Bijbelcursus Maarssen 10 Januarie 2009 Harm-Paul Kranenborg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Wie is God en wat is Zijn Naam
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De allergrootste liefde
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
4 De kracht van de Geest.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
God en ons.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
Deel II verzoening.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
GENADE in huis Kolosse
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
‘voor de kinderen’.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Vervuld zijn in de Geest
7 februari e cursusavond Ben jij er zelf klaar voor?
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
8 maart 2015 Zoetermeer. Efeze dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 1Thes.5:18dankt in alles.
1. tot sieraad om de leer van God, onze Heiland, in alles tot sieraad te strekken. DE GENADE GODS 11 Want DE GENADE GODS is verschenen, heilbrengend.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
De gezouten waarheid.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Welkom in de samenkomst
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Transcript van de presentatie:

Bijbelcursus Maarssen 10 Januarie 2009 Harm-Paul Kranenborg

Uw woord o Here God is onze Gids ten leven Het is op onze weg, een lamp voor onze voet Uit liefde wilde U, dit groot geschenk ons geven dat levend krachtig woord dat heilig is en goed. Uw woord is waarheid Heer, de wijsheid uit de hoge Dat oorsprong, zin en doel der schepping openbaart. Dat woord houdt aan de mens zijn eigen beeld voor ogen, Toont hem zijn boze hart en diep verdorven aard.

Uw woord wil echter ook het blijde nieuws verkonden Dat U de liefde bent en heil ons hebt bereid. Wij weten dat uw Zoon eens stierf voor onze zonden, En wie in Hem gelooft, die leeft in eeuwigheid. Welzalig hij die ‘t woord der waarheid wil geloven En door Uw woord en Geest zich willig leiden laat Hij geeft de wereld op en zoekt de dingen boven Waar Christus Jezus is, die boven alles gaat.

Huwelijk In Bijbels Perspectief Efeze 5:22-33 1 petrus 3:1-7 Kol osse 3:18-19

Spr 31:10 “Wie zal een deugdelijke huisvrouw vinden? “ Spr 20:6 “Wie zal een trouwe man vinden? “ Spr 31:10 “Wie zal een deugdelijke huisvrouw vinden? “ Spr 18:22 “Die een vrouw gevonden heeft , heeft een goede zaak gevonden, en heeft welgevallen getrokken van de Heere.”

Basis Ef 5:17 “verstaat wat de wil van de Heer is” Alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij zijn eengeboren Zoon gegeven heeft , opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16 Ef 5:17 “verstaat wat de wil van de Heer is” Ef 5:18 “wordt vervuld met de Geest”

Agenda Hoe het was Hoe het kwam Hoe het werd Gods plan Voorbeeld en Uitdaging Vragen

Hoe het was (Gen 1) Gen 2:18 (Op de 6e dag) Gen 1:26,27 (Adam en Eva) Het is niet goed dat de mens alleen zij; Een hulp die tegen hem over zij; Spr 31:27 (Acht geven op) en 2 Kon 4:8-9 opmerkingsgave Gen 1:26,27 (Adam en Eva) En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen; Mannelijk en vrouwelijk; Verschillend (aard/positie) / Gelijkwaardig

Hoe het kwam (Gen 2) Gen 2:21 Gods hart Diepe slaap (vs21)  dood Uit de zijde genomen (vs 22)  gelijkwaardig God bracht tot Adam (vs 22)  geschenk God voegde samen (Matth19:5,6)  verbinding Mens als hoofd over de schepping; Ps 8 en Hebr 2:7,8 Christus als hoofd over alle dingen

Hoe het werd (1-3) Zondeval Voorbeeld Lamech 2 vrouwen Sodom / Gomorra mensheid Voorbeeld Lamech 2 vrouwen Sodom / Gomorra Rom 1:26,27 Zondeval Huwelijk

Mede-erfgenamen van de genade van het Leven Hoe het werd (2-3) Begeren om de man te domineren Als despoot vrouw man Mede-erfgenamen van de genade van het Leven ( 1 Petr 3:7)

Hoe het werd (3-3) Gen 4 :7 (Abel gedood) Zonde ligt aan de deur De zonde heeft een begeren om U te domineren Gij zult over hem heersen Gij zult over de zonde heersen Begeren MENS ZONDE

Christus en de Gemeente. Ef 1:9 Eeuwig raadsbesluit Ef 1:10 Alles onder 1 hoofd , in Christus Ef 1:22 Christus gegeven aan de Gemeente die Zijn lichaam is. (Innige verbonden eenheid) Ef 5:32 Christus en de Gemeente is een verborgenheid. Was altijd verborgen in God maar is nu geopenbaard na verheerlijking van Christus Eeuwig Raadsbesluit Christus en de Gemeente. Ef 1:9,10 Gods Plan

Christus en de Gemeente Eeuwig Raadsbesluit Christus en de Gemeente Realisatie van Gods Raadsbesluit Bruid Verborgenheid Geopenbaard Huwelijk als beeld van wat God bedoeld heeft met betrekking tot Christus en de Gemeente

Verborgenheid–Christus en de Gemeente (Gen 2; Ef 5; Matth 19; 1kor 6) Verlaten Aanhangen Eenheid

CHRISTUS is het volmaakte voorbeeld Voorbeeld en uitdaging - Man Efeze 5 1 petrus 3 Kolosse 3 verheerlijkend Liefde versterkend verzorgend (over)-gevend CHRISTUS is het volmaakte voorbeeld

Liefde Voeden / Koesteren Heiligen / Reinigen Zoals Christus de Gemeente heeft liefgehad Als hun eigen lichamen Als Zichzelf Voeden / Koesteren Voedsel geven (letterlijk en geestelijk) Gen12:3,4, Ex 16:16, 1 Kor 14:35 Kol 3:16 “Laat het Woord van Christus rijkelijk in U wonen” Heiligen / Reinigen Kol 3:16 “Laat het Woord van Christus rijkelijk in U wonen” Door de wassing met water door het Woord

CHRISTUS  Gemeente is het volmaakte voorbeeld Voorbeeld en uitdaging - Vrouw Efeze 5 1 petrus 3 Kolosse 3 reden Onderdanig uitvoering voorbeeld CHRISTUS  Gemeente is het volmaakte voorbeeld

Liefde Onderdanig GEMEENTE CHRISTUS Begeerte tot de Man Heersen over de vrouw vrouw man

Ef 6:24 “De genade zij met allen die onze Heer Jezus Christus in onvergankelijkheid liefhebben”

Vragen? h.kranenborg@chello.nl www.gezonderelaties.nl