GMP Vertrouwen op het Bord

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ingeborg Van Wonterghem Directeur Ingro
Advertisements

SW-uitvoeringsorganisaties over Wsw-indicatiestelling door CWI
De Loos Monitoring meer dan cijfers versterken van kwaliteit en beleid.
GMP+ en eisen aan kwaliteitsborging vanuit de verwerkende industrie
GMP+ 2006; Wanneer en hoe te certificeren „Van huiswijn naar grand cru“ Toos van Oers Bureau Coördinatie Diervoedercertificatie en –controle (BCD) Productschap.
IKKB Standaard voor de Primaire Plantaardige Productie: meerwaarde voor de andere schakels van de voedselketen Alain Masure Bestuurder Vegaplan.be.
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Workshop Boris Platform gehandicapten mbo 7 november 2013.
30 januari 2008 Toezicht op de baggerketen Inspectie Waterbeheer S. Jansen Inspecteur.
GMP+ certificatieschema diervoedersector 2006
De ziekenhuispsychiatrie zorgt voor kwaliteit Hoe kan je het regelen en onderhouden?
Hoofdstuk 6 Business-to-businessmarketing.
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Antibioticaresistentie in de veehouderij
Nieuw profiel Groen Wat betekent dat voor onze schoolexamens?
Het Autocontrolesysteem:
Industrie in Tanzania Foto: E. Valeska.
“HDN en de zorgplicht in de keten”
Meest innovatieve HO-instelling 2009 Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
GMP ‘Is er wat veranderd?’
Het opzetten van een kwaliteitssysteem
Zelfregulering en de overheid
Traceerbaarheid in de voedselketen
LTO symposium Cees Goettsch Davinci Foodpromotions
Business Marketing Sabine Vermuyten
Het Kennisnetwerk EVC in Nederland OESO seminarie Brussel, 31 Januari 2008 Erik Kaemingk Directeur
Logistiek management: begrippen en principes
Voedselverliezen & Landbouw
Drie strategische hoofdgebieden ('werelden')
OHSAS certificatie Frans Stuyt 24 september 2009.
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
1 Overzicht timing betreffende de herziening van de regelgeving in het kader van het hygiënepakket.
Ir.drs. A. van der Star MSHE UMC Groningen
Privatisering bouwtoezicht Rapport “De markt als toezichthouder”
BESCHERMING VITALE INFRASTRUCTUUR
Duurzaam inkopen, intergriteit en ethiek
Leveranciersbeoordeling GMP+
Collectieve aanpak en individuele verantwoordelijkheid Paul Jansen Director Agribusiness Sovion.
© Kiwa Programma Regelgeving en verplichtingen Ontwikkelingen normen en certificatie regelingen Pauze Keuren/certificeren van de bio ethanol zelf.
Business Marketing Management
Code Groen voor het HACCP certificaat
HACCP certificaat en de VWA
Thema Keten, kwaliteit en afzet keurmerken
Certificering van milieumanagementsystemen volgens NEN-EN-ISO 14001
Wie is verantwoordelijk Inleiding wet- en regelgeving.
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
2. FoodPrint Module Doelstellingen analyse
HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100
alles over merk gekeurd
Parametric release Wat is dat?.
Basisboek Marketing Hoofdstuk 5 De bedrijfskolom.
Werken met logistiek Presentatie titel College 2
POP3. Programma Rol van provincie, SNN en RVO Veenkoloniën maatregel 1 Veenkoloniën maatregel 7 Subsidie aanvragen POP3 agenda Vragen Europees Landbouwfonds.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid 2014 – 2015.
Congres Veeteelt en Volksgezondheid in relatie tot ruimtelijke ontwikkeling Workshop Publieke opinie; invloed en beïnvloeding 1.Meer promotie biologisch.
Sociaal ondernemen; een goede balans tussen winst maken en MVO. Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie.
Ontwikkelingen in de veehouderij innovaties en afwegingen Monica Commandeur 4 juni 2010.
Hoofdstuk 4 Ontwikkeling van het internationale concurrentievermogen.
Carbon Footprint Link tussen Milieubewustzijn en Bedrijfsresultaat 24 april 2012, Theun Vellinga.
Invoering Examenprofielen Rini Romme november 2011.
Succesfactoren voor werk Motivatie, kennis en vaardigheden
Schaarste en voedselverspilling
Week 1 (les 2) P&O.
Marktanalyse.
Overige zoogdieren Week 3.
Plant & Business Mbo 3 – 4 3 jarige opleiding.
Afval of product Olaf van Hunnik 26 juni 2018.
Verantwoordelijkheid van Organisaties
Plaats, datum bijeenkomst
Werken in een arbeidsorganisatie
Transcript van de presentatie:

GMP+ 2006 Vertrouwen op het Bord Gerke Corstiaensen 22 september 2005

Onderwerpen Belang voor de dierlijke sector Relatie met voedselveiligheid Rol van vertegenwoordigingen 22 september 2005

