Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het zorgsysteem en de 1-zorgroute
Advertisements

Mediërend leren op bs. Theresia
basisinformatie voor ouders en schoolteams mei 2013
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
De historie & de toekomst
De Van Damschool in ontwikkeling
Onderwijsbehoeften en Schoolprofiel.
‘t Schrijverke Zoetermeer
Onderwijs passend maken met behulp van handelingsgericht werken Studiedag 13 oktober 2009 SWV Delft - Pijnacker.
Co -Teaching Praktisch, actief middel in de klas voor het vergroten/versterken van het handelingsrepertoire van de leerkracht.
Werken naar onderwijsbehoeften
passend onderwijs en zorg voor de jeugd
WSNS Passend Onderwijs Stappenplan
‘WERKEN MET EEN ONTWIKKELINGS PERSPECTIEF’
Swv V(S)O Eemland Baarns Lyceum 14 oktober 2013.
Passend Onderwijs Noord-Limburg November 2013
Swv V(S)O Eemland Voorlichting medezeggenschapsraden
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Zorgtoewijzing van hulpvraag tot nazorg
Handelingsgericht werken als schakel naar passend onderwijs
Studie2daagse directies Unicoz 15 en 16 november 2012 Communicatie, ouderbetrokkenheid, educatief partnerschap een ideale combinatie voor.
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
De kern van het arrangeren
Kennisgroep Kwaliteit evalueren van kwaliteit sturen op kwaliteit
Leerlingenzorg op basisschool Los Hoes
Van harte welkom namens
TOM keurmerk Marius Berendse.
1zorg-route.
Passend Onderwijs Wat verstaan we onder Passend Onderwijs?
Handelingsgericht werken
Van speciaal naar regulier onderwijs: een hele overstap!
Hartelijk welkom 13 juni 2013.
TAC. 1.Voorzitter 2.Vertegenwoordiging primair onderwijs (sbao) 3.Vertegenwoordiging SO cluster 3 4.Vertegenwoordiging SO cluster 4 Per bespreking 5.Wisselende.
Doelen, ambities en werkwijze Passend Onderwijs
“Ontwikkeling van hoogbegaafde leerlingen en schoolse kenmerken”
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
23 september 2014.
Presentatie Executieve functies
Ouderavond verwijzingen vervolgonderwijs.  Welkom  Passend Onderwijs  Verwijzingsprocedure  Mogelijkheden verwijzing - SBO (Speciale Basisschool)
Passend onderwijs maak(t) het mogelijk
Cursus Handelingsgericht Werken
‘Passend Onderwijs’. Gezamenlijke opdracht regulier en speciaal onderwijs. Herverdeling:  Ondersteuning  Middelen Eigen beleid in de regio (SWV)
Ouderavond Groepsorganisatie
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
Programma Opening door Tilly Film Shift Happens Presentatie Visie op Slim Fit Stelling bespreken met behulp van de gekleurde hoeden Film van Slim Fit op.
Zorg binnen Gelderveste Kwalitatief goede zorg voor onze kinderen
Voor àlle kinderen ……. IKC en ondersteuningstructuur
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Lucas Rurup Passend onderwijs maak(t) het mogelijk.
WELKOM OP DE VOORLICHTINGSAVOND Speciale klassen en begeleiding op de Guido de Brès.
GRENZEN EN ZINVOLHEID INTEGRATIE IN HET ONDERWIJS SOFIE VUYLSTEKE – 1 BASWB Bron: Loesje, 1988.
ACHTERGRONDINFO Fulltime Basis-Onderwijs voor hoog-intelligente en hoog-sensitieve kinderen Rotterdam, april 2016 Stichting H 4 O.
Ieder kind de best passende ontwikkeling februari 2013 OP WEG NAAR 2014.
De zorgzame leraar Schijndel 1 oktober Doel van deze workshop Onderzoek..... Wat maakt een leraar zorgzaam?
De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus.
TALENTENCAMPUS Talentencampus Venlo Presentatie vertegenwoordiging Lecso Frans Vullings.
Basisschool de Wegwijzer Hunsel. Passend onderwijs Passend onderwijs is de nieuwe wet voor het PO en het VO. Voor het PO geldt: (speciaal) basisonderwijs.
“Van Wieg tot Werk” “Van Wieg tot Werk”. Basisscholen gemeente Brunssum Onder het schoolbestuur van Movare zijn er 9 scholen; m.n. Meander, Koningin Beatrix/Treebeek,
Passend Onderwijs: Een nieuwe werkelijkheid? STRATEGISCHE SESSIES (V)SO STRATEGISCHE SESSIES (V)SO Regio bijeenkomst April 2014.
ADV Pedagogische en educatieve dienstverlening De blik van de leerkracht kijk, luister, ontdek en zie de talenten! ADV.
Nieuwe opzet onderwijs. Huidige situatie onderwijs op Commanderij College: Methode bepaalt grotendeels: Welke onderwerpen worden behandeld Op welke wijze.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Ouderavond Passend onderwijs en arrangeren op de dr. P.C.M. Bosschool
Passend onderwijs.
Een herziene, bestuurlijke visie op passend onderwijs en Plein 013
STERK IN DE KLAS Onderwijszorgarrangement
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Presentatie voor teams Oktober 2018
Onderwijskundige visie BS De Regenboog
Transcript van de presentatie:

Samen op weg naar je eigen toekomst

Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij Intens en intensief Hulpvaardig en respectvol We tonen karakter en versterken wat GOED is En behalen met plezier resultaten Omdat we geloven in ’T TALENT van het kind!!!!

 Alle scholen in Schijndel zijn op weg naar inclusief denken en handelen. ‘t Talent ontwikkelt zich daarbinnen naar een kleine inclusieve reguliere basisschool. We richten ons dus op een grotere doelgroep (leerlingen met en zonder beschikking).  Ouders kunnen dus bewust kiezen voor het schoolconcept.  Dit vraagt goede afstemming tussen alle partijen. Wij als school gaan ervan uit dat de leerlingen in het middelpunt behoren te staan.

Zoals u waarschijnlijk wel weet ontwikkelt de school zich van een SBO (speciaal basisonderwijs) naar een reguliere basisschool. Dit betekent dus dat wij voortdurend in ontwikkeling zijn.

 ‘t Talent is dus een school, net als de andere scholen, met eigen kwaliteiten, maar zonder het etiket “speciaal” voor alle kinderen vanaf 4 jaar uit Schijndel.  De groepsgrootte wordt bepaald door de organisatievorm en de ondersteuningsbehoefte bij de kinderen.

Het transformatieproces van SBAO naar kleine inclusieve reguliere basisschool is gestart, gesteund door het bestuur (SKOPOS) en het Smal Experiment (vanuit het ministerie). Dit geeft ons de mogelijk- heid ook leerlingen toe te laten zonder beschikking. We willen groeien naar een volwaardige onderwijsvoorziening voor leerlingen vanaf 4 jaar met inzet van onze huidige kwaliteiten en expertise.

Praktische informatie

Schooltijdenmaandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag Groep uur uur uur uur uur uur uur uur Groep uur uur uur uur uur uur uur uur Groepen 5, 6, 7 & uur uur uur uur uur uur uur uur uur

Wie werken er bij ons?  Groepsleerkrachten;  Adjunct directeur;  Orthopedagoog;  Logopediste;  Gymleerkracht;  Administratief medewerkster;  Een interieurverzorgster;  Een conciërge; Daarnaast zijn de leden van het team actief als ICT-er, MR-lid, LGF begeleider enz.

Directievoering en EBC ‘t Talent valt samen met De Heijcant onder EBC Centrum. De directievoering van beide scholen is in handen van Suzanne Jägers. Een gunstig aspecit m.b.t. de borging van de school en het gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten.

Organisatie van het onderwijs  Heterogene groepen;  Het onderwijs is deels in (niveau)groepen en deels klassikaal. Het kenmerkt zich vooral door het bideden van leerstof op maat;  We stimuleren positief gedrag o.a. doordat we weken met een beloningssysteem dat in alle groepen wordt gehanteerd.  Groepsplannen waardoor we de kinderen op hun eigen niveau aanspreken;  Veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling en vaardigheden van kinderen;  Veilig pedagogisch klimaat;  We maken gebruik van voorspelbaarheid voor alle leerlingen. We maken o.a. gebruik van picto’s, zichtbare roosters en terugkerende dagritmes;

Leerlingenzorg en leerlingbegeleiding We geven steeds meer vorm aan inclusief onderwijs. Bepalend is de mate waarin je de intensiteit kunt realiseren voor onderstaande criteria:  Onderwijsbehoefte en differentiatie;  Het omzetten van onderwijsbehoeften in planmatig passend onderwijs;  Het omgaan met cognitieve en pedagogische verschillen;  Onvoorwaardelijke gastvrijheid voor leerlingen en ouders met inachtneming van grenzen aan mogelijkheden;  Het systematisch kunnen omgaan met gedrag in alle variaties;  Betrokkenheid vanuit de driehoek ouder-kind-school, het is een gezamenlijk leef en leerproces;  Het flexibel inzetten van middelen met zoveel mogelijk de focus op het primair proces.

Nog meer informatie vindt u op onze website Binnenkort de vernieuwde site 