De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Smul gezond.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Smul gezond."— Transcript van de presentatie:

1 Smul gezond

2 Wat ligt er op je bord ?

3 1. Energierijke voedingsmiddelen
Energierijke voedingsmiddelen geven je lichaam energie. Ze bestaan uit vetten, suikers, eiwitten en vitamines. Deze voedingsmiddelen zijn afkomstig van planten of dieren. Ze worden in drie groepen verdeel. Zetmeel Deze groep bevat aardappelen, gedroogde groenten en granen (tarwe, maïs, rijst…) waarmee we pasta en brood maken. Ze geven je energie voor een langere tijd.

4 Suikers Snoepjes en koekjes bevatten veel suiker. Als je er te veel van eet, is dat niet goed voor je gezondheid. Vetten Vetten helpen je om een soort jas onder je huid te bouwen. Die beschermt je bv. tegen de winterse kou. Let wel op dat je er niet te veel van eet : olie, boter…

5 2. Bouwstoffen Twee groepen voedingsmiddelen helpen je lichaam op te bouwen. Melk en melkproducten. Deze voedingsmiddelen zijn gemaakt op basis van melk. Dankzij de calcium in de melk krijg je er sterke botten en tanden van. Vlees, gevogelte, vis en eieren. De eiwitten en vetten van deze voedingsmiddelen geven je energie en ijzer om je bloed te versterken. Ze zijn ook goed voor je spieren en je geheugen.

6 3. Beschermende stoffen Deze voedingsmiddelen bevatten veel vitaminen, mineralen, vezels en vlugge suikers. Ze zorgen ervoor dat je lichaam goed werkt en beschermd is tegen ziekten. Fruit en verse groenten Fruit en groenten zijn van plantaardige oorsprong. Afhankelijk van de soort groente of fruit, eet je de wortel, het blad, de stengel, de knol, de bloem of de vrucht van de plant.

7 4. Water Jouw lichaam bestaat voor ¾ uit water. Water
is dus echt wel noodzakelijk ! Deze stof voert immers ook de afvalstoffen weg uit je lichaam. Je kunt dus maar beter genoeg drinken : 1,5 liter per dag.


Download ppt "Smul gezond."

Verwante presentaties


Ads door Google