HOOP.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Ik wens je De kracht van god.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Discipelschap.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Zonde, de grootste vijand
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
De allergrootste liefde
Gebed om zegen.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
ontmoetingsdag Op 25 februari jl
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Vaderdag 2013.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Godsdienst 1 1.
Echt of nep?.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Verlangens van God.
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Gods aanwezigheid ontdekken
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
VREUGDE.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
JEZUS ZONDER HANDEN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Transcript van de presentatie:

HOOP

Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free, The wretched refuse of your teeming shore. Send these, the homeless, tempest-tossed to me, I lift my lamp beside the golden door! Emma Lazarus Vrijheidsbeeld New York

Ze wordt geschonken aan hen die zichzelf de middelen ertoe geven, Wat brengt ons bijeen over onze uiteenlopende opvattingen van het geloof heen? Spiritualiteit. Ze wordt geschonken aan hen die zichzelf de middelen ertoe geven, door in stilte in het gebed ruimte te maken voor Gods Geest die waait waarheen Hij wil. Dr. Guy Liagre (voorz. Verenigde protestantse kerk België)

Gebed Ik hoop op mensen die bergen verzetten, die door blijven gaan met hun kop in de wind. Ik bid om mensen die risico’s nemen, die vol blijven houden met het geloof van een kind. … naar Paul van Vliet

Sagrada Familia – Tegen alle ongeloof in oprijzend naar de hemel

Sagrada Familia: zuilen als bomen die tot de hemel groeien

Geschiedenis http://www.youtube.com/watch?v=SJ4W2VpqRjA&feature=player_detailpage We shall overcome, ontstaansgeschiedenis http://www.youtube.com/watch?v=130J-FdZDtY&feature=player_detailpage We shall overcome, toespraak M.L. King

Waar het visioen ontbreekt, verwildert het volk. Uitspraken Waar het visioen ontbreekt, verwildert het volk. (Spreuken 29:18) Hoop doet leven.

Vaclav Havel – Hoop Diep in onszelf dragen wij de hoop. Als dat niet het geval is, is er geen hoop meer. Hoop is een kwaliteit van de ziel en hangt niet af van wat er in de wereld gebeurt. Hoop is niet voorspellen of vooruitzien. Het is een gerichtheid van de geest, een gerichtheid van het hart, voorbij de horizon verankerd. Hoop in deze diepe en krachtige betekenis is niet hetzelfde als vreugde omdat alles goed gaat of bereidheid je in te zetten voor wat succes heeft. Hoop is ergens voor werken omdat het goed is, niet alleen omdat het kans van slagen heeft. Hoop is niet hetzelfde als optimisme. Evenmin de overtuiging dat iets goed zal aflopen. Wel de zekerheid dat iets zinvol is ongeacht de afloop, het resultaat.

Fahrenheit 451 http://www.youtube.com/watch?v=M9n98SXNGl8&feature=player_detailpage Hoop geeft kracht om het leven vorm te geven temidden van de hopeloosheid. Hoop die steunt op geloof is een nog grotere kracht http://www.youtube.com/watch?v=p3MiD_U4CHQ&feature=player_detailpage Joan Baez, Kumbaya

Bijbel Genesis 15:1-6 Abrams visioen Enige tijd later richtte de HEER zich tot Abram in een visioen: ‘Wees niet bang, Abram: ikzelf zal jou als een schild beschermen. Je loon zal vorstelijk zijn. ‘HEER, mijn God,’ antwoordde Abram, ‘wat voor zin heeft het mij te belonen? Ik zal kinderloos sterven, en alles wat ik bezit zal het eigendom worden van Eliëzer uit Damascus. U hebt mij immers geen nakomelingen gegeven; daarom zal een van mijn dienaren mijn erfgenaam worden. Maar de HEER sprak opnieuw tot hem: ‘Nee, niet je dienaar zal jouw bezittingen erven, maar een kind dat jijzelf zult verwekken. Daarop leidde hij Abram naar buiten. ‘Kijk eens naar de hemel,’ zei hij, ‘en tel de sterren, als je dat kunt.’ En hij verzekerde hem: ‘Zo zal het ook zijn met jouw nakomelingen. Abram vertrouwde op de HEER en deze rekende hem dit toe als een rechtvaardige daad. Uit: De Nieuwe Bijbelvertaling

Uitleg Abraham heeft niets anders om zijn vertrouwen op te baseren Dan de God die hij heeft leren kennen. De God die hem gezegd had: Trek weg uit je land en ga naar het land dat ik je zal wijzen. Daar woont hij, zonder familie, zonder zonen die hem ooit, volgens de belofte, tot een groot volk zullen maken. Maar deze God is voor Abraham een betrouwbare stem in zijn bestaan. Hij gelooft hem. Hij werpt het anker van zijn hoop - Dat hij ooit een zoon zal krijgen met Sara - uit in zijn God. Die is de vaste grond waarin die hoop zich hecht. En God rekent het hem tot gerechtigheid.

Vertaalslag De kern van oecumene is dat we elkaar herkennen als mensen die de roepstem van God gehoord hebben, Die het geloof in Hem vorm geven in hun leven De kern van de oecumene is dat we elkaar herkennen als broeders en zusters in de Heer naar wie genoemd zijn: Christus. Wij geloven dat deze ervaring de kerkgrenzen overstijgt En dat Gods Geest zelf wegen zal vinden om ons elkaar te laten ontmoeten in het grote huis van onze Vader. Zoals het zaad steeds opnieuw wordt gezaaid, zo mogen wij steeds weer en steeds anders vrucht dragen.

De verscheidenheid van menselijke wegen naar God is een zegen. Er bestaan wegen tot het heil die alleen God kent. Laten we er niet over twisten welke de beste of enig juiste weg is. Laten we niet twisten over de volheid van de waarheid en de heilsmiddelen. God heeft er meer van dan wij denken. Hij is de God van allen, een werkelijk oecumenische God. Prof. dr. Wacław Hryniewicz OMI

Maak me tot een werktuig van Uw vrede Heer, Maak me tot een werktuig van Uw vrede, Laat mij, waar haat is, liefde zaaien waar onrecht heerst, vergeving schenken waar twijfel is, vertrouwen waar teleurstelling is, hoop waar duisternis heerst, licht en waar droefheid is, vreugde brengen. http://www.youtube.com/watch?v=ZI1Gst7pEqc&feature=player_detailpage Fransiscus van Assisi

Uit de encycliek Spe Salvi van Benedictus XVI Terwijl de storm woedt, gooi ik mijn anker tot vóór de troon van God: levende hoop, die in mijn hart is …

Geloof, Hoop, Liefde “Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.“ 1 Corinthiërs 13: 13