De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3’’ Canister/Can/Cilinder Shell Door Yellowcard

Verwante presentaties


Presentatie over: "3’’ Canister/Can/Cilinder Shell Door Yellowcard"— Transcript van de presentatie:

1 3’’ Canister/Can/Cilinder Shell Door Yellowcard

2 1. Rol een casing voor je shell, niet te strak anders past je roller er straks niet meer in. Gebruik dik stevig papier maar rol je casing niet te dik. Als je je casing te dik hebt gerolt word het erg lastig om de randen in te knippen en om te vouwen. Knip vervolgens een kartonnetje uit. Zorg dat je echt dik stevig karton hebt, zonder lucht/ribbelpatroon erin zoals bij de standaard kartonnen dozen. Doe datgene waarom je de casing hebt gerolt weer in je casing en plaats het kartonnetje. Snij vervolgens met een stanleymes de randjes schuin in. Gooi er vervolgens een flinke klodder houtlijm in. Ik gebruik bizon houtslijm, in van die grote gele potten. Gebruik een wattenstaafje om het uit te smeren.

3 2. Smeer de houtlijm goed uit, dat het overal zit.

4 3. Vouw vervolgens de rand om. Stukje voor stukje tegen de klok in, dan plakken ze mooi over elkaar. Knip vervolgens nog een kartonnetje, smeer er houtlijm op, en druk hem stevig op de flappen.

5 4. Duw het kartonnetje er goed stevig op. Als je dit niet doet, zijn er misschien luchtgaten in je eindstop en kunnen ze vlammen en hete gassen hier doorheen. Dit resulteert in een flowerpot, iets wat je niet wilt hebben. Zoals je niet was mijn roller een bierflesje. Leg nog even een metalen paatje of iets op het kartonnetje dat je er net op geduwd hebt en zet het geval in de lijmklem. Het is erg belangrijk dat dit allemaal goed stevig op elkaar zit gelijmd. Laat dit 6-8 uur drogen, dan kun je verder.

6 5. Ik ben het lontje erin lijmen vergeten te fotograferen. Vrij stom aangezien dit erg belagrijk is. Wat je doet: Knip een stukje visco af van 5 cm. Tape er HEEL STRAK en netjes een stukje schilderstape omheen van cm lang, 2cm breed. - Boor een 3.5mm gaatje in je ‘’eindstop’’. - Draai het geval erin. Er moet ongeveer 8mm opgerolt tape uitsteken, de rest moet in de shell zitten. - Smeer er een flinke klodder houtlijm omheen. Zorg dat er niks op de visco zelf komt, maar zo veel mogelijk op het schilderstape.

7 6. Zie hier de shell, en het lontje dat je er in hebt gelijmd.
De lijm zit natuurlijk aan de andere kant, je kan hier niet met je hand bij.

8 7. Breng je 1e laag stars er voorzichtig in. Zorg dat ze heel netjes lang de randen zitten. Ik gebruik hier Chrysanthemum 8 houtskool streamers, gepumped in een 10ml spuitje.

9 8. Breng nu de cone erin. Ik rol gewoon eventjes van 2 lagen A4 papier een hulsje, zonder roller ! Deze duw je vervolgens als hij nog klein is helemaal naar beneden. Dan laat je hem los, en dat rolt hij natuurlijk wat uit omdat je geen lijm of tape hebt gebruikt om de huls bij elkaar te houden. Dit zorgt ervoor dat je een perfect gevormde cone krijgt. Sommige mensen gebruiken een (bv betalen) staaf, stars eromheen, break charge erin, en trekken hem er vervolgens weer uit. Ik vind deze methode fijner omdat zo je hele zaakje niet instort, en je altijd een perfecte cone hebt, qua vorm. En aangezien Chrysanthemum sterren en D1 enzo allemaal niet zo moeilijk te ontsteken zijn, is dat 2 lagen dikke A4 papier ook geen probleem.

