Fair Play Eerlijk spelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Welkom in de samenkomst
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
2008 jaar van Lucas 15 TERSCHUUR - Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk heeft 2008 uitgeroepen tot 'Lucas 15- jaar'.,,In 2008 willen we.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
WELKOM OP TOV!.
WELKOM TOV’ERS.
Welkom Getuigen zijn.
Vrijwel iedereen die aan sport doet, of heeft gedaan, kent wel de term fair play. Globaal kunnen we het fair play-beginsel omschrijven als 'het hanteren.
Thema voor vanavond is Gods leiding in ons leven en kiezen
Welkom op TOV! GOEDE VOORNEMENS??.  Afvallen…  Stoppen met roken…  Beter mijn best doen op school…  Minder ruzie maken thuis…  Invullen….  God.
Welkom op TOV!. De gemeente Bidden De gemeente De Christelijke gemeente Hoor je hierbij?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
VEG Geldermalsen De belofte(n) 12 mei 2013 Voorganger C.H. Zondag.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Afhankelijkheid is een keuze
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
Welkom bij de gemeenteavond over evangelisatie
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
De nieuwe levenswandel Efeze
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
ETEN & DRINKEN Urk.
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
THEMA VOOR VANAVOND IS: GA VOOR GEZOND! GEZONDE LEVENSSTIJL
VASTEN.
Als een kind.. Die niet altijd weet wat hij denkt Die niet altijd weet wat hij wil Die niet altijd weet wat hij voelt.
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 105: 1, 2 Schriftlezing: Lucas 9 : Tekst: Lucas 9 :
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
Delen van Jezus lichaam
Wat doe jij met je leven? Psalm 1.
Transcript van de presentatie:

Fair Play Eerlijk spelen Sport

Sport en alles wat daarbij hoort Ook in bijbelse zin is waar we vanavond over willen nadenken

We gaan eerst Bidden

Kan dat fanatieke ook doorslaan denk je? Wie van jullie sport er? Wat voor sport zoal? Wie is er mega fanatiek? Kan dat fanatieke ook doorslaan denk je?

We zochten wat op internet

Ajax supporter valt van tribune Trainingskamp vitesse Grensrechter nieuwenhuizen doodgeslagen Is sport dan alleen maar negatief?

Wat lezen we in de bijbel? We Kwamen uit op het woord LENIG dit heeft alles met sport te maken maar…… Deze letters staan voor: L = Lichaamsverzorging E = Eerlijk N = Nette taal I = Ijverig G = Gezamenlijk

Lichaamsverzorging L we lezen 1 Korinthe 6:19+20

Lichaamsverzoring 19 Of weet u niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, Die in u is en Die u van God hebt ontvangen, en dat u niet van uzelf bent? 20   U bent immers duur gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn.

Eerlijk E we lezen Spreuken 21:21

Eerlijk 21 Wie gerechtigheid en goedertierenheid najaagt, vindt het leven, rechtvaardig- heid en eer.

Nette taal N we lezen Spreuken 21:23

23 Wie zijn mond en zijn tong bewaart, Nette taal 23 Wie zijn mond en zijn tong bewaart, bewaart zichzelf voor benauwdheden.

Ijverig I we lezen Spreuken 21:25

23       Wie zijn mond en zijn tong bewaart, bewaart zichzelf voor benauwdheden. Ijverig 25 Het verlangen van een luiaard zal hem doden, want zijn handen weigeren te werken.

Gezamenlijk G we lezen 1 Korinthe 12:14-16

23       Wie zijn mond en zijn tong bewaart, bewaart zichzelf voor benauwdheden. Gezamenlijk 14 Want ook het lichaam bestaat niet uit één lid, maar uit vele. 15 Als de voet zou zeggen: Omdat ik geen hand ben, ben ik niet van het lichaam, is hij daarom dan niet van het lichaam? 16 En als het oor zou zeggen: Omdat ik geen oog ben, ben ik niet van het lichaam, is het daarom dan niet van het lichaam? 17 Als het hele lichaam oog was, waar zou het gehoor zijn? Als het hele lichaam gehoor was, waar zou de reuk zijn? 18 Maar nu heeft God de leden, elk van hen afzonderlijk, in het lichaam een plaats gegeven zoals Hij gewild heeft. 19 Als zij alle één lid waren, waar zou het lichaam zijn? 20 Nu echter zijn er wel veel leden, maar is er slechts één lichaam. 21 En het oog kan niet zeggen tegen de hand: Ik heb je niet nodig, of vervolgens het hoofd tegen de voeten: Ik heb jullie niet nodig.

23       Wie zijn mond en zijn tong bewaart, bewaart zichzelf voor benauwdheden. Gezamenlijk 22 Ja, meer nog, de leden van het lichaam die de zwakste schijnen te zijn, zijn echter juist zeer noodzakelijk. 23 En aan de leden van het lichaam die wij als minder eervol beschouwen, verlenen wij groter eer en onze oneerbare leden krijgen een grotere eer. 24 Onze eerbare leden echter hebben dat niet nodig. Maar God heeft het lichaam zo samengesteld, dat Hij aan het lid dat tekortkomt, groter eer gaf, 25 opdat er geen verdeeldheid in het lichaam zou zijn, maar de leden voor elkaar gelijke zorg zouden dragen. 26 En als één lid lijdt, lijden alle leden mee. Als één lid eer ontvangt, verblijden alle leden zich mee.

Gele en Rode Kaarten GEEFT JEZUS DIE OOK

WE ZINGEN PSALM 108 VERS 1 Mijn hart, o Hemelmajesteit, Is tot Uw dienst en lof bereid. 'k Zal zingen voor den Opperheer; 'k Zal psalmen zingen tot Zijn eer. Gij, zachte harp, gij schelle luit, Waakt op; dat niets uw klanken stuit'; 'k Zal in den dageraad ontwaken, En met gezang mijn God genaken.

WELZALIG DE MAN DIE NIET WANDELT Welzalig de man die niet wandelt, in de raad der goddelozen Die niet staat op de weg der zondaars, noch zit in de kring der spotters Maar aan des Heren wet, zijn welgevallen heeft, en diens wet overpeinst, bij dag en bij nacht

WELZALIG DE MAN DIE NIET WANDELT Want hij is, als een boom geplant aan waterstromen die zijn vrucht geeft op tijd, welks loof niet verwelkt Alles gelukt

WELZALIG DE MAN DIE NIET WANDELT Welzalig de man die niet wandelt, in de raad der goddelozen Die niet staat op de weg der zondaars, noch zit in de kring der spotters Maar aan des Heren wet, zijn welgevallen heeft, en diens wet overpeinst, bij dag en bij nacht Want hij is, als een boom, geplant aan waterstromen die zijn vrucht, geeft op tijd, welks loof niet verwelkt Alles gelukt (2x)

Volgende week iedereen om 17.30 uur aanwezig Mededelingen Volgende week iedereen om 17.30 uur aanwezig