Personeel op maat, maat in personeel

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Advertisements

Digitale leermiddelen
Taskforce Strategische Personeelsplanning
Het zorgsysteem en de 1-zorgroute
2 juli 2013 Voorjaarsnota 2013: algemene beschouwingen in een notendop Eigen verantwoordelijkheid eerst.
Gespreksthema's CAO-BVE
Strategisch personeelsbeleid
Even voorstellen! Marika van Soest Parttime Coördinator planners Livio
Onroerend Goed investeren en beheren
Human Capital Agenda Topsectoren Agro&Food en Tuinbouw&Uitgangsmaterialen.
Niveau 4 Kerntaak 1: personeelsmanagement Blz. 15
Grenzen aan vrijwilligerswerk?. SGL Stichting gehandicaptenzorg Limburg Zorg beter met vrijwilligers 21 november 2013.
Cliëntenraden en zorgzwaartebekostiging. 2 Adviesrecht Invoering van zorgzwaartebekostiging heeft gevolgen voor de interne begroting van de instelling.
Juni 2010 College voor Examens 1 ICT bij de COE’s Nederlands en Rekenen: techniek en logistiek Juni 2010 Paul Schuitman.
Productpricing Steef Visser RA en Aart in ’t Veld.
Scenariomodel basisonderwijs
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
COMPETENTIEONTWIKKELING
Leven Lang Leren en EVC mr drs J.C.N. van Kessel 10 oktober 2008.
Netwerk Organisatiebeheersing 30 september 2010 Een matuur HRM-beleid.
Utrecht, 11 juni
Hoofdstuk 12 De hrm-functie
Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen
Programma Stappenplan ZMO Individueel Zorgplan. In tien stappen naar een strategie voor zelfmanagementondersteuning Jeanny Engels 6 juni 2010.
“Toekomstbestendig Vrijwilligersbeleid”
Opleiden in school 22 juni 2004
MODEL ONDERSTEUNINGSPLAN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs April 2012 Auteurs: Ron Benjamins, Dick Rasenberg.
Digitale Didactiek Onderwijs anders organiseren, anders onderwijzen: andere kwaliteiten voor medewerkers 1digitale didactiek.
Strategische Personeelsplanning
Toekomst – Welke kant gaat u op?. Klant i.p.v. patiënt/cliënt; Output financiering; Marktwerking; ……………………… Waarom.
Informatiebijeenkomst >Datum>. Programma 1. Korte toelichting op het instrument BIZ 2. Het opstarten van een BIZ 3. Ondersteuning 4. Vragen.
Verkenning Strategische personeelsplanning voor [uw organisatie]
A3 Methodiek “meer sturing met minder papier”
Overgang naar de zone Een verhaal over change management en het beheer van processen.
1 De businesscase: een belangrijke stap op weg naar een KlantContactCentrum Doret Boonstra Intern adviseur.
Strategisch opleidingsplan
Organisatie van de HRM-functie
binnen Passend Onderwijs
Tripartiete overeenkomst personele gevolgen passend onderwijs.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
OVD 27 november 2015 Karin Geurts. Ontwerpen is keuzes maken.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Servicecentrum Drechtsteden Resultaatgerichte dienstverlener voor de regio!
De WKR in de zorg: zorg voor belastingvoordeel Datum:6 juni 2014 Door:Martijn Thissen – Commercieel Manager.
Masterclass onderwijstijdverlenging (OTV) voor beginners Ton Klein (Oberon) Hanny Voskuylen (pl. Zomerschool Leeuwarden) Bodes Kroes (Gemeente Leeuwarden)
Levensfasebewust personeelsbeleid en PROS 2007 Impuls voor het binden & boeien van medewerkers.
Scenarioplanner personeel VVT 3.0 Grip op het proces van personeelsplanning Ben van Hilst.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Ervaring regio met ESF actie J Karin van Meer. Beeld van de regio Noordoost Brabant.
Concept-voorstel nieuwe opzet programmabegroting t.b.v. de Raadswerkgroep ‘strategisch sturen met programma’s’ 18 februari 2010.
Organisatieontwikkeling Bijeenkomst voor Informatie en Opinie 9 oktober 2012.
Formatie april Financiering school = lumpsum School ontvangt geld van het rijk op grond van: 1.Het aantal leerlingen op 1 oktober van.
De ontwikkelopgave in Zoeterwoude Veranderen om in je kracht te blijven!
Volkshuisvestingsbeleid Brummen. Aanleiding nieuwe woonvisie Huidige woonvisie verouderd. Andere woningmarkt / vragersmarkt. Betaalbaarheid. Regelgeving:
Procesverbetering in de Zorg
Kennisbehoud Strategische personeelsplanning
Gespreksthema's CAO-BVE
Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van het Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen.
Basis kennis over inkomsten en uitgaven.
Een vergadering organiseren
Uitdagingen voor lokale overheden
Vergadering Personeelsdienst
OPENINGSCASE: HSBC Malaysia: meester in veranderingsmanagement
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM)
Opfristraining September 2018.
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
Stap drie bij projecten
Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM)
Leiderschapsontwikkeling
Transcript van de presentatie:

