WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Water, schapen en vrouwen
Wauwww TOV! Dat er bent jij TOV ! Geloof en gevoel.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Vinden jullie het Vanavond lachen hier? Mogen we als Christenen lol Hebben? Is alles Waar we om Lachen ook echt Om te lachen? Geef eens een Reactie.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Ik ben een Christen HELP.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Schriftlezing: Handelingen 25: 23 – 26: 32 Zingen: Psalm 67 : 1, 2, 3
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Verbonden … Van boven bekeken
WELKOM OP TOV!.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Avondsluiti ng Ruth 4: Lezen  13 Alzo nam Boaz Ruth, en zij werd hem ter vrouwe, en hij ging tot haar in; en de HEERE gaf haar, dat zij zwanger.
OCCULTISME ‘ HET ONBEKENDE ’.
TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Lezen: Deut. 18:9 t/m 14 Zingen : Gezang 5:8
Welkom in de samenkomst
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Leven zoals past bij God
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Ik wil jou van harte dienen
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zondag 6 mei 2012 middagdienst 1 Psalm 84 : 1, 4 Als je bidt zal Hij je geven Gezang 456: 2, 3 Abba Vader Psalm 26 : 1, 5 Matheus 6: 5-8 Cat. Zondag 45:
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
TOV! Dat jij er bent vanavond! God in beeld?
In deze dienst zal Ds. P.K. Meijer voorgaan. Voor de dienst zingen we GK 156 Na de zegen Ps. 92: 1,2 Schriftlezing: Exodus 23:1-12 Leviticus 25:1-7 en.
10 En dan zullen er velen geërgerd worden en zullen elkander overleveren en elkander haten.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 105: 1, 2 Schriftlezing: Lucas 9 : Tekst: Lucas 9 :
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A. Th. van Olst Thema: Verzegeld met de Heilige Geest.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
. 1.
Transcript van de presentatie:

WELKOM OP TOV!

Bidden

Wie trekt er aan je touwtjes?

Beïnvloeding +

Door wie/wat wordt jij beïnvloed?

DEUTERONOMIU M 7 Hoe Israël zich moest houden jegens de Kanaänieten 1 Wanneer u de HEERE, uw God, zal gebracht hebben in het land, waar gij naar toe gaat, om dat te erven; en Hij vele volken voor uw aangezicht zal hebben uitgeworpen, de Hethieten, en de Girgasieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Ferezieten, en de Hevieten, en de Jebusieten, zeven volken, die meerder en machtiger zijn dan gij; 2 En de HEERE, uw God, hen zal gegeven hebben voor uw aangezicht, dat gij ze slaat; zo zult gij hen ganselijk verbannen; gij zult geen verbond met hen maken, noch hun genadig zijn.

3 Gij zult u ook met hen niet vermaagschappen; gij zult uw dochters niet geven aan hun zonen, en hun dochters niet nemen voor uw zonen. 4 Want zij zouden uw zonen van Mij doen afwijken, dat zij andere goden zouden dienen; en de toorn des HEEREN zou tegen ulieden ontsteken, en u haast verdelgen. 5 Maar alzo zult gij hun doen: hun altaren zult gij afwerpen, en hun opgerichte beelden verbreken, en hun bossen zult gij afhouwen, en hun gesnedene beelden met vuur verbranden.

6 Want gij zijt een heilig volk den HEERE, uw God; u heeft de HEERE, uw God, verkoren, dat gij Hem tot een volk des eigendoms zoudt zijn uit alle volken, die op den aardbodem zijn. 7 De HEERE heeft geen lust tot u gehad, noch u verkoren, om uw veelheid boven alle andere volken; want gij waart het weinigste van alle volken. 8 Maar omdat de HEERE ulieden liefhad, en opdat Hij hield den eed, dien Hij uw vaderen gezworen had, heeft u de HEERE met een sterke hand uitgevoerd, en heeft u verlost uit het diensthuis, uit de hand van Faraö, koning van Egypte.

