Jij bent belangrijk! Hoezo?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Visie, missie en kernwaarden
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Gisteren hebben we gezocht naar wat het koninkrijk van God inhoudt.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Vaderdag 2013.
Ik leg mijn leven af.
God en ons.
HOEZO BIDDEN?.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
De Ben Adam Psalm 8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Godsdienst 1 1.
De aarde.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
“De andere kant van de medaille”
Christelijke Vrijheid
Engelen.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Deel worden van Gods familie
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Standvastig... waarin?.
De scheidingsmuur afgebroken (II).
Welkom in de samenkomst
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1 donderdag 21 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 10 donderdag 21 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 10.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Een voorbeeld dat navolging verdient
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Transcript van de presentatie:

Jij bent belangrijk! Hoezo?

Sta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid des HEREN gaat over u op. Jes. 60:1 1 De HERE doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig; de HERE verheffe zijn aangezicht over u en geve u vrede. Num. 6:25-26

Gij zijt het licht der wereld… Laat (zo) uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken. Mat.5:14-16

Paradigma 1: God is goed, altijd! Paradigma 2: Jij bent belangrijk!

For as a man thinks in his heart so is he … Spr. 23:7

Kernwaarden WIE ben ik = kernwaarden (W)DAAROM doe ik = missie / doel WAT doe ik = visie of droom (hoe ziet ‘t er uit) HOE doe ik het = plannen WANNEER doe ik het = doelen (met datum)

Bestemming Visie (droom) & kernwaarden (wie ben ik?) Kernwaarden zijn de profeten van bestemming Bestemming; welke visie van jou wil je worden? Perversie; een rotte versie van mijn bestemming.

Geschiedenisles - 1 Psalm 8:5-7 - de heerschappij van de mens … wat is de mens, dat Gij zijner gedenkt, en het mensenkind, dat Gij naar hem omziet? Toch hebt Gij hem bijna goddelijk gemaakt, en hem met heerlijkheid en luister gekroond. Gij doet hem heersen over de werken uwer handen, alles hebt Gij onder zijn voeten gelegd: …

Geschiedenisles – 2 Lucas 10:18 – de gevallen engelen Ik (Jezus) zag satan als een bliksem uit de hemel vallen. Lucas 4:4 – de verloren heerschappij En satan voerde Hem op een hoogte en toonde Hem al de koninkrijken der wereld in een ogenblik tijds. En de duivel zei tot Hem: U zal ik al deze macht geven en hun heerlijkheid, want zij is mij overgegeven …

Geschiedenisles - 3 Gen. 3:14 & Rom.16:20 – de roeping van de mens En Ik zal vijandschap zetten tussen u (satan) en de vrouw, en tussen uw zaad en haar zaad; dit zal u de kop vermorzelen en gij zult het de hiel vermorzelen. De God nu des vredes zal weldra de satan onder uw voeten vertreden.

Geschiedenisles - 4 Gal. 3:19 – de overtreding van de mens Waartoe dient dan de wet? Om de overtredingen te doen blijken is zij erbij gevoegd, totdat het zaad zou komen, waarop de belofte sloeg…

Geschiedenisles - 5 Rom.5:17 – het herstel van de mens Want, indien door de overtreding van de ene de dood als koning is gaan heersen door die ene, veel meer zullen zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen, leven en als koningen heersen door de ene, Jezus Christus.

Geschiedenisles - 6 Gal.3: 26 & 27 – Hersteld en gereformeerd  Want gij zijt allen zonen van God, door het geloof, in Christus Jezus. Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed.

Gods visie voor Adam, Eva & jou … Gal.3: 27 Jij wordt met Christus bekleed. Wat betekent dat precies? Autoriteit is hersteld – schepping Toegang tot God is hersteld – de hof De opdracht is hersteld – HEERS!

Heersen? Joh.1:12 Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die in zijn naam geloven…

De eerste veldtocht… 2 Cor 10:4&5 …want de wapenen van onze veldtocht zijn niet vleselijk, maar krachtig voor God tot het slechten van bolwerken, zodat wij de redeneringen en elke schans, die opgeworpen wordt tegen de kennis van God, slechten, elk bedenksel als krijgsgevangene brengen onder de gehoorzaamheid aan Christus…

De eerste veldtocht… For as a man thinks in his heart so is he … Spr. 23:7

De eerste veldtocht… 2 Cor 10:5 (King James) Casting down imaginations, and every high thing that exalteth itself against the knowledge of God (‘lofty things’ - NASV), and bringing into captivity every thought to the obedience of Christ;

De eerste veldtocht… Ons denken: Neerhalen (cast down) Imaginations (fantasiën) Lofty things (hoogmoedige / rebelse gedachten) Gevangen nemen voor Jezus Thoughts (bedenksels)

De eerste veldtocht… 'Wie kent de gedachten van de Heer, zodat hij hem zou kunnen onderwijzen?' Welnu, onze gedachten zijn die van Christus. (1 Cor.2:16) For who hath known the mind of the Lord, that he should instruct him? But we have the mind of Christ.