10 9. Vul ‘m nu rustig en netjes tot het eind van de cone vol met je sterren.

11 10. Cone helemaal vullen met pulverone en 2-3gram flash. Mooi kartonnetje erop.

12 11. Kartonnetje erin… … en die randen weer inknippen.

13 12. Insmeren met houtlijm, en nog een kartonnetje knippen en insmeren. Dichtvouwen.

14 13. Kartonnetje er goed opduwen Weer in de lijmklem

15 14. Het resultaat. Pas op voor het lontje.
Rol de shell nog even tussen je handen om al het gom tape goed aan te duwen. Na een dag is de shell droog. Je kunt nu gaan pasten. Knip wat stukken gom tape af, of maak wat wheat paste klaar.

16 15 Vervolgens moet je shell gespiked worden. Dit zorgt voor een betere break waardoor je stars verder weg vliegen. Neem stevig touw, ik gebruik katoendraad. Knoop het begin vast aan de lonte, ga vervolgens verticaal om de shell heen. Wikkel het er heel strak omheen, zo strak dat de hoekjes inbuigen. Vervolgens horizontaal, dat is al wat makkelijker. Even vastknopen en klaar.

17 16. Wikkel er vervolgens nog een laag paste omheen. Duw het goed aan, dat je mooi de lijnen van het touw kunt zien. Neem vervolgens een paar gram meal met 3-5% dextrine er doorheen, maak er een mooi papje van en doe dit op je lonte. Strooi er vervolgens pulverone overheen, gewoon droog hard pulverone. Ik gebruik hier fijn pulverone. Grof pulverone werkt net zo goed, misschien zelfs beter. Het maakt niet erg veel uit, het gaat er om dat er een laagje op je lonte zit dat net zo makkelijk ontsteekt als je lift powder, bij mij ook pulverone.

18 17. Nu moet de quickmatch, schietlont, aan de shell worden bevestigt. Ik maak sinds heel kort mijn quickmatch door een stuk gom tape door de lengte in 3 stukken te vouwen, dan 4 stukken blackmatch erin doen, er vervolegs de flap likken en eroverheen vouwen. (mr.stijntje style) Je kunt het ook met schilderstape doen, wat ik altijd deed, dit werkt namelijk ook perfect. Het is dan een stuk makkelijker om er voor te zorgen dat er geen lucht tussen zit. Als je deze quicmatch los ansteekt, wat ik gister heb getest, geeft ‘ie een mooie felle knal.

19 18. Maak vervolegns de quickmatch aan je shell vast. Ik doe dit simpelweg met een paar stukken gom tape. Je kunt ook simelweg gewoon schilderstape gebruiken ( zoals die rol tape op de achtergrond ).

20 19. Rol er vervolgens strak een stuk kraft papier omheen. Lijm de rand zodat ‘ie opgerold blijft zitten. Zorg ook dat er lijm zit tussen de shell en het papier.

21 20. Wat Titanium krullen erin, dit geeft een mooi effect als je shell de lucht in word geschoten. Tevens zorgt dit voor een extra hete verbranding waardoor je echt 100% zeker weet dat je lonte ontsteekt van je shell. Wat pulverone erin, 26 gram in mijn geval, 1/10 van het totale gewicht van de shell.

22 21. Vervolegens even het kraft papier dicht vouwen en STEVIG vastknopen. De bovenkant tape ik even netjes dicht, omdat ik anders mijn quickmatch misschien beschadig. Sticker erop met wat gegevens, in mijn geval 3’’ Cilinder Shell Chrysanthemum 8

23 Door Yellowcard www.pyro-stuff.com 22. Het eindresultaat =D .
Al met al een erg mooie shell geworden vind ik zelf. Gigantisch veel werk, maar wel erg mooi. Door Yellowcard


Download ppt "3’’ Canister/Can/Cilinder Shell Door Yellowcard"

Verwante presentaties


Ads door Google