Wat is Dutch design week

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Gemaakt door Odessa koorevaar
CROSSLAB SENSORY SHOPPING
De wereld draait door Uitzending De wereld draait Door.
Eindhoven. Glow is een festival in Eindhoven dat in het teken staat van licht. Het werd voor het eerst gehouden in Het is een openluchttentoonstelling.
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Gemaakt door: Idiophine, Ashwin, Acelya & Lynn M3a
Bezoek aan de Floriade. Onderzoeksvraag: benoem 3 trends die je ziet terug komen. Hoe worden deze trends toegepast? Trend 1: Gezondheid Er werd veel.
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
Glow Eindhoven.
Welke trends komen terug
 100 bezoekers  300 euro ophalen voor het goede doel  Weinig medewerking van eventuele sponsoren  Zeer goede sfeer  Alle kosten terug verdienen 
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Gaming Bezoek een LAN-party.  De reclames werden duidelijk in kaart gebracht. Op de hekken waarmee de verschillende ruimtes werden afgezet hingen spandoeken.
Beeld en Geluid museum Media park - Hilversum.
Carnaval Wat is de succes factor van carnaval?
Moderne Kunst.
Presentation Of Learning
One Last Tour ’12 ZiggoDome Amsterdam. Sfeerimpressie.
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
Hoofdstuk 4. Europa in beweging.
Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe HenkHenk™ Navigatiesysteem. De route wordt berekend…
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
The art of game design Hoofdstuk 20 en 21.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
GLOW 2011 Eindhoven, november GLOW 2011 Eindhoven is de “lichtstad”. Eindhoven is “design”. Die twee komen samen in het jaarlijkse GLOW festival.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
Concerti Fetti Bezoek een live-optreden van een voor jou niet voor de hand liggende artiest.
Glow Eindhoven Lichtfestival sinds 2006 een evenement waarmee de stad zich op een kwalitatieve en onderscheidende manier kon profileren op het gebied.
H. House of terror in Boedapest  Wat is het?  Wat verwachtte we er van ?  Wat hebben we geleerd?  Pluspunten  Minpunten.
Tekenen Kijk om je heen. Je komt het overal tegen!
Finish giro d'italia Middelburg Bezoek aan een sportief evenement.
Vocht en wielrennen. Begeleidend document Vocht en wielrennen Als ex- topsportster werd mij gevraagd om mijn ervaringen te vertellen op het gebied van.
BEDRIJVEN SAFARI. Games Microsoft en Playstation ‘Rocket Riot’ Playstation Home; reageren op vraag naar attributen Rondleiding Spellen testen.
Opdracht Bezoek een gamebeurs Lees recensies en geef daar een reactie op.
Sneeuwbal Festival. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Harry Potter Studios.
3FM Serious Request.
{ Premiere The Fast and the Furious 6. Wat zijn jou ervaringen? Wat zijn jou ervaringen? Opdracht.
MedMec01-2 Les schema per week
{ World of Warcraft. Wat zijn je verwachtingen? Wat is je ervaring? Wat is het verschil? Opdracht Opdracht.
Recensie met mijn commentaar.  Recensie: Nummers als ‘Blue Eyes’ en ‘Stars in My Eyes’ doen het goed. De unieke combinatie en originaliteit van de muziek.
De naam GLOW komt van alle lichteffecten en de projecttechnieken. De 6 e editie van GLOW, dat van 5 t/m 12 november 2011 in Eindhoven plaatsvond, heeft.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Hoe bereiken we Stadse Alleseters?. Kenmerken Stadse Alleseter jaar -Vrije tijd : uit eten, winkelen, terras, bioscoop -Zijn oververtegenwoordigd.
Cultureel en kunstzinnige vorming
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Hoofdstuk 1 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk Augustus 2015.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Mijn inspiratiebeelden. Voor de seminar Le menu de la mode, had ik een kledingstuk ontworpen van origami en bij dat kledingstuk heb ik ook een masker.
Annick, Amber, Ilsa en Melanie
Experimentele modevormgeving
Art& Design Leerjaar 1 Productvormgeving.
Art & Design Productvormgeving.
Wie, wat, waar en wanneer? Wie? Samen met Kim Goertz.
Transcript van de presentatie:

Wat is Dutch design week De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Nederland. Ongeveer 1.500 vormgevers uit binnen- en buitenland laten hun werk zien op het gebied van industrieel ontwerp, concept design, grafisch ontwerp, textiel & mode, ruimtelijk ontwerp, fooddesign en designmanagement & trends.

