De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen."— Transcript van de presentatie:

1 Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen zoals Japan bezit meerdere kolonies. Dat zijn mensen die landen veroveren en tot slaven maakt en houdt het land in bezit en verdedigt het terwijl de slaven werken. Ze overmeesteren ook bijzondere spullen zoals:Olie, rubber en andere speciale spullen. Kolonialisme is begonnen in de 16de eeuw tot de 19de eeuw.

2 Kolonialisme Columbus is een man die van ontdekken hield Maar hij wou het liefst alle landen op een Kaart teken .Hij had een heel mooi land Ontdekt, maar hij wil er geld voor hebben. Hij heeft het gezegd tegen zijn baas. Van die baas moeten de slaven dingen halen voor de stad en de mensen betalen Columbus om hem Andere landen te laten ontdekken, zodat ze nieuwe dingen krijgen en de baas geld kan verdienen

3 Kolonialisme Hier zie je slaven

4 Hier zie je mensen die arm zijn

5 Hier zie je kleding van rijke mensen

6 je ziet hier vrouwen kleding en schoenen

7 wapens

8 Hier zie je lepels en flesjes uit de 17de eeuw
voorwerpen Hier zie je lepels en flesjes uit de 17de eeuw

9 Verhaal Er is een baas en Columbus
Verhaal Er is een baas en Columbus. De baas wild graag nieuwe dingen hebben. Columbus die vindt die dingen en zegt het tegen zijn baas. De baas stuurt er een paar mensen er op af waar hij slaven van heeft gemaakt. De baas wilt graag die spulletjes voor de stad zodat hij geld kan verdienen. Een slaaf ontsnap en gaat naar een land in Amerika. Daar gaat hij wonen en plannen maken om zijn vrienden en familie te redden, daar gaat hij heel erg hard aan de slag. Daar op dat eiland gaat hij mensen helpen, gereedschap maken, voertuigen maken, huizen bouwen en voedsel kopen en geld verdienen zodat hij blijft leven. De baas komt er op een gegeven moment achter en stuurt een paar slaven er op af terwijl Columbus verder rijst met zijn boot. De donker bruine man die gaat er van door en bevrijd de andere mensen die de baas gevangen heeft genomen en strijd hij met ze om de andere mensen te helpen zodat hij zijn familie terug kan krijgen.


Download ppt "Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen."

Verwante presentaties


Ads door Google