Personeel op maat, maat in personeel ''Nu en straks de juiste persoon op de juiste tijd op de juiste plaats in zorg en welzijn''. ZorgFormat 3.0 Capaciteitsplanning in zorg en welzijn van inhoud naar organisatie Werkverband ZorgFormat BV Stichting Capaciteitsplanning Zorg

Vragen zoals die vaak bestaan binnen zorgorganisaties wat betekent het veranderende zorgaanbod voor de personeelsformatie? is de formatie die wij nodig hebben betaalbaar vanuit de bekostigingssystematiek? wat is voor ons een verantwoorde vorm van functiedifferentiatie? voor hoeveel leerlingen moeten we capaciteitsafspraken maken met het ROC of HBO? hoe snel kunnen we - bij het huidige personeelsverloop- het nieuwe formatieplaatsenplan realiseren? wat zijn de personeelskosten per werkeenheid en hoe kan ik deze kosten beïnvloeden Is onze personele inzet goed ingeregeld??

1. Van inhoud van zorg en begeleiding naar organisatie van het werk Aan de hand van 3 inhoudelijke instrumenten wordt een beeld gemaakt van de zorg en begeleidingsvraag, de complexiteit van zorg en specifieke zorgtaken. De opmaat naar de gewenste personele inzet! 2. Vinden van balans tussen vaste en flexibele formatie en budgettair kader Aan de hand van de module basisdienstenpatroon kan de minimaal benodigde formatie vastgesteld worden. Aan de hand van fluctuerende bedbezetting of werklast wordt bepaald hoeveel flexibele formatie u dient te reserveren in uw plan en budget. 3. Eenvoudig vaststellen van het formatieplan en de kostprijs Een 'on the fly' visualiserend en meerekenend basisdienstenpatroon maakt het vaststellen en bijstellen van de benodigde formatie en budget relatief eenvoudig. 4. Scenario personeelsplanning Doordat de huidige en de benodigde formatie in beeld is gebracht is het mogelijk om scenario’s op te stellen voor de akties die u de komende jaren in gang gaat zetten op het gebied van werving, scholing en interne doorstroom. Zo bent u in staat een sluitend strategisch personeelsbeleid in gang te zetten. Kenmerkend 1. Van inhoud van zorg en begeleiding naar organisatie van het werk 3 inhoudelijke instrumenten, een beeld van zorg en begeleiding. 2. Vinden van balans tussen vaste en flexibele formatie en budgettair kader fluctuerende bedbezetting of werklast bepalen hoeveel flexibele formatie u dient te reserveren in uw plan en budget. 3. Eenvoudig vaststellen van het formatieplan en de kostprijs 'on the fly' visualiserend en meerekenend basisdienstenpatroon, vaststellen en bijstellen van de benodigde formatie en budget. 4. Scenario personeelsplanning huidige en de benodigde formatie in beeld gebracht, scenario’s voor acties die u de komende jaren in gang gaat zetten op het gebied van werving, scholing en interne doorstroom. Sluitend strategisch personeelsbeleid in gang zetten!

Infrastructuur Stichting capaciteitsplanning zorg Regio Plus Licentie Regio Plus ZorgFormat BV Bureau de Bok Bureau PFC Bureau G&D Zorgorganisatie Training/consult Techniek: Sebastian Webprojecten 5

Voorbeeldresultaten uit het programma; zorgvragen, complexiteit en zorgtaken. Voorbeelden van resultaten zoals gevonden op verschillende werkeenheden. Inventarisatie en discussie maken dat er een onderbouwde keuze voor de formatie gemaakt kan worden. Discussieresultaten worden geëffectueerd in het basisdienstenpatroon

Voorbeeld Jeugdzorg

Gewenst basisdienstenpatroon In een werkblad wordt een herontwerp van de gewenste aanwezigheid van personeel gemaakt. Functies, werktijden, pauzes worden gekoppeld aan de bruto-netto berekening, werkgeverstoeslag etc. En doorgerekend naar formatiekosten per jaar. Zo ontstaat een onderbouwde begroting voor de werkeenheidsformatie.

Het Formatieplaatsenplan

Het personeelsscenario, een opmaat naar strategisch personeelsbeleid. Uit de resultaten per werkeenheid kan een overzicht gemaakt worden voor werkeenheid, cluster of organisatie. Op een rekenblad worden huidige en gewenste formatie getoond en kan het te verwachten verloop aangegeven worden. Er ontstaat een personeelsvraag die opgelost kan worden door vast te stellen beleidskeuzes.

Investering Werken in een projectopzet; p&o faciliteert Voorlichting, aftrap, inrichten project Per werkeenheid; Vullen instrument 2 personen 2x 3uur Maken basisdienstenpatroon 2 personen 2x 2uur Nabespreken afdeling ; genereren draagvlak, werkbespreking Leidinggevende aanjagende rol Naar wens variëren met; Koppeling visie en missie Uitgangspunten Lean Steeds vaker financiën leidend Kosten programma per jaar €2500 tot 800FTE Startfase begeleiding. www.zorgformat.nl

www.zorgformat.nl