Leven in de kracht van de Heilige Geest

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Ik wens je De kracht van god.
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Video clip scheermesjes fabrikant….
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Levend Water (= de Heilige Geest)
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Vervuld zijn in de Geest
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
de Heilige Geest van de Hemelse God
Ik wil jou van harte dienen
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
De doop in de Heilige Geest
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Spring in het diepe!.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Hoe streng is jouw God? 1.
Transcript van de presentatie:

Leven in de kracht van de Heilige Geest Pinksteren: Leven in de kracht van de Heilige Geest

2 Kor 3:6 “Hij heeft ons geschikt gemaakt om het nieuwe verbond te dienen: niet het verbond van een geschreven wet, maar dat van zijn Geest. Want de letter doodt, maar de Geest maakt levend.” Pinksteren Hand 2:1-6 Gods Geest vestigt zich permanent op aarde Pinksteren in Joodse traditie: wekenfeest, later feest van verkrijging van de Wet. Voorlezen van Ruth. Bij verkrijging van de wet komen 3.000 man om (Ex 33:28) Bij uitstorting van de Geest komen 3.000 mensen tot leven (Hand 2:41) 2 Cor 3:6 de letter doodt, de Geest maakt levend

De Heilige Geest is… Een kracht (Hand 1:8) “Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde.” Een Persoon (Joh 16:7) “… als ik weg ben, zal ik hem (de Heilige Geest) jullie zenden. Wanneer hij komt zal hij de wereld duidelijk maken wat zonde, gerechtigheid en oordeel is…”

De Heilige Geest geeft… Vrucht (Gal 5:22) “De vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.” Gaven (1 Kor 12:8 ev) “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde Geest het overdragen van kennis…” Vergelijk ‘karakter en competenties’

1 Kor 2:14 – 3:2 Een mens die de Geest niet bezit, aanvaardt niet wat van de Geest van God komt, want voor hem is het dwaasheid. [...] Maar een mens die de Geest wel bezit, kan alles beoordelen, en zelf wordt hij door niemand beoordeeld. Er staat immers geschreven: ‘Wie kent de gedachten van de Heer, zodat hij hem zou kunnen onderwijzen?’ Welnu, onze gedachten zijn die van Christus. Maar, broeders en zusters, ik kon tot u niet spreken als tot geestelijke mensen. Ik sprak tot mensen van deze wereld, tot niet meer dan kinderen in het geloof in Christus. […] Leven met de Geest – Christus aanvaarden als de HEER in je leven Toch vaak zwakte, ontevredenheid over relatie met God – uiteindelijk nog steeds op jezelf gericht

Leven in de kracht van de Geest Focus op Jezus De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. (Joh 16) De liefde van God kennen Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. (Ef 3:16-17) Overvloedig leven “Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft,” zo zegt de Schrift.’ Hiermee doelde hij op de Geest … (Joh 7:37) En waar het hart vol van is loopt de mond van over: allen werden vervuld van de heilige Geest en spraken vrijmoedig over de boodschap van God. (Hand 4:31)

Leven in de kracht van de Geest Leven in volledige vrijheid Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood. (Rom 8:1-2) Gericht op anderen Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. (Gal 5:16) In iedereen is de Geest zichtbaar aan het werk, ten bate van de gemeente. (1 Kor 12:7) Met autoriteit en kracht …door zijn macht waarmee ik tekenen en wonderen verricht door de macht van Gods Geest. (Rom 15:19) De apostelen verrichtten vele tekenen en wonderen onder het volk. (Hand 5)

Kortom… Zijn zoals Jezus Doen zoals Jezus “De vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.” Doen zoals Jezus “Jezus trok rond langs alle steden en dorpen, hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws over het koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal.”

En nu… hoe? Geloof! Oefen! Verwacht! Leren verstaan van Gods stem Hiermee doelde hij op de Geest die zij die in hem geloofden zouden ontvangen (Joh 7:39) Oefen! Leren verstaan van Gods stem Gaven van de Geest Verwacht! Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed (Hand 1) Hand 4: 23-31: tegenslag – gebed – nieuwe vervulling Reken af met blokkades

En nu… Heb jij de leiding van je leven al aan Jezus gegeven? Zijn er nog blokkades die je in de weg zitten? Wil je echt graag door de Heilige Geest geleid gaan worden?