De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]. Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]. Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen."— Transcript van de presentatie:

1 Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]

2 Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen voor iedereen een sport: Elke meter maakt je beter!  En dan krijg je meer plezier in lezen en leren.

3 Doelgroepen  (jong) – volwassenen laaggeletterden anderstaligen ouderen iedereen die makkelijke boeken wil

4

5 Leesbeleving Lees vaker Lees meer Lees met plezier

6 Smaken verschillen  Daarom: humor spanning liefde en levensverhalen geschiedenis verhalen om voor te lezen gedichten  Met illustraties

7 Lezen makkelijk maken door …  beeldverhalen met foto’s en tekeningen  korte verhalen  snelleesboekjes  rijk geïllustreerde leesboeken  kijkgedichten

8 Makkelijk lezen maar wel…. aansluiten bij de wereld van volwassenen  levenservaring  interesse  leesvaardigheid

9

10 humor

11 beeldverhalen

12 liefdesverhalen

13 levensverhalen

14 spanning

15 gedichten om te kijken … in vogelvlucht …

16

17 educatieve materialen

18 zeven verhalen op een cd-rom inclusief handleiding om zelf verhalen te schrijven praktijkgerichte opdrachten

19 educatieve materialen

20 puzzels

21 puzzelen en lezen … boek

22

23 veel ervaring met …  bewerken van teksten  maken van lesmateriaal  lesgeven aan de doelgroep

24 Workshop laaggeletterdheid 

25 Leesclub … Samen lezen … en beleven.

26 … en schrijfclub Mijn verhaal van een boek Zelf een eigen verhaal schrijven in een mooi schriftje Voor begeleiders is er een handleiding om deelnemers te begeleiden bij het zelf schrijven van verhalen

27

28 Als mensen lezen … “ Vroeger was er geen aandacht voor mij. Ik mocht niet naar school en leerde nooit lezen of schrijven. Ik ben nu 59 jaar oud. Nu leer ik eindelijk lezen en schrijven en kan ik mijn kleinkinderen gaan voorlezen.”

29 Wat kan lezen met je doen … Ik kan jullie vertellen dat ik mijn hele leven lang nog nooit een echt een boekje heb uitgelezen. Maar nu kocht ik voor het eerst een boek. Het is het boekje LENTE VOOR BEGINNERS van Tom Pauka, bewerkt door Ria van Adrichem. Hier werd ik zo in geraakt dat mijn emoties los kwamen en mijn verleden tijd weer naar boven kwam en ik soms mijn tranen de vrije loop liet gaan. Ik werd echt geraakt in dit verhaal, ik zag mij zelf in dat boek.

30 Lezen is … l lezen r e denken u r v doen n

31 Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]

32


Download ppt "Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]. Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen."

Verwante presentaties


Ads door Google