Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN
Advertisements

1200 begroetende handen die je welkom heten!
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Aikido Door: Kyra Eggels 7a.
Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Indonesisch eten.
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof Touchlamp van de Action € 7,95
Uiltje- Hoot hoot! Nodig: Stofschaar Stof Plastick zakje van de c1000
Flockfolie oogjes + strijkijzer
Nieuw in Nederland U aangeboden door
2 en 3, ze moeten in elkaar passen
Spaans 24-Kitchen.
Techniek: Een Brug Te Ver
Gemaakt door: Pim & Wouter Griekse spanakopita Komt uit Griekenland De belangrijkste Ingrediënten: -Fetakaas -bladspinazie Meer INFO op
Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel.
Gezond leven De quiz! Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet.
Je eigen Panfluit.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
Techniek en gezichtsbedrog
Nep Klinkhamer.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Tussendoortjes en frisdrank
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Broccolipuree met braadworst
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
De verdwenen steen.
Oud en wijs.....
Techniek en gezichtsbedrog bovenbouw Montessorischool Stad
Lesprogramma Proef 9 (implosie frisdrankblikje) Conclusie proef 8 & 9
Gemaakt door Michelle & Lisette
Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof
Verse worstenbroodjes
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)
Wortelpuree met vissticks
van ei tot z…… Waar komt een ei vandaan ? Wanneer eet je een ei ?
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen.
Vicon 3D wikkelen – De nieuwe dimensie in wikkeltechniek
Piratenquiz… Schip ahoy!.
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Je eigen groenten en kruiden kweken Wanneer moet je ze zaaien? Hoe verzorg je ze? Wanneer kun je ze oogsten? Wat kun je er van maken?
Een geschenktasje maken
Regenwormen.
Aanleggen bestrating Niveau 1 en 2 Wedeo.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Nodig:1 bekertje Doosje met gewichten Schepje Schep in je beker zand totdat hij helemaal gevuld is. Weeg de gevulde beker in je hand. Pak nu een gewicht.
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
IJsster maken.
3’’ Canister/Can/Cilinder Shell Door Yellowcard
Wonddrukverband Een behoorlijk hard bloedende wond
Smul gezond.
Subcutaan injecteren.
Intramusculair injecteren
Voel je wel in je vel !.
Trukken van Groot-Moeder.
Wortelpuree met vissticks
Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel.
Oorcheck op het mbo 8 Over Gehoor & gehoorschade
7e druk
Het eten.
Modelvliegtuigbouw Leerlingenhandleiding De Fantra VMBO II
Wonddrukverband Een behoorlijk hard bloedende wond
Transcript van de presentatie:

Sushi Workshop

Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?

Wat is Sushi? Sushi is ontstaan in Zuidoost-Azië en heeft zijn weg vervolgd naar Japan in de 7e eeuw. Het is een manier om vis te bewaren door middel van fermentatie. Hoewel in eerste instantie rauwe vis het belangrijkste ingrediënt is voor sushi, zitten in sommige Japanse sushi geen rauwe vis maar in plaats daarvan gebakken vis, schelpdieren of andere ingrediënten. Sushi is gezond en voedzaam want het heeft een laag vetgehalte en hoge percentage in omega-3 vetzuren, zeewier bevat ijzer, groenten bevat vitaminen en de rijst bevat complexe koolhydraten.

Wat heb je nodig? Ingredienten: Rijst Rijstazijn Suiker en zout Nori (zeewierblad) Sojasaus Wasabi Gember Viseitjes Sesam zaadjes Kom water met rijstazijn Zeewiersalade Vis en overige

Wat heb je nodig? Materiaal: Snijplank Grote platte schaal (rijst) Kom (water) Sushi rolmatje Eetstokjes Koksmes Suiker en zout Vis en overige

Wat gaan we maken? Soort: Maki Wat heb je nodig: Wasabi Sushimatje Norivellen Sushirijst Sushibeleg (rauwe tonijn, rauwe zalm, komkommer) Scherp mes, snijplank en een handdoek Hoe: Leg het sushimatje neer met de bamboestokjes horizontaal. Neem een ½ norivel. Leg deze horizontaal neer op het sushimatje met de ruwe kant naar boven. Spreid wat sushirijst netjes en gelijkmatig over de hele oppervlakte van het norivel maar laat een strook vrij van 1 cm. aan de bovenzijde. Tip: wees niet te enthousiast met de rijst anders krijg je de rol niet meer dicht. Op 1/3 van de onderkant maak je een geultje en smeert hier een beetje wasabi in. Bepaal wat je de sushi als beleg wilt doen. Leg het sushibeleg in de wasabi geul. Leg de onderkant van het norivel precies gelijk met de onderkant van het sushimatje. Til met je duimen de onderkant van het sushimatje en norivel op en rol over (houdt met je andere vingers de ingrediënten op hun plek) totdat de onderrand van je matje de vrije strook nori raakt. Druk het norivel met het sushimatje stevig aan. Trek het sushimatje een beetje omhoog en rol de sushi mooi rond. Laat de sushirol 1 minuut ‘rusten’ op de nori-rand.

Wat gaan we maken? Soort: Temaki Wat heb je nodig: Rijst ½ norivel Vulling van bijv.: gerookte kip, rauwe zalm, rauwe tonijn, komkommer, daikon, kampayo, lente ui, japanse mayonaise, pittige kruidenmix Hoe: Kies meerdere ingrediënten en snij alles klein en vermeng dit met een beetje mayonaise en de kruiden. Maak een handroll (frietzak) met een ½ norivel, zet hem vast met een rijstkorreltje. Eerst een beetje rijst onderin, dan de helft van de gekozen vulling, weer rijst en weer vulling en sluit af met een beetje rijst.

Wat gaan we maken? Soort: Nigiri Wat heb je nodig: Rijst Norivel Omelet (maak deze van eieren, sojasaus en beetje peper) Hoe: Pak met je hand een bolletje rijst en vorm hier een rijsttonnetje van, doe er wat wasabi op en beleg dit met een plakje omelet. Wikkel er een reepje norivel (1 cm breed) omheen, zet het vast met een rijstkorrel. Je kunt de nigiri ook beleggen met een plakje rauwe tonijn of zalm. Maar ook een garnaal (gamba) smaakt er heerlijk op

Wat gaan we maken? Soort: California Roll Wat heb je nodig: Norivel ½ Rijst Sesamzaadjes of viseitjes (in meerdere kleuren verkrijgbaar) Surimi Avocado Japanse mayonaise Komkommer Hoe: Neem een half norivel en leg het op de sushimat met de ruwe kant omhoog. Doe flink wat rijst op de nori. Strooi wat gebakken sesam of viseitjes op de rijst. Knip een stuk folie af en leg dit op de rijst. Keer nu het hele zaakje om. Doe wasabi + ingrediënten op het norivel vanaf een derde van de onderkant (vergeet de Japanse mayonaise niet). Leg het norivel gelijk aan de onderkant van je sushimatje en ga rollen maar zorg ervoor dat je niet je sushimatje en folie in de sushi rolt.

Vragen?