Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Ik wens je De kracht van god.
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
“Ik ben een spiritueel mens” - Terrell Owens Ik word vermoeid van niet-godsdienstige types die het woord “spiritueel” overmatig gebruiken. (En ik ben.
Wauwww TOV! Dat er bent jij TOV ! Geloof en gevoel.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
Fair Play Eerlijk spelen
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Welkom.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Verbonden.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Psalm 139: 13 U was het die mijn nieren vormde,
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM TOV’ERS.
Welkom op TOV!.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
God zegent je zodat je zult heersen 1.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Het is volbracht Mt. 26:31-56 Amerongen 2011 Philip Nunn.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Welkom op TOV!.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Ik wil jou van harte dienen
16 nov Rotterdam. Paulus & het toekomstig oordeel... hel en verdoemenis dwaling nr. 1: hel en verdoemenis  karikatuur van gerechtigheid  geen.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de samenkomst
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
“de liefde van God”.
OPSTANDING de levende boodschap deel 2: ‘evangelist’ n.a.v. Hand. 17: juni 2015 R.Rausch © Serie: Wandelingen door Handelingen Evangelische Baptistengemeente.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Paulus op reis Handelingen 17. Paulus in Athene 25 Hij wordt ook door mensenhanden niet gediend alsof Hij iets nodig heeft; Hij Zelf geeft aan allen.
18 februari 2016 Katwijk Paulus in 'Handelingen'.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Paulus op reis Handelingen 17. Paulus in Athene Athene, godin van de wijsheid de wetenschap en de oorlog.
Beelddragers van de onzichtbare God
Les 2 Geloven in… Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Welkom op TOV!

bidden

Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’

Hoe belangrijk is God voelen/ervaren? Is het Nodig voor je geloof? Veilig GEliefd blij zeker tevreden gelukkig heilig warm bang klein Boeiuh! Geloof = voelen/ervaren?

Handelingen En Paulus, die midden op de Areopagus stond, zei: Mannen van Athene! Ik merk dat u in alle opzichten zeer godsdienstig bent. 23 Want toen ik de stad doorging en uw heiligdommen bekeek, trof ik ook een altaar aan waarop het opschrift stond: AAN EEN ONBEKENDE GOD. Deze dan, Die u dient zonder dat u Hem kent, verkondig ik u. 24 De God Die de wereld gemaakt heeft en alles wat daarin is, Deze, Die een Heere van de hemel en van de aarde is, woont niet in tempels die met handen gemaakt zijn.

Handelingen En Hij maakte uit één bloed heel het menselijke geslacht om op heel de aardbodem te wonen; en Hij heeft de hun van tevoren toegemeten tijden bepaald, en de grenzen van hun woongebied, 27 opdat zij de Heere zouden zoeken, of zij Hem misschien al tastend zouden mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons.

Handelingen Wij nu, die van Gods geslacht zijn, moeten niet denken dat de Godheid gelijk is aan goud, zilver of steen, een product van de kunstzinnigheid en gedachten van een mens. 30 God dan verkondigt, met voorbijzien van de tijden van de onwetendheid, nu overal aan alle mensen dat zij zich moeten bekeren, 31 en wel omdat Hij een dag vastgesteld heeft, waarop Hij de wereld rechtvaardig zal oordelen door een Man Die Hij daartoe aangesteld heeft. Daarvan heeft Hij aan allen het bewijs geleverd door Hem uit de doden te doen opstaan.

Wat lezen we? • Streven naar gevoel/ervaring, kan ‘afgod’ worden: je maakt een bepaald beeld van God, eigen ideeën over hoe Hij moet zijn (vers 23/24: heiligdommen/altaren/tempels die zelf gemaakt zijn). • God is niet te vangen in bepaalde gevoelens of ervaringen, daar is Hij veel te groot voor (vers 29: wij nu, die van Gods geslacht zijn, moeten niet denken dat de Godheid gelijk is aan … gedachten van een mens) • God heeft alles gemaakt, daarom is Hij heel dichtbij en ís Hij er gewoon, ook al voel je Hem niet of past het niet in jouw beeld/gevoel

Wat lezen we? • God wil dat we Hem zoeken (vers 27: opdat zij de Heere zouden zoeken) En we weten: wie zoekt, die vindt! (Mattheus 7:8/Lukas 11:10)

Handelingen En Hij maakte uit één bloed heel het menselijke geslacht om op heel de aardbodem te wonen; en Hij heeft de hun van tevoren toegemeten tijden bepaald, en de grenzen van hun woongebied, 27 opdat zij de Heere zouden zoeken, of zij Hem misschien al tastend zouden mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons.

Wat lezen we? • God wil dat we Hem zoeken (vers 27: opdat zij de Heere zouden zoeken) En we weten: wie zoekt, die vindt! (Mattheus 7:8/Lukas 11:10) • Hij roept ons op tot geloof (niet tot gevoel) (vers 30: God verkondigt overal aan alle mensen dat zij zich moeten bekeren)

Is gevoel dan verkeerd? Nee! • God heeft ons geschapen mét gevoel. • Denk bijvoorbeeld maar aan de vrucht van de Geest: liefde, blijdschap, vrede, geduld… • We kunnen echter niet afgaan op gevoel. Het is onbetrouwbaar omdat het door meer zaken wordt beïnvloed en soms tegen de Bijbel in gaat. • Bijvoorbeeld: je voelt je alleen. Je bent echter nooit alleen, de Bijbel zegt: ‘Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten’ (Hebreeen 13:5)

(heils)feiten I Geloof I GEvoel Zoek God, richt je leven op Hem en Zijn Woord, geloof ‘gewoon’ dat het waar is, en vertrouw dat Hij zich op die manier en op Zijn tijd zal laten ervaren!

Geloven = ‘Zeker weten en vast vertrouwen’ (H.C. op basis van Bijbel) ook als je Hem niet ervaart en soms zelfs dwars tegen je gevoel in.

Psalm 2:7 Welzalig zij, die, naar Zijn reine leer, In Hem hun heil, hun hoogst geluk beschouwen; Die Sions Vorst erkennen voor hun HEER; Welzalig zij, die vast op Hem betrou-wen

Als een hert dat verlangt naar water, Zo verlangt mijn ziel naar U. U alleen kunt mijn hart vervullen, Mijn aanbidding is voor U. U alleen bent mijn Kracht, mijn Schild. Aan U alleen geef ik mij geheel. U alleen kunt mijn hart vervullen, Mijn aanbidding is voor U.

Mededelingen • Volgende week: babyshow