Opdracht ‘’Bezoek een festival met minimaal 5000 bezoekers en 3 verschillende podia. Area Innercity Area Strijp Area East Overige locaties door de stad Om alle bezienswaardigheden van DDW te zien heb je iets meer nodig dan een dag dus heb ik het tijdens mijn bezoek vooral gehouden in Area Strijp. Hier vond ik het klokgebouw indrukwekkend.

Klokgebouw Door heel Eindhoven heen is de Dutch Design Week te bewonderen, meer dan 1800 ontwerpers tonen hun werk. Aan een dag heb je niet genoeg om de overweldigende locaties, die tijdens deze week totaal zijn omgetoverd tot bruisende en verrassende hotspots, allemaal te kunnen bezoeken. Doordat er zoveel locaties zijn ben ik, met mijn projectgroep ‘apArt’, vooral bij Strijp-S gebleven. Het Klokgebouw. In het Klokgebouw was het design van de toekomst te zien, met de focus op industrieel design, ontwerpers en voor creatieve instellingen de kans hun visie op de toekomst van design te laten zien. Een ontwerp dat ik persoonlijk interessant vond was dat van SLEM, een onderwijsinstelling voor het vormgeven van schoenen. Hier waren eindexamencollecties met visies op de schoen van de toekomst zien. Combinaties van de gekste vormen en materialen waren hier door de studenten tot totaal buitenaards uitziende schoen ontwerpen gemaakt.

Succesfactor Dutch Design, letterlijk ”Nederlands ontwerp”, is een Engelstalige term voor industriële vormgeving (design) en vormgevers in Nederland. Dutch Design week refereert naar ‘onze’ eigen Nederlandse designers. Wat het Dutch Design nou zo goed maakt is het minimalistische, experimentele, innovatieve, onconventionele en een gevoel voor humor waar het design voor staat. De overvloed aan fantastische Nederlandse ontwerpers, in de breedste zin, maakt dat de Dutch Design Week zo ontzettend populair is. De reden dat het in Eindhoven gehouden wordt is niet geheel onverwachts. De vraag naar industriële en technisch hoogopgeleide ontwerpers werd alsmaar groter, en zo is uiteindelijk in 1955 de tegenwoordige Design Academy in Eindhoven ontstaan. Deze is gevestigd in De Witte Dame en vertegenwoordigd nog steeds een combinatie van design, wetenschap en industrie. Het werk van de Design Academy studenten wordt tentoon gesteld op de Graduation Show gedurende de Dutch Design Week.

Benoem 3 trends, hoe komen deze terug De kunstwerken die worden gemaakt voor DDW zijn gebaseerd op trends. Kunstenaars kijken naar wat actueel is en wat de bezoekers bezig houd. Er wordt in het dagelijks leven veel aandacht besteed aan de toekomst. Dit doen kunstenaars ook heel erg. Je ziet veel kunstwerken die op de toekomst gebaseerd zijn. Dit wekt veel interesse en nieuwsgierigheid op bij de bezoeker. DDW heeft veel te maken met ‘fashion’. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de maatschappij en een dagelijks onderwerp om je mee bezig te houden.

Recensie & je reactie daarop Spannende ideeën, baanbrekende experimenten en buitengewone samenwerkingen – Dutch design is zoveel meer dan een eerste indruk doet vermoeden. Dat is precies wat je gaat zien en ervaren tijdens Dutch Design Week. Met een duizelingwekkende hoeveelheid grenzeloze creativiteit van honderden gerenommeerde ontwerpers en jonge talenten, biedt ook de elfde editie van dit grote evenement weer tal van unieke inzichten in de nabije toekomst van design. Ik vind dat de recensie een goede omschrijving geeft de sfeer rondom DDW. Ik vind wel dat de recensie een beetje té positief is. Ik had ook zeker wat minpunten. Meestal kwam dit doordat het wat aan de saaie kant was en er niet veel interactie was met de bezoeker. Dit kan ook liggen aan mijn interesse voor kunst.