FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De stages die voorafgaan aan een tewerkstelling
Advertisements

Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Sociale dienst Liliane Moons
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
Motivering van het ontslag
Strategisch Actieplan Werkgelegenheid Eeklo. I. Waarom het Strategisch Actieplan Werkgelegenheid Eeklo ?
Deeltijd-WW in bouw en hout De regels, de kansen en de risico’s voor werknemers September 2009.
Vereenvoudiging Banenplannen Stand van Zaken Mei 2010.
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
SUBROGATIE Aon Risk Services.
"Beter samen leven: 10 jaar recht op maatschappelijke integratie, 10 jaar POD MI" – 13 december 2012 Atelier nr. 7 gewijd aan het "Recht op werk".
Werkgroep activering 12 mei 2010.
1 De uitkeringstrekkers van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW’s in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Wetsvoorstel Vrijwilligerswerk/leefloon Werkgroep activering 4/7/11.
Het regeerakkoord van 1 dec Werkgroep activering 20 januari 2012.
Stromen tussen werkloosheid en OCMW. Sanctiebeleid van de RVA “een uitkeringsgerechtigde moet tijdens zijn werkloosheidperiode een aantal verplichtingen.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 7 juli 2012.
Activering,… een inleiding Julien Van Geertsom, Voorzitter van het Directiecomité van de POD Maatschappelijke Integratie VVSG, 26 november 2009.
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
OCMW’s en activering, een discussie van binnenuit OCMW Leuven.
3 Arbeidsrecht en de arbeidsovereenkomst
Opvolgingsinstrument activeringen Werkgroep activering 22 september 2010 Alexandre Lesiw.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Evaluatie van de sensibiliseringsacties van de OCMW's Engender asbl.
Doorstromingsstages. Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit.
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
FAQ Activering – Nieuws. Vraag Kan men aanspraak maken op werkloosheidsuitkeringen wanneer de tewerkstelling in het kader van een programma voor wedertewerkstelling.
De stages die voorafgaan aan een artikel 60§7. Context Werkgroep 22 september 2010 Besluiten : Bevoegdheden POD MI Geen nieuwe reglementering Geen wijziging.
Werkgroep Activering - 13 september Stand van zaken.
Inleiding Algemene beleidsverklaring van 1 december 2011 Overdracht van bevoegdheden van de federale overheid naar de deelstaten Doelstelling: zorgen voor.
Kwartaalpublicatie POD Maatschappelijke Integratie Persconferentie 31 januari 2014.
Partnerschapsovereenkomst - Nieuws. De omzendbrief Op 7 december verstuurd naar de Beleidscel Aanvraag om praktische informatie Teruggestuurd op 18 december:
De uitkeringsgerechtigden van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW's in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 11 oktober 2012.
CAO PEM ~ Kansen op de arbeidsmarkt 1.1 vroegtijdig vertrek - Claeys - Geldelijke voordelen sociaal plan (Sluitingspremie, bovenwettelijke.
Besturen kost geld Mogelijkheden en knelpunten op vlak van subsidiëring van personeel van lokale besturen 27 mei 2010.
Atrikel: 05/03/2012 Mega-proces tegen sociale fraude.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Motivering van het ontslag.
Sanne Deweerdt 1BaSWA  Waar? Zorghotel Heilig Hart te Kortrijk  Wat? Introductie nieuw personeel optimaliseren  Hoe? Via powerpoint  Wie? Nieuw poetspersoneel.
AFGESTUDEERD? WERKZOEKEND?
(SLOT)EVENT WIN² 10 OKTOBER 2013 LEUVEN Algemene Inleiding Frank Vandenbroucke.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Nieuwe opzeggingstermijnen.
Werkgroep activering 27/6/2014. Context Verschuiving focus activeringsbeleid POD –van professionele nr sociale activering en sociale innovatie Colloquium.
Werkgroep activering 27 juni Agenda -Beste praktijk : KB 500€ door OCMW Jette (uitstel van vergadering van 21 maart) -Uitvoering van de omzendbrief.
Meetinstrument Professionele & Sociale Activering Werkgroep sociale activering 28/11/2014.
Risicoanalyse van de elektrische installatie
Doelgroepenbeleid. 6 de SHV: waar staan we? Moeizaam politiek akkoord Omgezet in Bijzondere Wetten Overheveling: bevoegdheden (juli 2014); middelen (jan.
“Digi-bord toepassing sollicitatietraining” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Tom, Trainer.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Overleg Vlaams banenpact Comité Vlaams ABVV - 24/03/2015.
Weg met vooroordelen, leve de voordelen! Samenwerking met sociale economie roept soms vooroordelen op, die in bepaalde sectoren hardnekkig blijven bestaan.
IBO Individuele beroepsopleiding. DE IBO Individuele beroepsopleiding Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming: - opleiding van de CURSIST in de.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Informatiebijeenkomst Agrarisch Groen Private aanvulling WW en WGA: wat en hoe? Albert Smolenaers Woerden, 9 juni 2016.
VERHOOGDE STAATSTOELAGE Focus op sociale activering.
WELKOM DICOS 1 JULI Verloven: wijzigingen Belangrijk! Op 1/9/2016 verandert niets Op 2/9/2016 komt zorgkrediet en kunnen bepaalde loopbaanonderbrekingen.
Tewerkstellingsmaatregelen
WELKOM Werkgroep Activering 28 juni 2016
Gedeeltelijke werkhervatting na arbeidsongeschiktheid
Doelgroepenbeleid Beleidsgroep 18/10/2016.
Werkgroep activering 2 april 2015.
Tijdelijke Werkervaring (TWE)
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
PWA / art 60§7 / tijdelijke werkervaring
Adviserend geneesheer:
Transcript van de presentatie:

FAQ Activering – Nieuws

WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?

WINWIN Vanaf is het zogenaamde WIN-WIN Activa-plan in werking getreden. Anti-crisis maatregel : voor 2010 en 2011 Het gaat om verhoogde werkuitkeringen aan bepaalde categorieën van werkzoekenden tijdens hun werkhervatting. Deze verhoogde uitkering wordt aan de werknemer betaald door de RVA. De doelgroepen : -laaggeschoolde -26jarigen, -50plussers -personen die minstens 1 jaar en maximum 2 jaar werkloos.

WINWIN → 26 jarige OCMW-gerechtigden komen ook in aanmerking voor het win-win Activaplan. De werkuitkering wordt uitbetaald door RVA en niet door het OCMW. Zoals al initieel voorzien in de maatregel win-win, loopt deze af op Nieuwe werkgevers kunnen dus geen werknemers meer in dienst nemen na met de voordelen van deze maatregel.

WINWIN •De algemene regeling Activa blijft verder bestaan. •Om de overgang van win-win naar de gewone regeling Activa te begeleiden, wordt nu voorzien dat tewerkstellingen met de voordelen van win-win worden gelijkgesteld met periodes van inschrijving als niet werkende werkzoekende. Op die wijze kan een werknemer die werkloos zou worden na een tewerkstelling win-win, gemakkelijker voldoen aan de algemene Activavoorwaarden.

Geschorst door de RVA Kan een persoon die geschorst is door de RVA geactiveerd worden met toepassing van artikel 60§7 van de organieke wet op de OCMW’s van 1976 ?

Geschorst door de RVA Ja Voorwaarden Recht op Maatschappelijke Integratie. De toepassing van artikel 60§7 heeft in dit kader 2 doelstellingen : a) indien de geschorste persoon een stage moet doorlopen zodat de schorsing opgegeven zou worden, dan kan deze persoon een aantal dagen presteren binnen een bepaalde referentieperiode. Na deze periode is deze persoon terug sociaal verzekerd. De persoon kan (terug) genieten van volledige sociale uitkeringen. De periode van artikel 60§7 wordt beschouwd als een stage. b) indien de geschorste persoon in het kader van zijn sanctie geen stage moet doorlopen, dan kan het OCMW ervoor opteren om de persoon aan het werk te zetten met toepassing van art.60§7. In dit geval heeft deze activering tot doel de cliënt een werkervaring aan te reiken, wat het risico op een nieuwe schorsing zou moeten voorkomen

Wachtuitkering Kan een OCMW iemand tewerk stellen met toepassing van artikel 60§7 die wachtuitkering krijgen van de RVA ?

Wachtuitkering Ja. Het OCMW kan een jongere tewerk stellen met toepassing van artikel 60§7 voor de duur die noodzakelijk is om gerechtigd te worden op een volledige werkloosheidsuitkering op basis van tewerkstelling. Gedurende heel deze periode blijft de toelage verschuldigd.

Verhoogde staatstoelage Kunnen bestaande werknemers, aangeworven met toepassing van artikel 60§7 waarvoor de normale staatstoelage geldt, vervangen worden door werknemers waarvoor de verhoogde staatstoelage geldt ?

Verhoogde staatstoelage Artikel 4 KB 11 juli 2002 tot toekenning van een verhoogde staatstoelage voor specifieke initiatieven, gericht op sociale inschakeling, binnen de sociale economie. Bijkomende tewerkstelling •het moet gaan om nieuwe aanwervingen voor het OCMW •het moet gaan om bijkomende aanwervingen eveneens binnen de context van het sociale economie-initiatief.

Verhoogde staatstoelage De overgang van een "klassieke" tewerkstelling met toepassing van artikel 60§7 naar een tewerkstelling waarvoor de verhoogde staatstoelage geldt, zal echter enkel kunnen overwogen worden wanneer het OCMW tegelijkertijd een bijkomende aanwerving doet om de persoon die tewerkgesteld was in het kader van het "klassieke" artikel 60§7 te vervangen.