De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het verleden en de toekomst van muziek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het verleden en de toekomst van muziek."— Transcript van de presentatie:

1 Het verleden en de toekomst van muziek.
Door: Joost de Fretes, Noucka van der Zaag en Daan Voskamp.

2 inleiding Muziek vroeger Van vroeger tot het heden.
De toekomst van muziek. De invloed van techniek. Vooruitgang?

3 Muziek vroeger. Vroeger waren muziekopnamen analoog (niet digitaal) en was het belangrijkste genre klassiek. Zonder invloed van technologie werd dus ook alles live gedaan, en waren er geen met de computer gegenereerde geluiden.

4 Van vroeger tot het heden.
Later kwam er steeds meer technologie aan te pas. Het is de tijd van de LP’s en CD’s. Muziek wordt gebruikt om te shockeren, om meningen over te brengen. Hiervoor (voor de 60’s) hadden jongeren eigenlijk geen macht. Muziek had een vaste vorm waar de meeste artiesten zich netjes aan hielden. Maar toen het idee van Rock & Roll wat zich evolueerde in vele soorten van Hard Rock en Metal liet zien dat het ook anders kon. Gaf de jongeren de kracht van de muziek. Nu speelt technologie een onmisbare rol in 21ste eeuw muziek. Nieuwe genres zoals house, trance enz werden populair. Wat door sommige mensen als de volgende stap word gezien is muziek zoals Dubstep wat voornamelijk, alleen maar uit computer bewerkte geluiden bestaat. Voorbeeld Rock & Roll: Hard rock: Metal: Dubstep:

5 Toekomst. Het ziet ernaar uit dat met het ontstaan van internetgebruik voor iedereen in combinatie met de iPod en andere MP3-spelers, de CD’s langzaam zullen verdwijnen, net zoals de LP’s bijna verdwenen toen de CD’s kwamen. Op een iPod van 160 GB passen bijna nummers en nog foto’s. Een CD zal dit nooit kunnen evenaren. Door online muziek winkels zoals Itunes, kan het hele concept dat een platenmaatschappij invloed heeft op hoe en waar een album of single word verkocht verdwijnen. Artiesten kunnen direct naar Itunes toestappen en zeggen dat ze hun single voor 20 cent kunnen verkopen. Door dit soort ontwikkelingen kan het hele idee van een album verdwijnen. Muziek wordt dan niet meer in een groep verkocht maar elk nummer apart.

6 Invloed van techniek. Mensen hebben altijd al muziek willen luisteren. Na de 78-toeren grammofoonplaat, kwamen de vinyl platen, de spoelenrecorders, de cassettes en tot slot de CD’s: mensen konden ook thuis luisteren.. Maar nu kennen we ook iets anders het MP3 bestand. Deze digitalisering van een lied op een CD word nu wereldwijd gebruikt om nummers op onze iPod’s en andere MP3-spelers te beluisteren. Maar wat is een MP3 bestand eigenlijk? Een MP3 bestand is een muziek bestand wat verkleind is om muziek minder opslagruimte in te laten nemen. Dit werd gedaan omdat film bestanden steeds kleiner werden dus moesten de muziek bestanden dat ook. Kleiner werden de bestanden zeker want een MP3 bestand is 90% kleiner dan het originele bestand op de CD. Hoe kan een MP3 bestand dan zoveel kleiner zijn? Digitale recording betekent dat je met hele korte tussenpozen een “ opnameplaatje” maakt. Je hersenen registreren dat als iets dat continu is net als dat je ogen 24 foto’s per seconde maken en je hersenen dit als continue “beweging” ervaren. Bij analoge recording is er dus een continu proces en daarom is er veel meer geheugen voor nodig.

7 Vooruitgang? Zijn al deze dingen vooruitgang? Economisch gezien liggen er kansen en valkuilen. Voor artiesten is het internet wel het beste middel om zo snel mogelijk iedereen te bereiken. Toch, zonder de ‘oude’ technieken, zou het nieuwe er nooit zijn geweest .

8 The end


Download ppt "Het verleden en de toekomst van muziek."

Verwante presentaties


Ads door Google