TOEN NU &

Hoe Israël zich moest houden jegens de Kanaänieten TO EN NU Hoe tieners zich moeten houden ten opzichte van …

Wanneer u de HEERE, uw God, zal gebracht hebben in het land, waar gij naar toe gaat, om dat te erven; en Hij vele volken voor uw aangezicht zal hebben uitgeworpen, de Hethieten, en de Girgasieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Ferezieten, en de Hevieten, en de Jebusieten, zeven volken, die meerder en machtiger zijn dan gij; TO EN NU Jullie tieners groeien op in een tijd met veel personen/zaken die jullie proberen te beïnvloeden. Dit zijn zeven touwtrekkers die groter en sterker zijn dan jullie:

En de HEERE, uw God, hen zal gegeven hebben voor uw aangezicht, dat gij ze slaat; zo zult gij hen ganselijk verbannen; gij zult geen verbond met hen maken, noch hun genadig zijn. TO EN NU Wanneer jullie te maken krijgen met zulke touwtrekkers dan…

Gij zult u ook met hen niet vermaagschappen; gij zult uw dochters niet geven aan hun zonen, en hun dochters niet nemen voor uw zonen. TO EN NU Wat jullie vooral niet moeten doen is…

Want zij zouden uw zonen van Mij doen afwijken, dat zij andere goden zouden dienen; en de toorn des HEEREN zou tegen ulieden ontsteken, en u haast verdelgen. TO EN NU Het gevaar bestaat namelijk dat…

Maar alzo zult gij hun doen: hun altaren zult gij afwerpen, en hun opgerichte beelden verbreken, en hun bossen zult gij afhouwen, en hun gesnedene beelden met vuur verbranden TO EN NU En daarom geef ik jullie ook de volgende maatregel nog:

Want gij zijt een heilig volk den HEERE, uw God; u heeft de HEERE, uw God, verkoren, dat gij Hem tot een volk des eigendoms zoudt zijn uit alle volken, die op den aardbodem zijn. TO EN NU Je vraagt je misschien af waarom dit allemaal nodig is. Nou dat is omdat…

7 De HEERE heeft geen lust tot u gehad, noch u verkoren, om uw veelheid boven alle andere volken; want gij waart het weinigste van alle volken. 8 Maar omdat de HEERE ulieden liefhad, en opdat Hij hield den eed, dien Hij uw vaderen gezworen had, heeft u de HEERE met een sterke hand uitgevoerd, en heeft u verlost uit het diensthuis, uit de hand van Faraö, koning van Egypte. TO EN NU Misschien wil je ook weten waarom Ik zo naar tieners kijk en wil dat zij zo leven. Dat is omdat…

Jozef (preek biddagavond) …hoe zoude ik dan dit een zo groot kwaad doen, en zondigen tegen God!

GEBED DES HEEREN Leid ons in geen verzoeking ooit; Verberg voor ons Uw aanzicht nooit; Gij weet het, onze kracht is klein, De driften veel, en ‘t hart onrein; Wat wordt er van ons in dien staat, O Vader, zo Gij ons verlaat?

GEBED DES HEEREN Want Uw is ‘t koninkrijk, o Heer’, Uw is de kracht, Uw is al d’ eer. U, Die ons helpen wilt en kunt, Die, in Uw Zoon, verhoring gunt, Die door Uw Geest ons troost en leidt, U zij de lof in eeuwigheid!

ZINGEN: OTH 229 Jezus vol liefde, U wilt ons leiden Wij prijzen U als onze Heer’. Komt met Uw kracht o Heer’, En vul ons tot Uw eer, Komt tot Uw doel met ieder van ons. Maak ons een volk Heer’, heilig en rein, Dat U Heer’, volkomen, steeds toegewijd zal zijn.

Kerstlied Mijn ziel maakt groot de Heer’ mijn God En mijn geest heeft zich verheugd in God, mijn Heiland. Omdat Hij grote dingen aan mij heeft gedaan, En heilig is Zijn naam.

Mijn ziel maakt groot de Heer’ mijn God, En mij geest heeft zich verheugd in God, mijn Heiland. Omdat Hij grote dingen aan mij heeft gedaan, En heilig is Zijn naam.

Hij heeft de machtigen onttroond En de need’rigen verhoogd door zijn genade. Hij heeft hong’rigen met Zijn goederen vervuld En rijken leeg doen gaan.

Mijn ziel maakt groot de Heer’ mijn God, En mij geest heeft zich verheugd in God, mijn Heiland. Omdat Hij grote dingen aan mij heeft gedaan, En heilig is Zijn naam.

Mededelingen  Contributie al betaald?  Opgeven/afmelden kerstfeest bij Emma  Eetcafé