Productschappen het PVV en het PPE Uitvoerder: de PVE PVE overheid bedrijfsleven Uitvoerder: de PVE 22 september 2005

Vee, Vlees en Eieren Voeder en Consument Relatie met de Overheid 22 september 2005

Waarom keten productie Markt gericht productie Intensieve internationale concurrentie Imago Gezamenlijke belangen: Winst in de keten Angst voor afwijkingen en claims 22 september 2005

Verantwoordelijkheden in de keten Infrastructuur onderhouden Afspraken nakomen Prikkels geven en vernieuwingen delen 22 september 2005

Voordeel Onderneming winstgevend Onderneming aantrekkelijk Branche ontwikkeld zich In de markt blijven 22 september 2005

GMP+Certificering voor de onderlinge handel in diervoeder Primaire producenten Handel Trans- port Dier- houder Dier Ontvangen Bewaren Bewerken 22 september 2005

Certificering voor de afzet van dierlijke producten Slachterij Trans- port Ver- edeling Distributie Consumptie 22 september 2005

GMP+Certificering in de gehele keten 22 september 2005

Kwaliteit in de vee- en vleessector Hygiënecodes en HACCP slachterijen uitsnijderijen retail Kwaliteitsregelingen Varkens Rund Kalf Kip Ei Konijn Transport-regeling Veewaardig Veetransport SAMEN OP WEG NAAR BETER WERK 22 september 2005

Invloed op voedselveiligheid voor het primaire bedrijf medicijn water transport dier het erf adviseur dierenarts omgeving 22 september 2005

Belangrijk voor het primaire bedrijf VOER water medicijn transport dier het erf adviseur dierenarts omgeving 22 september 2005

IKB en diervoeder Inkoop bij GMP+ erkende bedrijven leveranciers beoordeling 4.6.2. GMP 01 Houdbaarheid en bewaaradvies Leveringsbewijzen Ingrediënten declaratie LNV-regeling Eigen teelt en buurmans teelt GMP-code Transport erkenning 22 september 2005

Belangrijkste argumenten voor de afnemers: Garanties door de “+”-eis (HACCP) Informatie bij het voer Recall Directie verklaring Ondersteuning van imago sector 22 september 2005

Welzijnscode en IKB-erkende Varkensslachterijen Barton Gade schaal (huid beschadigingen) Bloedstippen (bedwelming) Botbreuken (drijven) Vleeskwaliteit PSE/DFD (stress) TD(stress) DOS (stress) Volle magen 22 september 2005

Volle magen Stress factor bij transport Hygiëne risico bij het uitslachten Verlies van voeder 22 september 2005

SAMEN OP WEG NAAR BETER WERK 22 september 2005

Relatie met de Overheid Gids voor Goede praktijk Aantoonbaar Geborgd Gesanctioneerd Free riders: Overheidstaak goed: alternatieve routes toetsen fout: aanpakken schade aan de sector/voeder- en voedselveiligheid 22 september 2005

Redesign Informatie voor de afnemer Verantwoordelijkheid voor het product Gebruiksvriendelijker Medewerking van: College van Deskundigen van leverancier tot en met afnemer 22 september 2005

Vertegenwoordiging in CvDD Primaire productie Mengvoederindustrie Overige (diervoeder-) grondstoffen industrie Niet agrarische voortbrenging en handel Verwerkende industrie en distributie Transportsector (Pluim)veehouderij 22 september 2005

Taak van de vertegenwoordigers Gevraagd en ongevraagd advies Begeleiden van certificatiesysteem Aard en inhoud Methoden en frequentie van onderzoek Kwalificatie personeel Gebruik van het certificaat 22 september 2005

Colleges van Deskundigen. CvDD-PDV Diervoeder Colleges van Deskundigen * CvDD-PDV Diervoeder * CCvD-HACCP Levensmiddelen Structuur Vertegenwoordiging Rapportage Bijsturing 22 september 2005

CvDD-Structuur RvA Regelinghouder CvDD-PDV Bedrijven Certificerende instellingen CvDD-PDV Bedrijven 22 september 2005

CvDD-Vertegenwoordiging RvA Regelinghouder Certificerende instellingen CvDD-PDV Bedrijven Branche-organisaties 22 september 2005

CvDD-Rapportage RvA Regelinghouder CvDD-PDV Bedrijven Certificerende instellingen CvDD-PDV Bedrijven 22 september 2005

CvDD-Bijsturing RvA Regelinghouder CvDD-PDV Bedrijven Certificerende instellingen CvDD-PDV Bedrijven 22 september 2005

=Vertrouwen op het Bord RESULTAAT: Voedselveiligheid voor de mens Voederveiligheid voor het dier Goed imago voor de dierhouderij =Vertrouwen op het Bord 22 september 2005