Stichting alvan tsarik en

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Minecraft.
Samenleving en cultuur
Stichting Immanuel Paaspakketten 2010 Met Pasen 2010 mochten we door heel Roemenie rond de 3000 pakketten uitdelen. Hier ziet u een voorbeeld van een pakket.
•Wat is spinning? (foto van de fiets laten zien) •Wat is Spinningevent 2009? (foto van de zaal laten zien) •Waarom Spinningevent 2009? •Wat is Villa Joep?
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Beste IRC leden, Jullie brachten al jullie leveranciers op de hoogte van de adreswijziging van het IRC : 1 leverancier vergaten jullie echter, en daar.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
‘Het podium op voor Villa Joep!
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Project Sponsoring Kenia
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
Onderwijs en kinderarbeid
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
De Tijger.
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Sjakie en de chocoladefabriek
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
KWF Ze zamelen geld in voor mensen met kanker. Heel veel mensen willen er mee helpen. En sommige doen het ook heel goed met de opbrengsten van bijvoorbeeld.
Rekenen groep 4.
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
Beste, Twee jaar geleden werd er in Port-au- prince te Haïti, een nieuwe school gebouwd voor 300 leerlingen. Dit dankzij de steun van de Redemptoristen.
Kindertehuis in Ghana.
Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Naam: Florian van Rijsbergen Groep: 8 Reis Noorwegen 27 mei-31mei 2015
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
24 november 2015 Op bezoek bij de stichting Jarige Job in Rotterdam. Met Femke, Nino, Noa, Chloë, Gabriella, juffrouw Jolanda en juffrouw Irene.
“Slootje springen, een vuurtje stoken of fruit plukken van de boom… Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Is het belangrijk om te doen? Ja! Want.
Ik doe mijn spreekbeurt over…
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
De verpakking is mooi, maar wij als leerkrachten hebben het voorrecht om het cadeautje stukje bij beetje uit te pakken, zodat het mooiste wat binnenin.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
De stad verandert Blok 3.
Presentatie Stichting Steun Cité Soleil Haïti
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Stichting alvan tsarik en Speelgoedactie Stichting alvan tsarik en Candea College Winter 2013

In 2006 begon de eerste actie van alvan tsarik op Candea In 2006 begon de eerste actie van alvan tsarik op Candea. In de mediatheek op Saturnus hebben de leerlingen van toen havo en vwo 3 geholpen om boeken in te pakken in dozen. De titels en aantallen werden in Excel getypt. De boeken zijn naar de regionale bibliotheek in Gyumri in Armenië gestuurd. Die stad was in 1988 door een enorme aardbeving verwoest. Leraar Duits René Beunk van Candea heeft in de zomer erna geholpen om daar huizen voor weeskinderen te bouwen.

Alvan tsarik heeft in de afgelopen jaren 16 Alvan tsarik heeft in de afgelopen jaren 16.000 boeken in het Frans, Duits en Engels en ook een paar in het Nederlands naar de bibliotheek gestuurd. Nu heeft deze bieb de beste buitenlandse boeken van het hele land. De minister heeft daarom de bieb een prachtig mooi nieuw gebouw gegeven, maar zij had geen geld om deze ook in te richten. Daarom heeft alvan tsarik vorig jaar de inventaris van bibliotheken in Nijmegen en de gemeente Montferland daar naar toe gestuurd.

En dan ziet het er best mooi uit!

Deze schappen stonden vroeger in de bibliotheek van Zeddam.

VWO 3 heeft in 2010 een speciale actie gehouden voor de Artik Special School. Deze school ligt in bergachtig gebied en ’s winters blijven de kinderen de hele week op school omdat het haast onmogelijk is elke dag door de sneeuw naar huis te komen. De school heeft kinderen met leerachterstand. Ze leren onder andere werk te doen in de landbouw en de veehouderij en daarom heeft de school een paar koeien. De melk (lang niet zoveel als van onze koeien) gebruikt de school om kaas en yoghurt voor de kinderen te maken.

De leerlingen van V3 hebben kerstkaarten verkocht zodat wij een mobiele melkmachine konden kopen voor de school. De koeien blijven dan ’s zomers buiten in het veld en geven meer melk omdat ze niet telkens naar de stal hoeven te lopen

De spullen die alvan tsarik krijgt van scholen gaan met een container via Rotterdam, Turkije en Georgië naar Armenië. Eerst met de boot en het laatste stuk met de vrachtwagen.

Leerlingen van Candea helpen de container te laden en ze krijgen er echt heel veel in. Tafels, stoelen, kasten en schoolborden bijvoorbeeld.

Je kunt bij ons ook uren maken voor de Maatschappelijke Stage.

We hebben schoolborden van Candea (uit lokaal S107 bijvoorbeeld) naar de school van het dorp Haykavan gestuurd. Twee jaar geleden hebben leerlingen van Candea weer via de verkoop van kerstkaarten geld ingezameld om de container mee te helpen betalen.

René Beunk had beloofd borden daar zelf op te hangen.

Nu hangen in alle 16 lokalen goede borden.

We werken vooral in dorpen We werken vooral in dorpen. Het leven is daar tamelijk primitief en ook best moeilijk.

De scholen in die dorpen zien er niet zo fraai onderhouden uit, de lokalen zijn soms veel te klein en hebben oude troep om op te zitten. De conciërgeloge bij ons op school ziet er ook een stuk beter uit. Het verschil met Candea is enorm. Active boards hebben ze er niet, want soms is er geen stroom en internetverbindingen doen het vaak niet.

Maar af en toe gaat het ook heel goed Maar af en toe gaat het ook heel goed. Als alvan tsarik gaat werken met de kleuterscholen in de dorpen, is er soms ook geld om een lokaal op te knappen voor de kinderen van 4 en 5 jaar, zeg maar onze groep 1 en 2. De scholen gaan dan net als Nederlandse kinderen werken met keuzebord en hoeken.

Alvan tsarik stuurt speelgoed van Nederlandse scholen en gezinnen, de school krijgt van ons een training hoe wij met onze groep 1 en 2 werken en ze ontvangen de eerste spullen die bij zo’n lokaal horen.

Het speelgoed wordt dankbaar in ontvangst genomen…

… en er wordt enthousiast mee gespeeld.

Maar wij hebben lang niet genoeg spullen, omdat steeds meer scholen graag met ons project willen meedoen. Daarom vragen wij aan jullie om ons te helpen. Wij gaan in maart weer een container sturen met een hoop schoolborden en klassensets. Maar er is tussenruimte over die we graag willen benutten door speelgoed mee te sturen. Wat hebben we nodig: Puzzels in alle soorten en maten poppenhoeken, poppenhuizen, speelgoedkeukens enz blokken, blokkendozen, lego potloden, gekleurd papier speelgoedauto’s en alle speelgoed waarmee je zelf vroeger in groep 1 en 2 hebt gespeeld. De Armeense autoriteiten en vooral de douane kunnen heel moeilijk doen als we spullen sturen die op een zwarte lijst staan. Wij mogen bijvoorbeeld de volgende zaken niet sturen: geen spelcomputers geen elektrisch speelgoed (op batterijen en/of netvoeding) geen poppen en de kleertjes die erbij horen; dus ook geen knuffels. Dus kijk overal rond en breng de spullen mee naar school. Je kunt ze in de week voor de voorjaarsvakantie brengen naar K 002 op de Eltensestraat of naar K007 op Saturnus. Namens Stichting alvan tsarik heel erg bedankt! René Beunk, Voorzitter van de stichting en docent Duits op Candea.