De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

2 Hoe hebben we onderzoek gedaan????
We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6 uit. Daarna hebben we de benodigdheden en de bereidingswijzen opgezocht. De bronnen hebben we van de site: En de plaatjes van En

3 Top 6 Frikadellen Pannenkoeken Bitterballen Boerenkool
Andijviestamppot Hutspot

4 Boerenkool Dit heb je nodig: zout, 40 gram boter, 100 milliliter melk, een eetlepel mosterd en peper of bouillonpoeder.

5 Boerenkool Hoe moet je het maken????
Stap1: Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken. Stap 2: Was de boerenkool schoon en snijd hem fijn. Doe een laagje water in een grote pan (ongeveer 3 cm). Stap 3: Voeg de gesneden aardappels toe en twee theelepels zout. Leg de boerenkool erbovenop. Stap 4: Breng het water aan de kook (met de deksel op de pan) en kook het geheel in 25 tot 30 minuten gaar. Stap 5: Breng intussen water in een pan aan de kook. Voeg een beetje zout en de rookworst toe. Haal na 20 minuten de worst uit de pan. Stap 6: Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn. Stap 7: Roer de boter erdoor en maak de stamppot af met wat melk of room, mosterd, peper en bouillonpoeder.

6 Frikadellen Wat heb je nodig: 1 pond gehakt, 1 teentje geperste knoflook, 1 ei, zout, olie voor het frituren, half fijn gesneden ui, 2 gekookte aardappelen, 1 theelepel peper en noodmuskaat. Hoe moet je het maken?? Stap 1: De ui, knoflook, aardappelen en het ei door het gehakt goed mengen. Stap 2: Naar smaak peper, zout en nootmuskaat toevoegen. Daarna vormen we er platte koekjes van het gehakt. Stap 3: in ruim olie de platte frikadellen bakken tot ze gaar en bruin zijn. Dit zijn frikadellen

7 Hutspot Dit heb je nodig: 1 zak kant en klare hutspot, 5 gekookte aardappelen, 2 kruidenbouillonblokjes, 2 groentebouillonblokjes en een beetje olie om te bakken.

8 Hutspot Hoe moet je het maken????
Stap 1: Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken. Stap 2: Was de boerenkool schoon en snijd hem fijn. Doe een laagje water in een grote pan (ongeveer 3 cm). Stap 3: Voeg de gesneden aardappels toe en twee theelepels zout. Leg de boerenkool erbovenop. Stap 4: Breng het water aan de kook (met de deksel op de pan) en kook het geheel in 25 tot 30 minuten gaar. Stap 5: Breng intussen water in een pan aan de kook. Voeg een beetje zout en de rookworst toe. Haal na 20 minuten de worst uit de pan. Stap 6: Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn. Stap 7: Roer de boter erdoor en maak de stamppot af met wat melk of room, mosterd, peper en bouillonpoeder.

9 Bitterballen Dit heb je nodig: 30 gram boter, 0,2 liter dunne vleesjus, zout, sojasaus, paneermeel, frituurvet, sneetjes wit brood met boter, 25 gram bloem, peper, nootmuskaat, 150 gram fijngesneden gaar vlees, takjes peterselie, een paar druppels slaolie en een losgeklopt rauw ei.

10 bitterballen Hoe moet je het maken????
stap 1: Maak een saus van de boter, bloem en vleesjus. Kruid het met peper, zout, nootmuskaat en wat sojasaus. Stap 2: Meng er dan het fijn gesneden gaar vlees doorheen. Probeer het vlees zo gelijk mogelijk in kleine stukjes te snijden. Stap 3: Schep de ragout zo gelijk mogelijk uit op een platte schaal en laat hem in de koelkast goed koud worden. Stap 4: Snijd het dan in gelijke punten en rol er ballen van. Rol ze door het paneermeel en vorm ze dan tot mooie ronde ballen. Stap 5: Daarna door het los geklopte ei wentelen en ze dan weer door het paneermeel rollen. Stap 6: In het hete frituurvet bruin bakken en ze goed uit laten lekken op een stuk keukenrol of papieren servet. Stap 7: Je kunt er ook in het vet gebakken peterselie takjes en sneetjes wit brood met boter bij serveren. Mosterd is er ook lekker bij.

11 Pannenkoeken Dit heb je nodig: 2 stevige eieren, 0,5 liter melk, 250 gram bloem.

12 pannenkoeken Hoe moet je het maken???
Stap 1: Klop 2 eieren met wat zout los. Stap 2: Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje een gedeelte van de halve liter melk, tot de klontjes zijn verdwenen. Stap 3: Verwarm een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in. Stap 4: Kantel met draaiende beweging de pan, zodat het beslag de bodem geheel bedekt. Stap 5: Keer de pannenkoek om als de onderkant droog, maar de bovenkant nog iets vochtig is. Stap 6: Laat hiervoor de pannenkoek op een deksel glijden en keer met een snelle beweging om als je hem niet durft te flippen in de pan. Stap 7: Herhaal bovenstaande voor volgende pannenkoeken.

13 andijviestamppot Dit heb je nodig: 300 gr aardappelen,2 dl water (200 cc),1/2 theelepel zout, 100 gr rauwe andijvie,1 eetlepel melk,1/2 eetlepel boter,beetje peper, stukje warme (rook)worst.

14 Andijviestamppot Hoe moet je het maken???
Stap 1: Doe 2 dl water in een kookpan. Doe er zout bij en breng het water aan de kook. Stap 2: Schil en was de aardappelen. Snij ze in de lengte door en doe ze in het kokende water. Stap 3: Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten koken. Stap 4: Maak intussen de andijvie schoon. Haal de dikke stronkjes er zo nodig uit en was de andijvie heel goed. Stap 5: Snij de andijvie op een plank in smalle reepjes. Stap 6: Giet het water van de gare aardappelen af. Stap 7: Doe de 1/2 eetlepel boter en 1 eetlepel melk erbij. Stap 8: Stamp de aardappelen nu goed fijn met de stamper. Doe er de gesneden andijvie bij, samen met wat peper. Stap 9: Roer alles met een houten lepel door elkaar.

15 Einde


Download ppt "Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi"

Verwante presentaties


Ads door Google