Aanbidding in de aanbieding?!?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Christengemeenschap De Goede Herder
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Welkom in de samenkomst
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Psalm 25.
De Heer Jezus en Zijn discipelen voor Zijn lijden
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
9 maart 2014 Zoetermeer 1. 1 Van David. Een psalm. 2 Vurig verwachtte ik de HERE; toen neigde Hij Zich tot mij en hoorde mijn hulpgeroep, 3 Hij trok mij.
De Ben Adam Psalm 8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Verbonden … Van boven bekeken
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
WELKOM OP TOV!.
TOV! Openingsavond Thema:Wie is God ?.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom Getuigen zijn.
Zondag 15 juni 2014 middagdienst. Hartelijk welkom in deze dienst Voorganger:student L.J. Koopman Ouderling:Anne Geurtsen Organist:Wim Brunsveld.
God maakt zijn zegen waar 1.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Geen twijfel aan Gods zorg…
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Met handen en voeten geloven 1
Welkom.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Hoe kunnen wij vandaag Gods stem verstaan…
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Welkom in deze kerkdienst
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst
Vers 1 Lof zij den HEER, goed is het leven als 's Heren lof wordt aangeheven. Lieflijk en recht te allen tijde is 't onze God ons lied te wijden. Hij bouwt.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Welkom.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Voorganger:ds. Abma Welkom in deze dienst Schriftlezing:Handelingen 2:
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
Aanbidden is…. ‘ons geweten zuiveren door de heiligheid van God, ons verstand voeden met de waarheid van God, onze verbeelding inspireren door de schoonheid.
God spreekt recht in de kring van Goden....
Transcript van de presentatie:

Aanbidding in de aanbieding?!? Ezra evangelische gemeente Nijverdal 4 december 2011 Gert Visscher

Aanbidding in de aanbieding?!?

Aanbidding in de aanbieding?!? Psalm 115 1 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer, om uw liefde, uw trouw. 2 Waarom zeggen de volken: ‘Waar is die God van hen?’ 3 Onze God is in de hemel, hij doet wat hem behaagt. 4 Hun goden zijn van zilver en goud, gemaakt door mensenhanden. 5 Ze hebben een mond, maar kunnen niet spreken, ze hebben ogen, maar kunnen niet zien, 6 ze hebben oren, maar kunnen niet horen, ze hebben een neus, maar kunnen niet ruiken.  

Aanbidding in de aanbieding?!? 7 Hun handen kunnen niet tasten, hun voeten kunnen niet lopen, geen geluid komt uit hun keel. 8 Zoals zij, zo worden ook hun makers, en ieder die op hen vertrouwt.   9 Israël, vertrouw op de HEER – hun hulp is hij, hun schild – 10 huis van Aäron, vertrouw op de HEER 11 wie de HEER vrezen, vertrouw op de HEER – hun hulp is hij, hun schild.

Aanbidding in de aanbieding?!?   12 De HEER gedenkt en zegent ons, zegenen zal hij het volk van Israël, zegenen het huis van Aäron, 13 zegenen wie de HEER vrezen, van klein tot groot. 14 Moge de HEER u talrijk maken, u en uw kinderen. 15 Moge de HEER u zegenen, hij die hemel en aarde gemaakt heeft. 16 De hemel is de hemel van de HEER, de aarde heeft hij aan de mensen gegeven.

Aanbidding in de aanbieding?!? 17 Niet de doden loven de HEER, niet wie zijn afgedaald in de stilte, 18 wij zijn het, wij zegenen de HEER, van nu tot in eeuwigheid.   Halleluja!

Aanbidding in de aanbieding?!? DNA Bestemming Worden als…. Verandering

Aanbidding in de aanbieding?!? Wat is aanbidding? Worship = worthship De bevrijder wordt aanbeden Verandering door aanbidding

Aanbidding in de aanbieding?!? Levensveranderend?! God ontmoeten is jezelf leren zien in zijn ogen

Aanbidding in de aanbieding?!? " Aanbidden is: het bewustzijn verkwikken door God's heiligheid; de gedachten voeden met God's waarheid; de verbeelding reinigen met de schoonheid van God; het hart openen voor de liefde van God en de wil toewijden aan het doel van God. "

Aanbidding in de aanbieding?!? Misvattingen ‘Evangelisatie is belangrijker dan bijbelse aanbidding’ ‘Aanbidding is hetzelfde als zingen’   ‘Aanbidding is uitsluitend voor emotionele, spontane en muzikale mensen’ ‘Aanbidding hoort binnen de zondagmorgendienst’ ‘Jezus aanbidden te midden van zorgen of negatieve omstandigheden en gevoelens is overdreven en niet-realistisch’   ‘Kerken kunnen (niet) groeien in aanbidding’

Aanbidding in de aanbieding?!? Tot slot: Toegankelijkheid Intimiteit Integriteit