De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Op zoek naar emotie Gemaakt door: Chantal en Carlijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Op zoek naar emotie Gemaakt door: Chantal en Carlijn."— Transcript van de presentatie:

1 Op zoek naar emotie Gemaakt door: Chantal en Carlijn

2 Hoe belangrijk is muziek van dit moment vergelijken met vroeger?  Op dit moment is muziek veel belangrijker dan vroeger. Je hebt het waarschijnlijk niet eens door maar tegenwoordig luisteren we wel honderden uren per week naar muziek. In de auto, tijdens het hardlopen, thuis en op school. Als we je nu de vraag stellen hoeveel radio’s heb je thuis? Dan zou je het precieze antwoord niet weten, omdat het er zoveel zijn dat je je er niet bewust van bent.  Vroeger was dit niet realistisch. Toen had men nog geen radio of iets waar je muziek mee kon luisteren. Er waren wel muziekinstrumenten zoals de piano, mondharmonica en de blokfluit. Daar konden de meeste mensen niet op spelen. Vroeger was muziek dus veel minder belangrijk dan nu. Ze hadden het minder nodig.

3 Hoe belangrijk is live muziek vergeleken met geregistreerde muziek?  Bij live muziek heb je een hele andere beleving dan bij het luisteren naar de radio. Bij live muziek luister je niet alleen, maar doe je het gezamenlijk. Dat groepsgevoel maakt dat je het samen beleefd en dat er bij iedereen individueel hetzelfde gevoelsakkoord aangeslagen wordt. Als je dan aan het einde van het concert het applaus hoort bevestigd dat een geslaagd concert.  Bij het luisteren naar de radio beleef je dit allemaal niet. Het is een opeenstapeling van liedjes zonder applaus en zonder al die mensen om je heen. Je beleeft dus absoluut niet de zelfde emotie als bij live muziek.

4 In hoeverre is het luisteren naar muziek leeftijdsgebonden?  Het luisteren naar muziek is niet direct leeftijdsgebonden, want je luistert zelf naar muziek maar jouw ouders en opa en oma ook. Dus in dat opzicht luisteren alle leeftijdssoorten wel naar muziek.  Maar als je kijkt naar het soort muziek is het wel leeftijdsgebonden. Zo luister jij bijvoorbeeld naar Hard Rock en je oma naar klassiek muziek. Terwijl jij dat helemaal niks vindt. Hierbij kun je dus zeggen dat de muzieksoort wel leeftijdsgebonden is.


Download ppt "Op zoek naar emotie Gemaakt door: Chantal en Carlijn."

Verwante presentaties


Ads door Google