Melden voorvallen aan ABL door Schiphol Nederland BV.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Analyse van incidenten
Advertisements

van verdragsbepalingen
Werkvergunning nu: veiligwerkvergunning
Bestelprocedure GIDP – Katholiek Secundair Onderwijs Regio Mechelen.
Analyseren van hinderklachten Gunther Van Broeck Annemie Wynands.
VCA HOOFDSTUK 3 ONGEVAL.
7 juli 2014 NTA Quiz Wat weet u van de NTA?. 7 juli Eén van de kernonderdelen van een VMS is… een rapportagematrix een risico-inventarisatie.
Stafadviseur patiëntveiligheid Atrium mc
FLIGHT SAFETY
Risico’s en gevaren van techniek
Veilige Publieke Taak Veiligheidsregio Hollands Midden
Beroepsgeheim in de Bijzondere Jeugdbijstand Antwerpen, 14 oktober 2008 Beroepsgeheim: we zwijgen erover?! Axel Liégeois K.U.Leuven – Broeders van Liefde.
Verbrandingstoestellen werkend met bio-ethanol
Infra Services halveert aantal incidenten met kabelselectie
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Wat doen we als we willen dat mensen ook effectief gebruiken wat ze leerden Peter Samyn,
Een gestructureerde manier van rapporteren en analyseren
Veiligheidscommissie
Kennisnetwerk in de procesindustrie
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de Belgische ziekenhuizen anno 2008 Rapportage over.
Paperless Douane en Accijnzen
De Patiëntenrichtlijn
Betrouwbaarheidstypologie
Hoofdstuk 2 Beginselen van de EG. Taken EG: Het instellen van een gemeenschappelijke markt (= interne markt), dat wil zeggen één enkele binnenmarkt. Het.
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
Deel 1 Het managen van mensen en organi-saties.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
1 juni 2010 Verdiepingsdag Toezicht Integraal Toezicht nu en in de toekomst.
CASE VDAB: Als een vonkje vuurwerk wordt …
Patiëntveiligheid VIM in de praktijk
Vragenlijst ketencoördinatoren
Prospectieve Risico Inventarisatie
VERDERE OPVOLGING VAN DE VEILIGHEID
Ch SAFETY, ACCIDENTS AND HUMAN ERROR, p An Introduction to Human Factors Engineering C. Wickens, S. Gordon & Y. Liu, 1997 Introduction to.
© de vries business consultancy, 2008
Airspace infringements LVNL-perspectief
Herman Nys Directeur CBMER KULeuven.  Wet 28 mei 2002 (BS 22 juni 2002)  Wet van 10 november 2005 tot aanvulling van W. 28 mei 2002 met bepalingen over.
De rol van de OR bij incidenten en onderzoek
KB’s van 9 en 19 maart Lichte ongevallen Bijscholing hulpverleners
SCIENTIFIC INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH CLINICAL BIOLOGY DEPARTMENTDr. ANNE VAN NEROM Rol van de Bevoegde Overheid bij incidenten.
De juridische context van de digitale factuur.
Klikdemo: CRM maken van contactmomenten en werkafspraken Versie: Academie Werkbedrijf Doel klikdemo In deze klikdemo leer je hoe je contactmomenten.
Recordkeeping - in 7 stappen naar een digitaal archief
“Veilig werken langs de weg”
ARB(eids)O(mstandigheden
H.1 Veiligheid AOC Oost.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), zoals deze er uit ziet na de wijziging.
Werkgroep Monitoring Haal het onderste uit de “kan” (lees: MPM4ALL)
Risico Inventarisatie & Evaluatie (RIE) bij - een tussenstand - 1.
Chemelot Site Permit B.V. 1 Afdeling/plant Datum Korte omschrijving incident.
GELEKT, WAT NU? HET MELDINGSPROCES. WORKSHOP - PROGRAMMA TE BEANTWOORDEN VRAGEN DEZE MIDDAG WAT IS EEN DATALEK? ERVARINGEN? CASE: GELEKT, WAT NU? HET.
Hergebruik|29 oktober 2015 Hergebruik Workshop. Hergebruik| 29 oktober Hergebruik Archiefwet 1995 Artikel 2b. Hergebruik 1. Onder gebruik in de.
Meldplicht datalekken en Algemene verordening gegevensbescherming (achtergronden en verplichtingen) Mr. Dr. Anne Wil Duthler Advocaat en senator, voorzitter.
Vca 1-21 BASISVEILIGHEID (VCA) LES ONGEVALLEN. vca 1-22 Van Theorie naar Praktijk Risico definitie: De mate van waarschijnlijkheid dat een bepaald ongewenst.
VCA VOL Hoofdstuk 7 Managementsysteem en certificatie: het fundament van VCA 1.
Klokkenluidersregeling Actan adviseurs & accountants
De sociale wijkteams in Leiden
Grip op veiligheid en risico’s op de werkplek en het voorkomen van verzuim Hoe zorg ik voor een goed beleid om (financiële) risico’s van veiligheid zoveel.
Klachtenregeling Actan adviseurs & accountants
B-VCA / VOL-VCA © PBNA. Niets uit deze presentatie mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van PBNA.
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
Slimme kleinverbruik meters E+G
Meldcode Kindermishandeling
Mr. I.W. van Osch 360|Advocaten
Privacy in het Caribisch deel van het Nederlandse Koninkrijk
Rekenspecialist bijeenkomst 2
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
MTO met TOM – Trots Op Mijn Werk.
Verwerken goederenstroom 1
Kennisbank Veilig werken
Toolbox Meldingen ongevallen
Transcript van de presentatie:

Melden voorvallen aan ABL door Schiphol Nederland BV. Datum 22-03-2013 Melden voorvallen aan ABL door Schiphol Nederland BV. A/SSE/AAO Team Incidentenonderzoek

Achtergrond info ASIS staat voor: Airside Safety Information System Aan Airside is een team van circa 23 Airside Authority Officers gestationeerd in continudienst die de goede orde en veiligheid bewaakt. Zij zorgen voor de registratie in ASIS.

Achtergrond info Waarom registreren? Amsterdam Airport Schiphol is, als exploitant van het luchthaventerrein, verantwoordelijk voor het toezien op de goede orde en veiligheid op het luchthaventerrein. Om deze taak te kunnen uitvoeren is betrouwbare managementinformatie noodzakelijk.

Achtergrond info Doel? Doelmatig en doelgericht sturen op o.a. veiligheid en milieu. Hoe? Het registreren van kwalitatieve en kwantitatieve informatie op een consequente en eenduidige manier.

Wat wordt geregistreerd in ASIS Soorten voorvallen Veiligheid (RGO&V); - Overtredingen - Incidenten veiligheid Milieu (Wm beheer, WVO); - Overtredingen - Incidenten - Lekkages (incl. digitaal melden aan overheid).

Wat wordt geregistreerd in ASIS Vanuit de Schipholregels is verplicht gesteld dat alle voorvallen van welke aard dan ook gemeld dienen te worden aan de Exploitant. In de ASIS database staan geregistreerde voorvallen welke daadwerkelijk zijn gemeld en / of welke zijn geconstateerd door de Airside Aurhority Officers van Airside Operations. De dataset geeft een afspiegeling van wat aan Airside heeft gespeeld en is een top(je) van de beroemde ijsberg.

Wat wordt geregistreerd in ASIS ASIS bezit niet alle voorvallen

Feiten vastleggen Afhankelijk van soort/type voorval - datum - incidenttype - locatie - weer - oorzaak - omschrijving - verklaring - bedrijf- & persoongegevens - voer- & vliegtuig (CISS) - aard betrokkenheid (veroorzaker/getuige ed.) - naam invoerd(st)er - alarmfase - enz.

Feiten vastleggen Voorwaarde: Afschermen van persoons- en incidentgegevens

Plan-Do-Check-Act Monitoren wat er gebeurt Acties uitzetten, bewaken, terugkoppeling ontvangen

Melden aan het ABL RICHTLIJN 2003/42/EG VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 13 juni 2003 inzake de melding van voorvallen in de burgerluchtvaart Het doel van deze richtlijn is bij te dragen tot verhoging van de luchtverkeersveiligheid door ervoor te zorgen dat voor de veiligheid relevante informatie wordt gemeld, verzameld, opgeslagen, beschermd en verspreid. Het enige doel dat met de melding van voorvallen wordt beoogd, is ongevallen en incidenten te voorkomen en niet de schuld of aansprakelijkheid vast te stellen.

Wat wordt er gemeld aan het ABL Wat: een operationele onderbreking, defect, fout of andere onregelmatigheid waardoor de vliegveiligheid wordt of kan worden beïnvloed, maar zonder ongeval of ernstig incident (hierna „ongeval of ernstig incident”) in de zin van artikel 3, onder a) en k), van Richtlijn 94/56/EG, tot gevolg; Anonimiseren: het verwijderen uit ingediende meldingen van alle persoonlijke bijzonderheden met betrekking tot de melder en van technische bijzonderheden die ertoe kunnen leiden dat de identiteit van de melder, of derden, uit de informatie wordt opgemaakt

Hoe wordt er door AAS gemeld aan ABL 1.Op basis van RICHTLIJN 2003/42/EG VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 13 juni 2003 inzake de melding van voorvallen in de burgerluchtvaart, worden voorvallen in de afgelopen 72 uur, individueel gemeld. 2.In een weekoverzicht worden er nog Pro Forma meldingen gemeld.

Middels Word en Exell Weekoverzicht met daarin: Veiligheidsincidenten Veiligheidsovertredingen Lekkages

Middels Word en Excel