzikanten en dansers kregen genoeg van al dat correcte gedoe. Ze vonden fantasie heel belangrijk! Ze wilden met gevoel dansen. Zo ontstond de romantische balletstijl.

Een paar jaar later werd Rusland een belangrijk balletland. Daar kreeg de mannelijke danser weer een grote rol, en de danstechniek werd weer ingewikkelder. Het was eind negentiende eeuw. Veel beroemde balletten komen uit deze tijd.

Het Zwanenmeer was heel bekend (1877), ook Doornroosje (1890) en De Notenkraker kent bijna iedereen! De balletvorm die in Rusland ontstond, noemen we nu het klassieke ballet. Een klassiek ballet bestaat meestal uit 3 of 4 delen (akten) waarin een verhaal wordt verteld.

Alles verloopt volgens een vast patroon. Er zijn solo’s (één danser), pas de deux (twee dansers) en groepsdansen. De benen van de dansers mochten gezien worden en de tutu’s waren kort en wijd.

Er bestaan natuurlijk nog veel meer soorten dansen Er bestaan natuurlijk nog veel meer soorten dansen! Maar dat zijn er teveel om allemaal op te noemen! Nu, genoeg van al die geschiedenis!

Waarom heb ik dit onderwerp gekozen? Het was mijn droom om ballet te kunnen doen. Maar dat ging niet om medische redenen. Ik dans nu al meer dan 7 jaar moderne dans, free dance. 2 jaar geleden heb ik auditie gedaan voor een demo-team. En jaaah!! Ik was er bij! Nu ben ik ook cheerleader in Optima Gent samen met Silke van onze klas.

Silke en ik: cheerleaden!!

Cheerleaders in actie!

Einde!

Met dank aan: Onze meester! De Jury! Mijn opperbeste klasgenootjes Dank u voor de aandacht!

dank u en daag! doei!